?>

SOL Parti'den, Bahçeli'ye yanıt: 'Erdoğan'ı iktidarda tutma oyunu...'

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı yineleyerek, Sözümün arkasındayım ve teklifimde ısrarlıyım dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığına da destek veren Bahçeli, Erdoğan’ın bir kez d

Siyaset - 2 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, açıklamasında PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı yineledi.

"Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda terörün kökü kazınacaktır" diyen Bahçeli, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan teröristbaşı, terörün bittiğini, PKK’nın lağvedildiğini, ihanet ve bölücülüğün çıkmaz sokak olduğunu söyleyecekse, haydi DEM grubuna gelsin, bunları teker teker söylesin, ak koyun kara koyun ortaya çıksın, umut hakkından da istifade etsin" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAYLIĞINA DESTEK

"Diyorlar ki, yeni anayasa hazırlık süreci için tahkimat yapıyormuşuz. Diyorlar ki, Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha seçtirmek için yol arıyormuşuz" diyen Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığına destek verdi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Aklında hala soru işareti olanlar varsa, son tahlilde diyeceğim de şudur; Eğer terör hayatımızdan sökülüp atılırsa, eğer enflasyon canavarına kesif bir darbe indirilirse, Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarın zirvesine çıkarsa, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesi doğal ve doğru bir tercih değil midir? Bu kapsamda lazım gelen anayasal düzenlemeyi yapmak önümüzdeki görevler arasında olmayacak mıdır? Devlette devamlılık, siyasette istikrar, Türkiye Yüzyılının inşası için Sayın Recep Tayyip Erdoğan güvencedir, milletin sevdalısıdır, tecrübesiyle ve birikimiyle bize göre tek seçenektir."

SOL PARTİ'DEN BAHÇELİ'YE YANIT

Bahçeli'nin kısa sürede gündem olan açıklamalarına SOL Parti'den yanıt geldi.

Partiden yapılan açıklamada, "Şimdi iktidarın önümüzdeki dönemdeki planının asıl olarak, baştan beri söylediğimiz gibi, tek adam rejiminin ve Erdoğan’ın başkanlığının devamının sağlanması olduğu bir kere daha açıkça ortaya çıkmış oldu" denildi.

SOL Parti'den yapılan "Kürt açılımı olarak lanse edilmeye çalışılan iktidar politikası Erdoğan'ı iktidarda tutma oyunu" başlıklı açıklama şöyle:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı gurup konuşmasında amaçlarının, mevcut tek adam rejiminin ve Erdoğan’ın başkanlığının bir dönem daha devamını sağlamaya yönelik olduğunu açıkladı.

Bu şekilde (son zamanlarda muhalif çevrelerce yeni bir ‘Kürt açılımı’ olarak lanse edilmeye çalışılan) iktidar politikasının ardındaki asıl amacı açıklamış oldu. Bazı Kürt hareketi sözcülerinin de dahil olduğu muhalefet çevrelerince ortada sanki bir 'Kürt açılımı' söz konusuymuş gibi yapılan tartışma ve söylemlerin hiçbir anlamı olmadığı da görüldü.

Şimdi iktidarın önümüzdeki dönemdeki planının asıl olarak, baştan beri söylediğimiz gibi, tek adam rejiminin ve Erdoğan’ın başkanlığının devamının sağlanması olduğu bir kere daha açıkça ortaya çıkmış oldu.

Belli ki önümüzdeki dönemde bu amaç doğrultusunda gerilim ve oldu bittiler yaratılarak geçmişte 'Atı Alan Üsküdar’ı Geçti' şeklinde gördüğümüze benzer süreçler yaşayacağız.

Bu yüzden şimdi bütün muhalefet güçlerini bu gelişmeleri dikkate alarak siyaset yapmaya, iktidarın aldatma ve iç tartışmaları kışkırtmaya yönelik oyunlarından uzak durmaya çağırıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Semra San kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Cansu'su kaç yaşında, nereli?

2024-11-01 00:00 - Magazin

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Özgür Özel Kars'ta: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar’a çökecekler!

15:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem