?>

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

Şahinbey Belediyesi yeni imzaladığı protokolle çiftçilere bu yıl 7.000.000 fide desteği sağlarken şimdiye kadar sağladığı bu desteği miktarını 48.000.000’a çıkarmış oldu.

Yerel - 3 ay önce

Şahinbey Belediyesi yeni imzaladığı protokolle çiftçilere bu yıl 7.000.000 fide desteği sağlarken şimdiye kadar sağladığı bu desteği miktarını 48.000.000’a çıkarmış oldu.

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 7.000.000 adet Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun ve Karpuz fidesi dağıtımı için protokol imzaladı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda imzalanan protokol imza törenine, Vali Kemal Çeber, ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Şahinbey Belediyesi İmzalanan protokolle çiftçilere toplamda 48.000.000 adet fide desteği sağlanmış olacak

VERİLEN DESTEKLER ÇOK KIYMETLİ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediyesi’nin yıllardır çiftçilere destek verdiğini belirterek “Şahinbey Belediye Başkanımız yine bizleri mutlu eden çok kıymetli bir organizasyona imza atıyor. Şahinbey Belediyemiz çiftçimizi desteklemeye devam ediyor. Gaziantep olarak çok önemli bir sanayi kentiyiz ama aynı zaman da çok önemli bir tarım kentiyiz. Çok verimli topraklarımız var. İnşallah Barak sulamalarından sonra seviyesi daha da artacak olan bir tarım kenti olacağız. Çiftçilerimizin üretmesi için verilen bu destekleri önemsiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’da bu desteklerini geleneksel hale getirdi. Yaptığımız protokol ile 7 Milyon fide dağıtılacak. Az bir rakam değil. Çiftçilerimiz için çok ciddi bir kaynak aktarılmış. İnşallah bu destekler sofralarımıza gelen lezzetler olarak dönecek. Verilen desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımızı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Verilen bu destekler sayesinde çiftçilerimiz şehre göç etmeyip kırsal mahallelerinde kalıyor. Böylece tarlalarımızda boş kalmıyor. Şahinbey Belediyemizin vermiş olduğu bu destekler bizim işlerimizi çokça kolaylaştırıyor” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE 1 MİLYAR 300 MİLYONLUK DESTEKTE BULUNDUK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çiftçilerin yükünü hafifletmek ve üretimi arttırmak adına desteklerin devam ettiğini belirterek, “Gaziantep Valiliğimizin öncülüğünde çok önemli bir protokolü daha imzaladık. Çiftçilerimize her yıl olduğu gibi bu yılda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz fidesi dağıtacağız. Dağıtacağımız fideler bölgemizin damak tadına uygun yerli fideler. Bu yıl 7 Milyon fide dağıtımı yapacağız. Daha önceki vermiş olduğumuz fide destekleri ile birlikte 48 Milyon fideyi çiftçilerimiz ile buluşturmuş olacağız. Dağıttımız fidelerin ekimi düzgün yapılmazsa verimi düşük oluyor.  Yıllardır aynı yerden aldığımız fideleri çiftçilerimize dağıtıyoruz. Böylelikle ekili alan sayısı da artıyor ve boş alan kalmıyor. Bu yıl dağıtacağımız fidenin tutarı 54 Milyon TL. Bunun yarısını Şahinbey Belediyesi olarak yine biz karşılayacağız. Nisan ayı içerisinde üretilen fidelerimizi çiftçilerimiz ile buluşturmuş olacağız. Şahinbey İlçemizde ekili alan miktarı 80 bin dekardan 300 bin dekara çıktı. Çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı Valimiz Kemal Çeber’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

2025-02-06 01:38 - Gündem

Son Dakika... Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem

2025-02-07 01:38 - Gündem

Fenerbahçe Beko uzatmalarda güldü

2025-02-08 00:09 - Spor

İlgili Haberler

Bozgeyik”ten 1 Mayıs mesajı: Emek ve alın terinin ülke kalkınmasındaki rolü büyüktür

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:06 - Yerel

Yılmaz'dan, Karşıyaka'da esnaf ziyareti

00:04 - Yerel

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

1 Mayıs'ta Taksim'e yine yasak! Polis müdahalesi, gözaltılar ve avukatlara darp iddiası...

18:39 - Gündem

İstanbul Valiliği 1 Mayıs eylemlerinde gözaltı sayısını açıkladı

18:08 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset

Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, polis izin kağıdı talep ediyor! 

09:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: 'Taksim' vurgusu yaptı!

08:38 - Gündem