?>

“Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” sergisi açıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” isimli eserin tanıtımını ve esere konu olan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” isimli eserin tanıtımını ve esere konu olan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Başkan Fadıloğlu, “Tabii bu fotoğrafların tamamını elde etmek de kolay olmadı. Son düzenlemeyle birlikte 2023’ün takviminde de İngiltere’den, Fransa’dan, Amerika’dan dahil olmak üzere telif hakları satın alınarak ukdemize geçen fotoğraflar var. Bu takvimler, kalıcı eserler olarak bizden sonraki nesillere kalsın diye biz bunu bir kitap haline getirdik” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2015-2023 yılları arasında bastırılan takvimlerin eser haline getirildiği “Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” isimli kitabın tanıtımını Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) yaptı. Daha sonra; II. Abdülhamid Albümlerinde Gaziantep Camileri, Gravürlerle Gaziantep Camileri, Panoramalarla Gaziantep, Gaziantep’te İş Kolları, Gaziantep Karkamış (Ekopark) Kuşları, 19. Yücyıl Ayntâb’da Meslekler, Antep Savunması’nın Gazi Camileri, Antep Savunması, Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet’in 100. Yılı isimleriyle bastırılan takvimlere konu olan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” isimli eserin, 2015-2023 yılları arasında bastırılan ve kentin geçmişine ışık tutan fotoğraflardan ilham alarak hazırlandığını kaydetti. Başkan Fadıloğlu, eserin bastırılmasındaki amacın; çeşitli nedenlerle geçmiş yıllara ait takvimlerini muhafaza edemeyen vatandaşlara derli toplu bir arşiv sunmak olduğunu dile getirdi. Gelenekselleşen takvim yayımlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Fadıloğlu, şehir kimliğine tanıklık eden ve geçmişin bir kısmına ışık tutan takvimlerin, “Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep” isimli eser aracılığıyla gelecek kuşaklara saygın birer miras olarak bırakılabileceğini ifade etti.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sergi açılışı öncesinde katkılarından dolayı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Araştırmacı Tarihçi Yazar Asım Mıhçıoğlu ile Editör M. Fatih Bozkurt’a çiçek takdiminde bulundu ve teşekkür etti.

ESAS OLAN BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE DE BUNLARI AKTARABİLMEKTİ

Sergi açılışı öncesinde katılımcılara hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak 2015 yılından bu yana özellikle Gaziantep ile ilgili takvim bastırma sürecini başlatmıştık. Çok nitelikli takvimler hayata geçirdik. Esas olan bizden sonraki nesillere de bunları aktarabilmekti. Takvimleri, bir kitapçık haline getirdik. Birazdan sizlerle de birlikte bu fotoğrafları hep birlikte inceleme fırsatımız olacak. Özellikle Gaziantep’in; 1920’li yıllardaki, 1930’lu yıllardaki, 1960’lı yıllardakiler de dahil olmak üzere çok değişik fotoğrafları var. Bunların bu noktaya gelmesinde emeği geçen aramızda arkadaşlarımız var. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gaziantep’te, “Malını veren utanmazmış.” diye bir söz var. Herkes imkanlar dahilinde neyi varsa ortaya koydu. Tabii bu fotoğrafların tamamını elde etmek de kolay olmadı. Son düzenlemeyle birlikte 2023’ün takviminde de İngiltere’den, Fransa’dan, Amerika’dan dahil olmak üzere telif hakları satın alınarak ukdemize geçen fotoğraflar var. Bu takvimler, kalıcı eserler olarak bizden sonraki nesillere kalsın diye biz bunu bir kitap haline getirdik. Bugün bu sergimizin açılışıyla bizleri onurlandıran başta protokol üyelerimize ve siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZİ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Sergi açılışı öncesinde katılımcılara hitap eden Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, “Çağdaş belediyeciliğin tanımı değişti. Artık belediyecilik; sadece altyapı yapmak, kaldırım yapmak, bina yapmak değil. Belediyelerimizin, bunların yanında sanatsal ve kültürel etkinliklerle de halkımızı sosyal ve kültürel konularda bir adım ileriye taşımak görevi de var artık. Bunlardan en iyisini yapan başarılı belediyelerimizden bir tanesi olan Şehitkamil Belediyemizi ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bugünkü sergimiz, her zamanki sergilerden daha değerli benim için. Zira Gaziantep’in geçmişine, kültürel ve sosyal değişimine de göz atmamızı ve geçirdiği evrimi, geçirdiği değişimi bizzat yaşamamızı, tanık olmamızı sağlayan bir aktivite. Bu anlamda bu sergi benim için çok değerli, 1920 yılından beri 100 yılı aşkın bir geçmişe uzanacağız biraz sonra. Bu duygu ve düşüncelerle sergide emeği geçen başta sanatkar, sanatçı arkadaşlarımız olmak üzere, Belediye Başkanımızı ve ekibini yürekten kutluyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

GÜZEL BİR MEKANDA BÖYLESİNE GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Sergi açılışı öncesinde katılımcılara hitap eden Şehitkamil Kaymakamı Abdulkadir Duran, “Şehitkamil Kaymakamı olarak yeni göreve başladım. Bu münasebetle ilk katıldığım program Şehitkamil Belediyemizin programı oldu. Özellikle böyle güzel bir mekanda böylesine güzel bir organizasyon gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Sergimizin, başta ilçemize, Gaziantep’imize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'na verilen ceza Cumhur İttifakı'nı eritti!

2022-12-18 08:53 - Siyaset

İmamoğlu davasının hakimi hakkında çarpıcı iddia!

2022-12-16 13:36 - Gündem

Emekli Korgeneral Vural Avar cezaevinde hayatını kaybetti!

2022-12-20 10:15 - Gündem

Camide pasta kesip, nikah kıydılar!

2022-12-18 16:19 - Gündem

Barış Pehlivan: Savcı, AKP'li belediye başkanının yeğeni çıktı!

2022-12-15 00:20 - Gündem

İmamoğlu davasının hakiminin AKP'lilerle fotoğrafları çıktı!

2022-12-14 22:17 - Gündem

Korgeneral Vural Avar'a 'cezaevinde kalabilir' raporu vermişler!

2022-12-20 19:14 - Gündem

Hatay’da korkutan deprem, Gaziantep'te hissedildi!

2022-12-18 21:34 - Gündem

Beyhan Ölçal'ı kaybettik...

2022-12-19 10:26 - Yerel

Emekli Amiral Türker Ertürk savunmasını paylaştı...

2022-12-20 11:54 - Gündem

İlgili Haberler

Çingene Kızı Mozaiği’nin kayıp parçası 60 yıl sonra Gaziantep'te

00:00 - Kültür & Sanat

Çokfonik Koro, Çanakkale’den ödülle dönüyor

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Açık Hava Sinemaları başlıyor

00:01 - Kültür & Sanat

Gaziantep Büyükşehir'den çifte sergi

00:00 - Kültür & Sanat

Dülük Antik Kenti’nde Rubato konseri

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında olduğu 24 kişi tutuklandı!

09:36 - Gündem

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel