?>

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılışı'nda yaptığı konuşmada doğal gaz çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

Siyaset - 1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılışı'nda yaptığı konuşmada doğal gaz çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

ERDOĞAN DOĞAL GAZI MÜJDELEDİ

Bugüne kadar Akdeniz'de 11, Karadeniz'de 38 sondaj yapıldığını paylaşan Erdoğan, 7. nesil sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yeni doğal gaz keşfini duyurdu.

Abdülhamid Han ile Gök Tepe-3 kuyusunda 27 Mart'ta başlayan çalışmaların sonucunu aktaran Erdoğan, 75 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıkladı.

"Göktepe-3 kuyusundan dün müjdeli bir haber aldık" diyerek gazın karşılığını anlatan Erdoğan, "Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık 3,5 yıl boyunca tek başına karşılayacağız. Doğal gaz keşfimizin ekonomik değeri ise 30 milyar dolardır" dedi.

Erdoğan yine doğalgaz müjdeledi: Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık üç buçuk yıl boyunca tek başına karşılayacağız.https://t.co/PmqeKkaENk@emrkongar pic.twitter.com/62cYpheCyX

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) May 17, 2025

"DOĞAL GAZ KEŞFİMİZİN EKONOMİK DEĞERİ 30 MİLYAR DOLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Akdeniz'de 11, Karadeniz'de 38 sondaj yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi: “Yedinci nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han ile Göktepe-3 Kuyusu'nda 27 Mart'ta başlayan çalışmalarımız dün itibarıyla tamamlandı. 2 bin 154 metre su derinliğinde açılan 49 günlük sondaj log ve test operasyonları sonucunda 3 bin 500 metre derinlikte tamamlanan Göktepe-3 Kuyusu'ndan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık üç buçuk yıl boyunca tek başına karşılayacağız. Doğal gaz keşfimizin ekonomik değeri ise 30 milyar dolardır. Sahanın geliştirilmesinde Sakarya Projesi için yaptığımız yatırımlarla yüzer üretim platformunu kullanacağız. Dolayısıyla sahanın ekonomik katkısı çok daha büyük olacak. Yeni keşfimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Keşifte emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki döneme dair şunu da ifade etmek istiyorum. Karadeniz'deki üretimin ilk fazının tamamlandığının müjdesini vermiştik. Günlük 9,5 milyon metreküp üretimle 4 milyon hanenin ihtiyacını Karadeniz'den karşılıyoruz. 2026 yılında ikinci fazla üretimi iki katına, 2028 yılında üçüncü fazla dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Enerjide de tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar durmadan, dinlenmeden, eleştirilere ve engellere aldırmadan yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na şok protesto!

2025-05-14 23:53 - Spor

Erdoğan AKP'ye katılan vekili tanımadı: Hangi partiden?

2025-05-14 18:41 - Siyaset

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi kaldırıldı!

2025-05-16 15:12 - Gündem

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

2025-05-15 17:55 - Siyaset

Pedofiliyi savunan Nurettin Yıldız'a protesto: "Üniversitemden defol"

2025-05-13 22:42 - Gündem

İlgili Haberler

Gözaltına alınan Tunç Soyer’den mesaj: “Alnım ak, başım dik”

01:09 - Siyaset

PKK ‘silah bırakma’ sürecini başlatıyor: ‘İlgili birimlere teslim edilecek’

00:08 - Siyaset

Özgür Özel, İBB operasyonlarında tutuklananların yakınlarıyla buluştu

21:08 - Siyaset

Özgür Özel: Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır!

20:38 - Siyaset

Anahtar Parti Gaziantep'te parti içi eğitim programı 

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ali Yerlikaya açıkladı: Saraçhane'de 42 kişi gözaltına alındı

01:39 - Gündem

Gözaltına alınan Tunç Soyer’den mesaj: “Alnım ak, başım dik”

01:09 - Siyaset

Son Dakika... Saraçhane mitingi sonrası polisten yurttaşlara müdahale!

23:09 - Gündem

Tutuklu Belediye Başkanı Çalık’a peş peşe biyopsi: ‘Kalıcı hasar riski var’ uyarısı

22:39 - Gündem

Son Dakika... Doğalgaza yüzde 24,6 zam!

21:40 - Ekonomi