?>

Şahin: Bir fotoğraf binlerce yazıya bedel

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net verdiğini

Kültür & Sanat - 8 yıl önce

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net verdiğini belirterek, “Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır” dedi

158 FOTOĞRAF SERGİLENECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Turizm Derneği ve Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) işbirliğiyle hazırlanan “Kentimiz Gaziantep: Kazandıklarımız Kaybettiklerimiz” konulu karma fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, kentin tarihi mekanlarını yansıtan 158 fotoğraf sergilenecek. Sergi, 10 Ocak 2017 tarihine kadar ziyaretçilere açık tutulacak.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ve ailesine, kentin derinliğini yansıtan böylesi önemli bir sergiyi açtığı için teşekkür etti.

SERGİDE BÜYÜK BİR ÖĞRETİCİLİK VAR

Başkan Şahin, “Gaziantep, bir tarih, kültür ve medeniyet şehridir. İnsanın hafızası nasıl önemliyse kentin hafızası da bir o kadar önemlidir. Şehrin hafızasını geçmişten geleceğe taşımak için açılan bu sergi bir köprü görevi görüyor. Sergilenecek fotoğraflar, bizlere kentimizin derinliğini, medeniyetini gösterecek. Bazen bir fotoğraf binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net ve kısa bir biçimde verir. Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır. Bu şehrin tarihine, medeniyetine ve kültürüne uygun gelecek imarı açısından bu sergide büyük bir öğreticilik var. Ben ve arkadaşlarım, aydınların, bilim insanlarının ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yol göstericiliğiyle şehrimizi geleceğe taşıyacağız, onları ilham kayrağı olarak alacağız” dedi.

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ise, serginin açılmasına destek veren Başkan Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, Başkan Şahin, Severoğlu ve katılımcılar sergiyi gezdi.

Haftanın Öne Çıkanları

MİDDER'den Ali Şahin'e taziye ziyareti

2017-12-27 17:19 - Yerel

Yasak Bölge 9, seyirciyle buluşuyor

2017-12-24 11:43 - Kültür & Sanat

En seksi Adriana Lima selfieleri

2017-12-27 19:36 - Magazin

Özdemirbey Caddesi genişliyor

2017-12-27 16:43 - Yerel

Şahinbey'de Wushu Sanda turnuvası

2017-12-26 17:37 - Spor

İşte 2017'ye damga vuran olaylar...

2017-12-26 11:07 - Gündem

Cinsel istismara dikkat çektiler

2017-12-26 10:20 - Kültür & Sanat

GAZDAŞ Gaziantep’te kaçak taraması yaptı

2017-12-26 08:21 - Yerel

İşte heyecanla beklenen 2018 filmleri

2017-12-26 12:10 - Kültür & Sanat

Trafik sigortası primleri 41 puan geriledi

2017-12-22 07:06 - Yaşam

İlgili Haberler

Mimarlar Odası'ndan Zafer Bayramı'na Özel Gece

00:25 - Kültür & Sanat

Şahinbey'li kadınlar ürünlerini sergiledi

00:50 - Kültür & Sanat

Mevsimlerle Gaziantep e-kitap olarak okuyucuyla buluştu

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Muhammet Aliyev “Pişmiş Toprak” sergisini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

9’uncu Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP İstanbul il başkanlığı binası Özgür Özel'in çalışma ofisi olacak!

17:01 - Gündem

İşte, Özgür Çelik'in makam odasındaki son durum!

15:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin'den polis korumasında açıklama!

13:54 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin bina önünde bekliyor!

13:33 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

13:15 - Siyaset