?>

Şef Ömür Akkor GastroANTEP’e konuk oldu

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nde Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şef ve Yazar Ömür Akkor, Anadolu ürünlerinin dünya genelinde tanınırlığını ve konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

Kültür & Sanat - 6 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’nde Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şef ve Yazar Ömür Akkor, Anadolu ürünlerinin dünya genelinde tanınırlığını ve konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

Festival Park Gastronomi Etkinlikleri Alanı’nda düzenlenen, Gökmen Sözen moderatörlüğünde Şef Ömür Akkor’un Anadolu’nun Sofrasından Dünyaya Yerel Ürünler, Güvenli Gıda & Kültürel Miras Söyleşisi’nde bereketli Anadolu topraklarının ürünleri ele alındı. Gaziantep’in Türk Gastronomisi için önemine vurgu yapan Akkor, yapılacak yatırım ve çalışmalarla hak ettiği değere bir an önce ulaşması gerektiğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı söyleşide, Anadolu ve Gazi şehrin mutfağını oluşturan ürünlerinin dünyaya tanıtılmasındaki tecrübeler, yaşananlar üzerine örnekler veren Ömür Akkor, festivalin bu yıl teması olan güvenli gıda konusunda düşüncülerini izleyenlere aktardı.

ŞAHİN: ANADOLU İRFANI BURADAN İNSANLIK SOFRASINA DÖNÜŞECEK

Yaklaşık 1 saat süren söyleşinin sonunda konuşan Başkan Fatma Şahin, Şef Ömür Akkor’un çok önemli mesajlar verdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ana mutfağımıza geri dönelim. Fast foodlardan kendi ana mutfağımıza dönelim. Bu işin bir kademesi var. Biz on bir yıl önce bu alana girdiğimizde Çırağan'da başlattığımızda hikayesini yazdık. Tarihini yazmadık. Şimdi bir hikaye yazdık. Bu hikaye düğünün hikayesiydi, bayramın hikayesiydi, şehrin hikayesiydi. İkinci aşamada biz gastronomi ve bilim dedik. Bu iş bilimsiz, tekniksiz olmaz. Bizim veriler konuşmuyor. Benim San Sebastian ile baş edebilmem için verileri toplayacağım. Belediyenin verisi değil, hayvancılığın verisi, suyun verisi, çevrenin verisi. O big datayı toplamazsa bilimsel çalışmanın altlığını oluşturamayız. O yüzden biz Gaziantep Büyükşehir olarak Enerji ve Bilişim A.Ş’yi kurduk. Verileri toplamak için. Bu beraberinde yeşil ekonomi, İstihdam demek, ihracat demek, bu gençlerin Peru'daki aşçıları geçmesi demek. Bizim biber hiçbir yerde yok. Anadolu İrfanı buradan insanlık sofrasına dönüşecek.”

Haftanın Öne Çıkanları

Manifest'in Küçükçiftlik Park'taki konserine 'teşhircilik' soruşturması!

2025-09-07 00:15 - Magazin

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

2025-09-12 11:00 - Siyaset

İmamoğlu: 12 metrekarede öyle özgürüm ki, o sarayında çatlasın!

2025-09-12 11:48 - Gündem

Kara kartal, 3 puana yeni transferleriyle uçtu!

2025-09-14 00:00 - Spor

Galatasaray, Yunus ve Icardi ile kazandı: 2-0

2025-09-14 00:00 - Spor

Özgür Özel 'bomba' ses kaydını açıkladı!

2025-09-13 16:12 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

2025-09-09 15:48 - Gündem

Filenin Sultanları dünya ikincisi oldu...

2025-09-07 00:37 - Spor

İlgili Haberler

Mukaddes Emanetler Sergisi açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Cemil Candaş'tan, “Sessizliğin Renk Dili” temalı resim sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

"Merdan Yanardağ'a Özgürlük" diyenler Maltepe'de buluştu

06:23 - Kültür & Sanat

Hollanda ile Türkiye arasındaki 400 yüzyıllık bağ sergileniyor

00:00 - Kültür & Sanat

Gaziantepli Naz Ölçal’ın yeni eseri “Unutabiliyorum” rekora koşuyor

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset

CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da gerçekleştirdi

10:27 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

10:23 - Siyaset

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

CHP Gaziantep Örgütü Nizip’te buluştu

00:41 - Siyaset