?>

Starbucks, 50 milyon dolar tazminata mahkûm edildi

Kahve devi Starbucks, Kaliforniyalı bir müşterisine, üzerine dökülen sıcak içeceğin yanıklara yol açması nedeniyle 50 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi.

Dünya - 1 yıl önce

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir mahkeme, Starbucks'ı, bir müşterisinin üzerine dökülen sıcak içeceğin ciddi yanıklara yol açması nedeniyle 50 milyon dolar tazminata mahkûm etti.

Dava, Michael Garcia’nın 8 Şubat 2020’de bir Starbucks şubesinden aldığı sıcak içeceğin dökülmesiyle yaşadığı ağır yaralanmalar üzerine açıldı.

Garcia’nın avukatları, baristanın, içeceklerden birini servis tepsisine düzgün yerleştiremediğini, müşterinin tepsiyi aldığında içeceğin döküldüğünü ve cinsel organında kalıcı hasara neden olduğunu savundu. Garcia, ciddi yanıklar sebebiyle deri nakli ve diğer tıbbi operasyonlar geçirmek zorunda kaldı.

Avukatları, Starbucks’ın müşteri güvenliğini ihmal ettiğini ve sorumluluğu kabul etmediğini belirterek şirketi suçladı. Los Angeles County jürisi Starbucks'ı kusurlu bularak 50 milyon dolarlık tazminata hükmetti.

STARBUCKS KARARA İTİRAZ EDECEK

Starbucks, mahkeme kararına karşı çıkarken, "Jürinin kusurlu olduğumuz yönündeki kararına katılmıyoruz ve verilen tazminatın aşırı olduğuna inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Şirket, sıcak içeceklerin servisinde en yüksek güvenlik standartlarına bağlı olduğunu savunarak, temyize gitmeyi planladığını duyurdu.

Garcia’nın avukatı Nick Rowley, jüri üyelerinden üçünün tazminat miktarının 125 milyon dolar olması gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

Ayrıca, Rowley Starbucks’ın dava sürecinde önce 3 milyon dolar, daha sonra 30 milyon dolar teklif ettiğini, ancak Garcia’nın şirketin özür dilemesini ve güvenlik standartlarını gözden geçirmesini talep ettiğini, fakat Starbucks’ın bunu reddettiğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak... İstanbul'un sanat rotası!

2025-03-11 00:00 - Kültür & Sanat

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Millet seni evine yollayacak!

2025-03-13 19:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem