?>

Şubat ayı anketinde de CHP birinciliğini koruyor...

CHP'li belediyelere ve partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yapılan tüm operasyonlar sonrası CHP, çok sayıda ankette birinci parti olarak çıkmıştı. PİAR Araştırma'nın son yaptığı şubat ayı anketinde de sonuç değişmedi.

Siyaset - 5 ay önce

CHP'li belediyelere ve partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yapılan tüm operasyonlar sonrası CHP, çok sayıda ankette birinci parti olarak çıkmıştı. PİAR Araştırma'nın son yaptığı şubat ayı anketinde de sonuç değişmedi.

PİAR Araştırma şubat ayı seçim anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anket sonuçlarına göre CHP 2024 yerel seçimlerinden bu yana birinci parti olma konumunu koruyor. 

CHP'li belediyelere ve partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yapılan tüm operasyonlar sonrası CHP, çok sayıda ankette birinci parti olarak çıkmıştı. PİAR Araştırma'nın son yaptığı şubat ayı anketinde de sonuç değişmedi. 

Şirketin Şubat 2026 "Türkiye Siyasi Gündem Araştırmasına göre, bu pazar genel seçim yapılması ihtimalince CHP yüzde 35,1 ile birinci parti olurken, AKP yüzde 31,7 ile ikinci parti oldu. 

02-05 Şubat tarihleri arasında 26 ilde 2.260 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle anket yapıldı. Kararsızların dağıtılmasından sonra birinci parti CHP ikinci AKP oldu.

MHP yüzde 9,0 ile üçüncü, DEM Parti yüzde 8,8 oy ile dördüncü, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 5,6 beşinci, Zafer Partisi yüzde 4 ile altıncı ve YRP yüzde 2.7 ike yedinci sırada yer aldı.

MESUT ÖZARSLAN'IN İSTİFASI VE SONRASINDA YAŞANANLARIN ETKİSİ

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın CHP'den istifası sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Özarslan ile yaşadığı polemik gündem olmuştu. Söz konusu olayın anketlere etkisi olabileceği konusu tartışılıyordu. 

PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay, Tele2'ye bağlanarak konunun anketlere etkisine ilişkin görüş sundu. Atalay, Özel ile CHP'den istifa eden Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan arasındaki mesajların sızdırılmasından pişman olunduğunu öne sürdü.

''BU KADAR DESTEK GELECEĞİ BEKLENMİYORDU''

Atalay, ''Amaç Özel'i hedef göstermekti ancak CHP'den Özel'e bu kadar desteğin geleceği beklenmiyordu'' ifadelerini kullandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

2026-02-11 17:22 - Gündem

Erdoğan Özgür Özel'i hedef aldı: Meyhane jargonu...

2026-02-11 14:47 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak

2026-02-11 11:18 - Siyaset

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: Bakliyat üretimin temelidir

2026-02-10 00:00 - Tarım

Buca Belediyesi'ne operasyon: 26 kişi adliyeye sevk edildi!

2026-02-09 00:18 - Asayiş

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

2026-02-09 00:00 - Ekonomi

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

2026-02-11 15:50 - Gündem

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

2026-02-13 09:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yeni bir yol açacağız...

12:16 - Siyaset

Ümit Özdağ: Hani PKK kayıtsız şartsız silah bırakıyordu?

19:09 - Siyaset

Hüseyin Baş: İtibar, brandanın önünü güzelleştirerek değil brandanın arkasını güçlendirerek elde edilir

19:05 - Siyaset

Tanburoğlu, görevden alma kararını yargıya taşıdı

19:03 - Siyaset

CHP toplantı salonundaki "Türkiye’nin birinci partisi" yazısı kaldırıldı!

16:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Barış Pehlivan: Deniz Göktaş, Kılıçdaroğlu'na 'CHP'yı salın' dedi

17:18 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı!

11:41 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Abdullah amcayı da CHP'den ihraç etti!

09:29 - Gündem

Gizli tanık ifadesi ortaya çıktı: Çarpıcı ‘Abdullah Gül’ ve ‘İlbaklar’ ayrıntıları!

07:04 - Gündem

Fotoğraf çektirmek istemeyen öğrenciye, öğretim üyesinden fiziksel müdahale!

06:22 - Gündem