?>

Şahin, Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı’nı inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente yeni kazandırılan eğitim, spor ve bilimin bir arada buluştuğu mekânsal planlamaya sahip Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı’nı incelemede bulundu.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente yeni kazandırılan eğitim, spor ve bilimin bir arada buluştuğu mekânsal planlamaya sahip Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı’nı incelemede bulundu.

Osmangazi Mahallesi’nde 52 bin metrekare alan üzerine kurulu parkın çevre düzenleme ve yapım çalışmaları tamamlandı.

ŞAHİN: DAHA AÇILMADAN KULLANILMAYA BAŞLANDI

Akıllı cihazlarla donatılan spor alanlarının, ders çalışma alanlarının ve bebek kütüphanesinin bulunduğu parkta Başkan Fatma Şahin teknik ekibiyle incelemesinin ardından açıklama da bulundu.

Parkta özellikle gençlerin talepte bulunduğu ücretsiz internet hattının yer aldığını belirten Şahin, “Yeşil şehrin altyapısının oluştuğu spor mekanlarının, spor şehri Gaziantep'in oluştuğu mekansal planlama var. Kullanılan macera parkının içerisinde de aletlerimizin hepsi çok yeni, çok özel çok iyi seçildi ve daha açılmadan kullanılmaya başlandı aslında bu ne kadar ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Burada bir an önce bizim bebek çocuk kütüphanemizi tamamlayacağımız işleteceğimiz binamızda tamamlanmak üzere.” diye konuştu.

ŞAHİN: BU GÜZELLİK GAZİANTEP’E, ŞEHİTKAMİL'E ÇOK YAKIŞTI

Fatma Şahin açıklamasının devamında her yaş grubuna hitap eden, vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği rahat ve konforlu alan üzerinde yaklaşık bin 50 adet ağaç, 22 bin 700 adet ağaççık, çalı, yer örtücü türlerin bulunduğu park hakkında, “Çok özel peyzaj var, çok özel kentsel tasarım var, çok özel dokular var. Bu gördüğünüz güzellik Gaziantepe, Şehitkamil'e çok yakıştı” dedi. 

Proje kapsamında toplamda 52 bin metrekare üzerine kurulacak alanın 20 bin metrekare olan yeşil alan üzerinde; özel tasarlanmış kentsel objelerle giriş meydanı, kaskatlı süs havuzu geniş oturum ve pergole alanları, bin 400 metre uzunluğunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunluğunda koşu yolu ve 440 araçlık otopark alanı bulunuyor.  

Çocuklar içinse bin 130 metrekare çocuk oyun alanı, 640 metrekare eğlence adası yer alırken, 470 metrekare içerisinde ileri yaş vatandaşlar için açık fıtness alanı, mescit, WC, 3 potalı basketbol sahası ve çok amaçlı saha, içerisinde kitap kafe-kafeterya yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümit Özdağ: Erdoğan 18 ay sonra bırakacak!

2023-07-04 10:12 - Siyaset

Fatih Portakal, Sözcü TV'den kovuldu mu?

2023-07-01 09:13 - Gündem

Zorla evlendirilmeye çalışılan 15 yaşındaki kız çocuğu yardım istedi!

2023-07-04 23:32 - Gündem

Fatma Şahin'in babası vefat etti!

2023-07-01 11:07 - Yerel

Cemal Enginyurt: 39 milletvekilinin CHP'ye borcu var

2023-06-30 11:24 - Siyaset

Demirtaş'tan 'eşek' paylaşımı: Sucuk yemeyin...

2023-06-29 19:44 - Gündem

Ümit Özdağ'dan Nagehan Alçı'ya çok sert sözler

2023-07-01 09:44 - Gündem

Bahadır Erdem’in 'Öcalan' paylaşımı gündem oldu!

2023-06-28 18:24 - Gündem

Cuma Güzel'in baba acısı...

2023-07-02 07:14 - Yerel

Savcılık, Merdan Yanardağ’ın ifadesini montajladı mı?

2023-06-28 18:04 - Gündem

İlgili Haberler

Şehitkamil'den Babalar Günü’ne özel etkinlik

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Babalar Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den, LGS'ye giren öğrencilere sürpriz

00:00 - Yerel

Rektör Dağlı'dan “Babalar Günü” mesajı

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk'tan Babalar Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Dilencinin üstünden çıkanlar şoke etti! 10 çeyrek altın ve 35 bin lirayla yakalandı

11:09 - Gündem

TCMB yayımladı: Cari açık son iki yılın zirvesinde!

10:39 - Ekonomi

Bir yanlıştan döndü, başka bir yanlış yaptı: AKP'li 'vekil'den bir ileri bir geri!

10:08 - Gündem

Sürpriz olamayan sürpriz: İsrail, ABD-İran nükleer görüşmelerinin sonunu beklemeden operasyon yaptı

05:09 - Dünya

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset