?>

Erdoğan'dan kritik temas: İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile ikinci kez telefon görüşmesi yaptı.

Dünya - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran-İsrail savaşının sona ermesi için diplomasi görüşmelerini sürdürüyor.

Erdoğan bu kapsamda İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile ikinci kez telefonda görüştü. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede; İsrail ve İran arasındaki çatışmalı süreç ile ilgili liderlerle bir dizi temas gerçekleştirdiğini, çatışmaların bir an önce sona ermesi ve nükleer müzakerelere dönülmesi için Türkiye’nin kolaylaştırıcı bir rol üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrarın korunmasına verdiği önemin altını çizdi.

ERDOĞAN'DAN 'BARIŞ' DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile de 24 saat içinde ikinci kez telefonda görüştü.

Erdoğan Trump görüşmesinde tek gündem yine İsrail İran çatışmasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile İran arasında çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barışın tesisine yönelik ABD Başkanı Trump’ın yaptığı son açıklamaları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Erdoğan, "Tüm bölgeyi ateşe atabilecek bir felaketin engellenmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor." dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'a nükleer müzakere sürecini bir kez daha hatırlattı.

Anlaşmazlığın çözümü için yegane yol diplomasi diyen Erdoğan, bu yolda Türkiye’nin kolaylaştırıcılık dahil her türlü gayreti sergilemeye hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan şiddet sarmalının iki taraf için de geri dönülemez ekonomik ve sivil zararlara sebep olduğunu, bu tehlikeli gidişata engel olunması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Irak Başbakanı Sudani, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah, Umman Sultanı El Said ile de görüştü.

Erdoğan yaptığı görüşmelerde İsrail'in yeni bir savaşa tahammülü olmayan bölgede güvenliği riske attığını, Netanyahu hükümetinin küresel boyutta istikrar ve güvenlik sorunu oluşturduğunu vurguladı.

Temaslarında nükleer müzakere sürecine değinen Erdoğan İsrail'in süreci baltaladığını anlaşmazlığın çözümü için tek çıkar yolun bu müzakereler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, son gelişmelerin Gazze’de İsrail tarafından uygulanan soykırımı gölgede bırakmasına izin vermemesi gerektiğini de ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

2025-06-15 00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

2025-06-12 00:00 - Tarım

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Erdoğan’ın İtalyan marka ayakkabıları dudak uçuklattı: Değeri 300 bin lira!

2025-06-15 00:08 - Gündem

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Nur Sürer’e Rusya’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülü!

2025-06-15 00:08 - Magazin

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

Özgür Özel Fatih Altaylı' ya konuştu

12:09 - Siyaset

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tutuklandı!

07:27 - Asayiş

Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!

21:48 - Asayiş

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem