?>

Türkiye’nin en büyük Alzheimer Merkezi yapılıyor...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı alzaymır merkezini artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda hizmete almaya hazırlanıyor.

Yerel - 9 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı alzaymır merkezini artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda hizmete almaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde Alzheimer Hastaları ve Yakınlarının Buluşma Merkezi olarak 2018 yılında hizmet vermeye başlandı. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600 alzaymır hastasına ulaşan merkezin 2. Şubesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda ilk şubesi 100 kişilik bir kapasiteye sahip olan merkezin yeni şubesinin inşaatını tamamlandığında tek seferde 500 hasta kapasitesiyle danışanlarına hizmet sağlayacak.

Gaziantep Büyükşehir ile hayırsever Uslu ailesi iş birliğinde hayata geçirilecek ve Meral – Beyhan Uslu Alzheimer Merkezi adını taşıyacak projenin toplam alanı bin 920 metrekareden oluşacak. 800 metrekare oturum alanına sahip olacak proje, 2 katlı olup bin 600 metrekare de kapalı alanı bulunacak.

Bin 120 metrekareden oluşacak özel bir bahçesinin de bulunduğu projede, alzaymır hastalarının hem ruhsal hem fiziksel hem de sosyal ihtiyaçlarına cevap verilecek. Doğanın iyileştirici gücünün göz ardı edilmediği bu projede, duyusal bitkiler, yürüyüş yolları, oturma alanları ve hobi bahçeleri bulunacak.

Alzaymır hastalarının sosyal hayata aktif katılımını desteklemenin yanı sıra hastalığın ilerlemesini yavaşlatmanın hedeflendiği merkezde, yaşam odası, eğitim atölyesi, müzik ve dans atölyesi, iş ve uğraş atölyesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, beden eğitimi ve spor salonu, akıl ve zeka oyunları atölyesi, duyu bütünleme odası, aromaterapi sınıfı ve terapötik bahçe yer alacak.

DUYU BÜTÜNLEME VE TERAPÖTİK BAHÇEYLE YENİ BİR DÖNEM

2. Şube’yi benzersiz kılan en önemli özelliklerin başında, Türkiye’de ilk kez alzaymır hasta merkezinde kullanılacak olan Duyu Bütünleme Odası ve örnek teşkil edecek nitelikte tasarlanmış Terapötik Bahçe geliyor.

Alzheimer hastalarının zihinsel uyarımını desteklemek ve duyusal algılarını güçlendirmek amacıyla özel olarak tasarlanan bu alan, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Görsel, işitsel, dokunsal ve vestibüler uyaranlara dayalı uygulamalar sayesinde hastaların kaygı düzeyleri azaltılmakta, zihinsel aktivite teşvik edilmekte ve bedensel farkındalıkları artırılıyor. Bu uygulama, Alzheimer hastalarının sakinleşmesine, dikkat süresinin uzamasına ve günlük yaşam becerilerinin korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Merkezde verilen hizmetler bunlarla da sınırlı kalmayıp, psikolojik destek, sağlık ölçümleri, aile eğitimleri, moral ve motivasyon etkinlikleri, öz bakım desteği ve son olarak ulaşım gibi konularda da danışanlara yardımcı olup onlara verile bu profesyonel hizmette önemli kolaylıklar ve faydalar sağlıyor.

AKADEMİ VE BİLİM DÜNYASINA DA REHBERLİK EDİLİYOR

Öte yandan merkezin ilk şubesinde olduğu gibi bu yeni merkezde de danışanların sağlık ve psikolojik durumları düzenli testlerle takip altında tutulurken, veriler Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalı iş birliğiyle bilimsel çalışmalarda kullanılacak. Bu sayede hizmet kalitesi hem uygulama hem de akademik düzeyde geliştirilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Memur Sen'den Maliye Bakanlığı önünde eylem

2025-08-26 14:11 - Ekonomi

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu!

2025-08-26 17:33 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu'nun avukatı Nusret Yılmaz gözaltına alındı

2025-08-26 13:42 - Asayiş

Oda başkanı dehşet saçtı: Kadın çalışanı ile arkadaşını öldürüp intihar etti!

2025-08-23 10:37 - Asayiş

Mehmet Şimşek'in hedefinde bu kez düğünler var

2025-08-24 15:31 - Ekonomi

Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu için İstanbul'a geliyor

2025-08-25 09:31 - Dünya

Bahçeli'ye yakın MKE Eski Başkanı İsmet Sayhan 'casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı!

2025-08-24 15:25 - Asayiş

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv'de siren sesleri...

2025-08-22 21:51 - Dünya

Aydın'da Çerçioğlu protestosu: Konser alanı boş kaldı!

2025-08-22 07:49 - Gündem

Neden komutanlar değil Erdoğan'ın damadı açıkladı?

2025-08-25 10:36 - Gündem

İlgili Haberler

Ali Topçuoğlu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Kent Ekonomileri Zirvesi başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Üretici Kadın Kermesi kapılarını açtı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de miniklerin yıl sonu sergisi

00:00 - Yerel

Gaziantep’in duayen gazetecilerinden Erhan Durukan vefat etti!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Ferdi’nin yokluğuna katlanmak o kadar kolay değil!

20:42 - Gündem

Mahiroğlu’ndan Halk TV’yi hedef alan Kılıçdaroğlu'na yanıt

20:29 - Gündem

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Genel Merkez'e taşıdı...

11:10 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na sağduyu çağrısı, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt...

10:57 - Siyaset

CHP'li Melih Meriç: Esnaf ve çiftçi çaresiz!

00:13 - Siyaset