?>

Şimşek enflasyon rakamları sonrası yine sabır istedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek değerlendirmede bulundu. Şimşek, "Sonuçta sabretmemize değecek" dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek değerlendirmede bulundu. Şimşek, "Sonuçta sabretmemize değecek" dedi.

TÜİK'in enflasyon verilerini duyurmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de değerlendirme geldi. Şimşek, enflasyonla mücadelenin zaman alacağını belirterek "Sonuçta sabretmemize değecek" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayı enflasyon verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde çıkması hakkındaki değerlendirmesinde "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz" dedi. Şimşek, enflasyonun kontrol alınması konusunda Türkiye'nin bir "geçiş döneminde" olduğunu savundu.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız" dedi.

TÜİK AYLIK ENFLASYONDA ENAG'I 'GEÇTİ'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre, enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94'e yükseldi. Böylece yıllık enflasyon sekiz ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Ekonomist ve akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAGrup) verilerine göre ise yılın ilk sekiz ayındaki (ocak-ağustos) enflasyon oranı yüzde 83,96. ENAG, enflasyonda 12 aylık artışı da yüzde 128,05 olarak hesapladı. Ağustosta enflasyonu aylık bazda ise yüzde 8,59 olarak ölçtü. 

Haftanın Öne Çıkanları

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu...

2023-09-03 23:37 - Spor

Ebrar Karakurt'un pankartı AKP'lileri çok kızdırdı!

2023-09-02 08:03 - Gündem

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yıkıldı!

2023-09-01 19:17 - Yerel

Milli zafer sonrası Ebrar Karakurt'tan paylaşım...

2023-09-01 22:56 - Spor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü açıklandı

2023-09-02 11:25 - Spor

Ali Koç'un elleri cebinde olması gündem oldu!

2023-09-03 18:38 - Gündem

Göktaşı mı düştü? Meteor mu düştü?

2023-09-02 21:01 - Gündem

Hurşit Yıldırım bayrağı devraldı...

2023-09-01 19:55 - Siyaset

İşte, uzaya gidecek ilk Türk pilotu...

2023-09-02 11:40 - Gündem

Ebrar'dan final öncesi mesaj: Zirvedeyim sesin duyulmuyor

2023-09-03 09:50 - Spor

İlgili Haberler

GAİB Koordinatör Başkanı Mete Akcan’dan OVP’ye destek

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu ihracatçılarından OVP'ye tam destek

00:00 - Ekonomi

GTB Başkanı Akıncı'dan OVP değerlendirmesi

00:00 - Ekonomi

Adnan Ünverdi, Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi

00:00 - Ekonomi

Altunkaya Group, FOODIST İstanbul Fuarı’nda

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem