?>

GTB'de Eylül ayı meclis toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İslâhiye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yerel - 2 gün önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İslâhiye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile meclis ve disiplin kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; 3 Ekim’de yapılacak GTB organ seçimleri öncesinde geride kalan çalışma dönemi değerlendirilirken, Gaziantep’in ihracat performansı, tarımsal sanayinin kent ekonomisindeki yeri ile Borsanın yürüttüğü çalışmalar ve projeler ele alındı.

TİRYAKİOĞLU: “ORTAK PAYDAMIZ HER ZAMAN GAZİANTEP”

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 3 Ekim’de gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesinde mevcut dönemin son Meclis toplantısını yaptıklarını belirterek, borsanın çalışmalarına katkı sunan meclis, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri ile borsa çalışanlarına teşekkür etti.

Geride kalan dönemde her zaman ortak akıl, dayanışma ve Gaziantep’e hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Tiryakioğlu, “Borsamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sunmak için hep birlikte çalıştık. Bu süreçte emeği ve katkısı bulunan tüm organ üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçimler demokrasinin ve kurumsal yapımızın doğal bir parçasıdır. Görevler değişebilir ancak ortak paydamız her zaman Gaziantep ve Borsamızdır. 3 Ekim’de gerçekleştireceğimiz seçimlerin Borsamızın köklü kültürüne yakışır bir şekilde gerçekleşmesini ve sonuçlarının camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“TARIMSAL SANAYİ GAZİANTEP İHRACATININ LOKOMOTİFİ”

Konuşmasında Gaziantep’in ağustos ayı ihracat performansına da değinen Tiryakioğlu, kentin 919,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, tarımsal sanayi ve hububat ürünlerinin ise yüzde 34,3’lük payla ihracatta ilk sırada yer aldığını söyledi.

Gaziantep’in tarımsal üretimi sanayiyle buluşturan güçlü yapısının ihracat rakamlarına da yansıdığını kaydeden Tiryakioğlu, “Bu tabloyu, şehrimizin tarıma dayalı sanayide sahip olduğu gücü göstermesi açısından son derece kıymetli buluyorum. Gaziantep, tarımsal ürünleri işleyen, katma değere dönüştüren ve dünya pazarlarına ulaştıran güçlü üretim altyapısıyla ülkemizin önemli merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor” dedi.

AKINCI: “BORSAMIZA KALICI ESERLER VE GÜÇLÜ BİR HİZMET ALTYAPISI KAZANDIRDIK”

Toplantıda konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da 3 Ekim’de gerçekleştirilecek borsa organ seçimleri öncesinde geride kalan döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görev süresi boyunca Yönetim Kurulu, Meclis, meslek komiteleri ve borsa çalışanlarıyla birlikte üyelerin ihtiyaç ve beklentilerini merkeze alan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Akıncı, ortaya konulan hizmet ve projelerde ortak akıl ve kurumsal iş birliğinin önemli rol oynadığını söyledi.

Akıncı, “Bu dönemde Borsamızın hizmet kapasitesini geliştiren yatırımlardan üyelerimize yönelik hizmetlere, sektörel projelerden eğitim ve sosyal çalışmalara, coğrafi işaretlerden Gaziantep’in tarım ve gıda alanındaki değerlerinin tanıtılmasına kadar pek çok önemli çalışmayı hayata geçirdik. Borsamızın bugün ulaştığı noktada emeği ve katkısı bulunan Yönetim Kurulumuza, Meclisimize, meslek komitelerimize, disiplin kurulumuza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Geride kalan dönemin önemli projelerinden birinin Hububat Emtia Merkezi olduğunu anımsatan Akıncı, merkezin Gaziantep’in hububat ticaretine modern ve güçlü bir altyapı kazandırarak sektörün daha sağlıklı ve etkin koşullarda faaliyet göstermesine katkı sunacağını sözlerine ekledi.

YALÇINKAYA, İSLÂHİYE OSB’DEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İslâhiye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Meclis toplantısının sonunda, GTB Meclis Üyesi ve İslâhiye OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Yalçınkaya da OSB’nin mevcut durumu ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Devam eden yatırımlar, altyapı çalışmaları ve planlanan projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçınkaya, İslâhiye OSB’nin üretim ve yatırım kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, bölgenin gelecek dönem hedeflerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek

2026-09-18 14:57 - Siyaset

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

2026-09-18 11:03 - Asayiş

Özgür Özel: Yakında bazı isimlere soracağım, hazırlansınlar!

2026-09-18 14:59 - Siyaset

Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarına zam oranını açıkladı

2026-09-16 14:22 - Ekonomi

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

2026-09-16 16:45 - Siyaset

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

2026-09-17 06:14 - Ekonomi

CHP Kurultay Davası ertelendi

2026-09-16 16:54 - Gündem

Motorinin litre fiyatına 6 lira 62 kuruş zam!

2026-09-15 10:51 - Ekonomi

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

2026-09-18 10:30 - Ekonomi

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

2026-09-16 16:36 - Gündem

İlgili Haberler

Şehitkamil'den üniversite öğrencilerine 20 bin TL destek

00:00 - Yerel

Ülkücü Şehit Ahmet Kerse’ye onursal delege kartı

00:49 - Yerel

GAİB öncülüğünde sanayiciye TEST-LAB’ın ileri teknoloji altyapısı tanıtıldı

00:00 - Yerel

GSO, MICAM Milano ve LINEAPELLE Fuarları’na katıldı

00:00 - Yerel

Taburcu olan Melih Meriç'ten teşekkür mesajı

14:09 - Yerel

Günün Manşetleri

Manisa'da okula silahlı saldırı: 2'si ağır 11 yaralı...

08:48 - Asayiş

Ümit Özdağ'dan 'fon krizi' tepkisi: 11 ayda neden hiçbir tedbir almadınız?

00:52 - Siyaset

Taburcu olan Melih Meriç'ten teşekkür mesajı

14:09 - Yerel

Fon soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı!

09:08 - Asayiş

Mehmet Pamuk: Fonlardaki kriz bugün başlamadı

08:19 - Gündem