?>

TBMM Dışişleri Komisyonu, 5 kanun teklifini kabul etti

TBMM Dışişleri Komisyonu, 5 kanun teklifini görüşerek kabul etti.

Siyaset - 1 yıl önce

TBMM Dışişleri Komisyonu, AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında toplandı.

Filistinlilerin Gazze'den sürülmesine dair ABD Başkanı Donald Trump'ın dile getirdiği hususların asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Oktay, Trump'un söz konusu önerilerinden bir an önce vazgeçmesini dilediklerini söyledi.

Fuat Oktay, 28. Yasama Dönemi'nde Komisyona esas olarak havale edilen toplam kanun teklifi sayısının 142, Komisyonda halen bekleyen teklif sayısının 39 olduğunu bildirerek, bugün 5 kanun teklifinin değerlendirmeye sunulacağını belirtti. Oktay, bu anlaşmalardan ikisinin Filistin devletiyle imzalanan anlaşmalar olduğunu, bunlardan ilkiyle Filistin'e en çok gözetilen ulus statüsünün tanındığını anlattı.

Komisyonda boş bulunan üyeliklere değinen Oktay, İYİ Parti Grubu kontenjanından Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile Yeni Yol Partisi kontenjanından İstanbul Milletvekili Hasan Karal'ın seçildiğini; Komisyon bünyesindeki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu üyeliği için Yeni Yol Partisinden Karal'ın, İYİ Parti'den boşalan üyelik için de Muğla Milletvekili Metin Ergun'un belirlendiğini açıkladı.

KABUL EDİLEN 5 TEKLİF

Komisyonda daha sonra 5 kanun teklifi görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifleri şöyle:

- "Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumu Kurucu Anlaşmanın 26. ve 31. Maddelerinin Tadiline İlişkin Olarak Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumunun 17. Genel Kurul Toplantısında Kabul Edilen 18/5/2017 Tarihli ve GA17/7/438 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"

- "Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumu Kurucu Anlaşmasının 47. Maddesinin Tadiline İlişkin Olarak Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumunun 21. Genel Kurul Toplantısında Kabul Edilen 4/9/2021 Tarihli ve GA21/442 Sayılı Kararın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"

- "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Filistin Devleti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması ve Eki Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"

- "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Filistin Devleti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma ve Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına Dair Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"

- "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Medya Forumu Tüzüğü ile Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi”

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Euphoria 3. sezon çekimleri başladı: Yeni sezondan şaşırtıcı ayrıntılar...

2025-02-08 00:09 - Magazin

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Halit Ergenç başrollü 'Kral Kaybederse' dizisinin yayın tarihi belli oldu!

2025-02-05 22:38 - Gündem

Osman Kavala'dan 'Ayşe Barım' açıklaması: 'Savcı o konuşmanın olmadığını biliyor

2025-02-07 15:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Erdoğan'dan CHP'ye: Şaibesiz bir kurultay yapmayı öğrenin!

16:14 - Siyaset

Özgür Özel: Siz arkamda oldukça kimse beni yolumdan çeviremez!

17:01 - Siyaset

Denizli'de Özgür Özel izdihamı...

14:37 - Siyaset

Özgür Özel: Ucu nereye varacaksa varsın ben göze aldım!

10:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem