?>

ŞSM'de keman kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açılan keman kursuna yoğun ilgi gösterildi. Kursa kayıt yapanlar, 3 ay süresince keman eğitimi alacak.

Kültür & Sanat - 7 yıl önce

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açılan keman kursuna yoğun ilgi gösterildi. Kursa kayıt yapanlar, 3 ay süresince keman eğitimi alacak.

Kişilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri, yeni hobiler edinmeleri adına çok sayıda alternatif sunan Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açtığı keman kursuyla alternatiflere bir yenisini daha ekledi. Açılan keman kursunda eğitimler 3 ay boyunca aralıksız devam edecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere sertifika verilecek. İsteyen herkes açılan keman kursundan yararlanabilir.

ŞARKILAR ÇALDIRIYORUZ, EĞLENCELİ VAKİTLER GEÇİRİYORUZ

Öğrettikleri bilgiler ışığında öğrencilerle birlikte keyifli zamanlar yaşadıklarını dile getiren Keman Öğretmeni Burcu Göğebakan, şu açıklamada bulundu:

“Kursumuzun ilk dersinde öğrencilerimize kemanı anlatıyoruz. Keman tutum şekli ve yay kullanımı ile başlıyoruz. Daha sonra uzun bir süre yay çekme şeklini öğretiyoruz. Yay çekme derslerinde biraz öğrencilerimiz sıkılsa da keman çalmanın temelini bu ders oluşturduğu için yaklaşık 1 ay süresince bu konuyu işliyoruz. Daha sonra notalara geçiyoruz. Şarkılar çaldırıyoruz, eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Böylelikle çalışan guruplarımız, iş stresini böylelikle atmış oluyorlar. Okul çıkışlarında da öğrencilerimiz geliyor. Onlarla da eğlenceli dersler yapıyoruz. Öğrencilerimiz buraya genelde hobi amaçlı, stresten kurtulmak için geliyor. Yeni hobi edinmek isteyen kişiler de kursumuza başvuruyor. Kurs bitiminde öğrencilerimize bir sertifika veriyoruz. Kursumuz, 3 ay sürüyor. 3 ayın sonunda yeni kursiyerlerimizle çalışmaya başlayacağız.”

KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ İSTEMİŞİMDİR

Küçük yaşlardan beri keman çalmak istediğini, fırsatını ancak şimdi bulabildiğini belirten kursiyer Ayşe Kübra Güleç, “Keman çalmayı küçüklüğümden beri istemişimdir. Bu konuda belediyemizin bize tanıdığı güzel bir fırsat oldu. Mesai bitiminde, iş çıkışında buraya gelerek keman çalmayı öğreniyorum. Keman çalma konusunda ilerlemeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün idam edilişlerinin 47. yılı...

2019-05-06 00:21 - Gündem

İmamoğlu’na destek veren ünlüler için fişleme listesi

2019-05-08 11:15 - Gündem

Şahin, Huzur Yaylası’nı inceledi

2019-05-04 22:31 - Yerel

Şehit yüzbaşının naaşı Gaziantep'ten uğurlanacak

2019-05-04 20:45 - Asayiş

Gaziantep'te iki yeni cezaevi inşaa edilecek

2019-05-09 13:08 - Gündem

Efsane sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

2019-05-09 10:11 - Yerel

Gaziantep'te feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2019-05-05 20:33 - Asayiş

Doğa’da mezuniyet sevinci…

2019-05-03 11:31 - Eğitim

Çocukları tarafından yanlışlıkla öldürüldü!

2019-05-08 14:05 - Asayiş

Seçkin Koleji öğrencileri işbirliği yaptı

2019-05-09 07:39 - Eğitim

İlgili Haberler

“Kalemden Kalbe” Hüsn-i Hat sergisi ziyarete açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Meriç: İcra dosyaları 24,5 milyona dayandı, konkordato ve borçlar patladı

19:10 - Siyaset

CHP’li Öztürkmen: İthalat değil, yerli üretici desteklenmeli

19:06 - Siyaset

CHP Gaziantep’ten Fatma Şahin’e “konut” tepkisi

00:01 - Siyaset

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem