?>

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

DEM Partili Bakırhan'ın "Korucuların elindeki silahı al, ver sopayı köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir" sözlerine çok sayıda tepki geldi.

Siyaset - 4 saat önce

DEM Partili Bakırhan'ın "Korucuların elindeki silahı al, ver sopayı köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir" sözlerine çok sayıda tepki geldi.

Muş'ta çiftçilerle buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK'nın silah bıraktığını hatırlatıp, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan koruculara gerek kalmadığını söylemişti. 

Bakırhan, "Korucuları işsiz bırakmayacağız inşallah. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir" ifadelerini kullanmıştı. 

DEM'li Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın. Daha onurlu bir görevdir' sözlerine tepki yağıyor...????Vatan evlatlarını, bu paçavracılara mı ezdireceksiniz?????Devletin gücü korucuların sopasıdır.????Devlet aklı dedikleri şey nereye kaçmış!https://t.co/yY4ggp0QuS@emrkongar pic.twitter.com/P2o9AqxT3p

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) May 15, 2025

DEM Partili Bakırhan'ın korucularla ilgili önerisine hem siyaset dünyasından hem de kamuoyundan çok sayıda tepki geldi. 

'VATAN EVLATLARINI BU PAÇAVRACILARA MI EZDİRECEKSİNİZ?'

Bakırhan'a seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Korucular, Türkiye Cumhuriyeti için canı pahasına mücadele etmiş evlatlarımızdır.Terörün safında değil, devletinin yanında olmuş onbinlerce Zaza, Türkmen ve Kürt kardeşimizi, bu pespaye dilin hakaretlerine mi terk edeceksiniz? Birlikten, Al Bayraktan yana olan vatan evlatlarını, bu paçavracılara mı ezdireceksiniz? Yazıklar olsun!" dedi.

'HAİNLER DİL UZATAMAZ'

Bir tepki de Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.

"Koruculuk sistemi, terörün gölgesinde yaşamayı reddeden, milletin ve devletin yanında duranların karargahıdır. Bu kahramanlarımıza sahip çıkmak, sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda milli görevdir" diyen Destici, "Bu onura sahip olan vatan evlatlarına, vatan kavramının ne olduğunu kavrayamayan hainler dil uzatamaz! Bu gibi benzer sakat düşünceleri savunanlar, terörle mücadelenin yükünü sırtlayan bu vatan evlatlarına saygı duymayı öğrenmelidir. Çünkü Türk milleti, şehidini unutmaz, kahramanını yalnız bırakmaz" ifadelerini kullandı.

'DEVLET SAHİPSİZ BIRAKAMAZ'

Anahtar Partisi Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu da X hesabından korucularla ilgili bir mesaj paylaştı: 

"Devlet ve millet varlığımızın devamı ve terörsüz Türkiye ideali için 41 yıldır cansiperane mücadele eden, şehitler veren, gazi olan korucularımız, güvenlik güçlerimiz gibi devletin namusudur.

Hiçbir mücadele, müzakere namus üzerinden yapılmaz. Devlet, kendi varlığı için bedel ödemiş kimseyi sahipsiz bırakamaz!

Devletin gücü, 41 yıl boyunca terörsüz Türkiye hedefinin gerçekleşmesi yolunda mücadele eden korucuların sopasıdır. Nazikçe hatırlatıyorum."

'KİMSE SOKAĞA ÇIKAMAZKEN...'

Türkiye Güvenlik Korucuları, 'Çoban olsunlar' önerisinde bulunan DEM Partili Bakırhan'a sosyal medya üzerinden cevap verdi: 

"DEM’li Tuncer Bakırhan’a karşı açıklamamız.. 1978-1990 yılları arasında kalkışma başlatan terör örgütü PKK kanlı eylemler, hain saldırılar yapıyordu, 1985 yılında PKK ile mücadele etmek için Korucu sistemi kuruldu ve örgüte çok ağır darbeler vuruldu. kimse sokağa çıkamazken Korucular, terör örgütünün karşısında durdu, örgütü sekteye uğrattı. Abdullah Öcalan bir sorgusunda, Korucular bize çok sıkıntı çıkardı, onlara bize katılın dedik kabul etmediler, bizde genç yaşlı demeden onlara saldırdık demişti.. Bu uğurda Şehit olan başta 2 bin Güvenlik Korucusu arkadaşımıza gazi olan 3 bin Korucular ve tüm Şehitlerimize minnettarız.. ruhları şad olsun.."

İşte Bakırhan'a tepkilerden bazıları...

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

Erdoğan AKP'ye katılan vekili tanımadı: Hangi partiden?

2025-05-14 18:41 - Siyaset

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

CHP'den Van'da tarihi miting...

2025-05-10 12:08 - Siyaset

Selvi'den 'Yeni Dönem' Paradigması!

2025-05-12 10:23 - Gündem

Pedofiliyi savunan Nurettin Yıldız'a protesto: "Üniversitemden defol"

2025-05-13 22:42 - Gündem

Profil resmini 'İmamoğlu' yapan belediye başkanının X hesabı askıya alındı!

2025-05-09 13:39 - Gündem

CHP’nin İstanbul’daki yeni miting adresi belli oldu!

2025-05-11 14:38 - Siyaset

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma başlatıldı!

2025-05-12 23:19 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Cantimur’dan Türkiye Yüzyılı mesajı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

11:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a sert 'ahtapot' yanıtı

22:32 - Siyaset

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın yeniden adaylığını açıkladı!

18:40 - Siyaset

Dervişoğlu: Terörsüz Türkiye, müzakereyle değil hukukla sağlanır

18:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı!

16:09 - Gündem

Gazeteci Can Ataklı hakkında hapis istemi!

15:09 - Gündem

Konya'da 5.2'lik deprem... Uzman isimden 'şehir efsanesi' yorumu!

15:08 - Gündem

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

13:03 - Gündem