?>

Şehitkamil'den üniversite öğrencilerine 20 bin TL destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Yerel - 2 gün önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. 

Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

 

Şehitkamil Belediyesi, gençlerin eğitim hayatında karşılaştığı ekonomik yükü azaltmak ve üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın öncülüğünde devam eden destek kapsamında üniversite öğrencilerine birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği verilecek.

 

200 MİLYON TL BÜTÇE

Eğitimi, gençlerin geleceği ve ailelerin umudu olarak gördüklerini ifade eden Umut Yılmaz, üniversiteli gençlere yönelik desteğin yalnızca ekonomik bir yardım olmadığını, onların gelecek yolculuğuna verilen bir destek olduğunu anlattı. Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Üniversite öğrencilerimize yönelik eğitim desteğimizi bu yıl da sürdürüyoruz. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL destek sağlayacağız. Bunun için 200 milyon TL bütçe ayırdık” dedi.

 

GEÇEN YIL DESTEK ALAN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİDEN BAŞVURU GEREKMİYOR

Geçtiğimiz yıl üniversiteyi kazanan ve eğitim desteğinden faydalanan öğrencilerin birinci ve ikinci sınıfa geçtiklerini hatırlatan Yılmaz, daha önce destekten yararlanan öğrencilerin yeniden başvuru yapmasına gerek olmadığını aktardı. Yılmaz, “Geçen yıl üniversiteyi kazanan kardeşlerim, şimdi 1 ve 2. sınıflara geçti. Daha önce bu destekten faydalanan gençlerimizin yeniden başvuru yapmalarına gerek yok. Onlar destekten doğrudan faydalanacaklar. Öğrencilerimiz başvurularını www.sehitkamil.bel.tr adresi üzerinden yapabilirler” ifadelerini kullandı.

 

“İLK BİLET BİZDEN” BU YIL DA DEVAM EDİYOR

Yılmaz, geçtiğimiz yıl ilk kez hayata geçirilen “İlk Bilet Bizden” uygulamasının da bu yıl devam ettiğini bildirdi. Yılmaz, gençlere verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Hayat yolculuğuna başlayan genç kardeşlerim, ağabeyiniz yanında. Sizlere söz vermiştik. Bugün o sözü bir kez daha yerine getiriyoruz. Çok mutluyuz, aşırı gururluyuz. Seçildiğim günden beri dar gelirli üniversiteli öğrencilerimize destek veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir gencin eğitimine yapılan yatırım, bu şehrin ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek

2026-09-18 14:57 - Siyaset

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

2026-09-18 11:03 - Asayiş

Özgür Özel: Yakında bazı isimlere soracağım, hazırlansınlar!

2026-09-18 14:59 - Siyaset

Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarına zam oranını açıkladı

2026-09-16 14:22 - Ekonomi

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

2026-09-16 16:45 - Siyaset

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

2026-09-17 06:14 - Ekonomi

CHP Kurultay Davası ertelendi

2026-09-16 16:54 - Gündem

Motorinin litre fiyatına 6 lira 62 kuruş zam!

2026-09-15 10:51 - Ekonomi

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

2026-09-18 10:30 - Ekonomi

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

2026-09-16 16:36 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de Eylül ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Ülkücü Şehit Ahmet Kerse’ye onursal delege kartı

00:49 - Yerel

GAİB öncülüğünde sanayiciye TEST-LAB’ın ileri teknoloji altyapısı tanıtıldı

00:00 - Yerel

GSO, MICAM Milano ve LINEAPELLE Fuarları’na katıldı

00:00 - Yerel

Taburcu olan Melih Meriç'ten teşekkür mesajı

14:09 - Yerel

Günün Manşetleri

Manisa'da okula silahlı saldırı: 2'si ağır 11 yaralı...

08:48 - Asayiş

Ümit Özdağ'dan 'fon krizi' tepkisi: 11 ayda neden hiçbir tedbir almadınız?

00:52 - Siyaset

Taburcu olan Melih Meriç'ten teşekkür mesajı

14:09 - Yerel

Fon soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı!

09:08 - Asayiş

Mehmet Pamuk: Fonlardaki kriz bugün başlamadı

08:19 - Gündem