?>

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, mahkemeye dilekçe vererek, “Teminat ödeme karşılığı yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını” istedi.

Gündem - 11 ay önce

17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne ve üç kişinin de yaralanmasına neden olduğu için 4 yıl 2 ay hapis cezası alan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, mahkemeye dilekçe vererek, “Teminat ödeme karşılığı yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını” istedi.

Fatma Zehra Kınık Demir, avukatları Mustafa Tırtır ile Osman Baturhan Dursun aracılığıyla İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe verdi.

3 Haziran’da verilen dilekçede, “Teminata hükmedilerek Fatma Zehra Kınık Demir’in yurtdışı çıkış yasağı şeklinde uygulanan adli kontrol kararının kaldırılması” istendi.

TEMİNAT KARŞILIĞI YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise 12 Haziran’da, “Adli kontrol kararının usul ve yasaya uygun olduğunu” belirterek Kınık Demir’in talebini oy birliğiyle reddetti.

17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle 15 yıla kadar hapsi istenen Fatma Zehra Kınık Demir, kazanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AİLEYE DE PARA TEKLİF EDİLMİŞTİ Fatma Zehra Kınık Demir’in yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi de bir rapor hazırladı.

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan raporda yine Kınık Demir’in asli kusurlu olduğu belirtildi.

Batın Barlasçeki’nin ailesini ve avukatlarının talebine rağmen Zehra Kınık Demir tutuklanmadı. Ayrıca Barlasçeki’nin ailesi daha önce de Kınık ailesinin kendilerine para teklif ettiğini açıklamıştı.

Davanın 26 Mayıs’ta görülen duruşmasında ise Fatma Zehra Kınık Demir’e sadece 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanığa verilen hapis cezasının miktarı itibarıyla cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmasına yer olmadığına hükmederek, sanık hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin de devamını kararlaştırdı.

Kınık Demir’in 2 yıl süreyle ehliyetine de el konuldu.

Kaynak: Sözcü 

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

2025-06-15 00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

2025-06-12 00:00 - Tarım

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Nur Sürer’e Rusya’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülü!

2025-06-15 00:08 - Magazin

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Erdoğan 'doğurganlık hızının' düşmesinden yakındı!

16:21 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem