GAZDAŞ Gaziantep’te kaçak taraması yaptı

GAZDAŞ Acil Müdahale ekipleri, Gaziantepli kullanıcıların güvenliği için son 2 ayda 3 bin kilometrelik alanda kaçak taraması yaptı. Cadde ve sokaklardaki taramalar sonucunda, hiçbir kaçağa rastlanmadı.

Yerel - 6 yıl önce

GAZDAŞ Acil Müdahale ekipleri, Gaziantepli kullanıcıların güvenliği için son 2 ayda 3 bin kilometrelik alanda kaçak taraması yaptı. Cadde ve sokaklardaki taramalar sonucunda, hiçbir kaçağa rastlanmadı.

GAZDAŞ, Gaziantep’te güvenli doğal gaz kullanımı için altyapı kontrollerini tamamladı. Olası kaçakların tespiti ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla uzman ekipler tarafından, metan gazına duyarlı cihazlarla Gaziantep’in cadde ve sokaklarında yılda 2 kez, doğal gaz kaçak kontrolü yapan GAZDAŞ, bu yılki son taramasını geçtiğimiz iki ayda gerçekleştirdi. Toplam 3 bin kilometrelik alanda yapılan tarama çalışmaları sonucunda hiçbir kaçağa rastlanmadı.

Müşterilerine kesintisiz ve güvenli doğal gaz arzını önceliklerinin ilk sırasına yerleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak, şunları söyledi: “Bu yıl Nisan-Mayıs ayları ile Eylül-Ekim aylarını içine alan dönemde Gaziantep bölgesinde 3 bin kilometrelik doğal gaz dağıtım ve servis hattı alanının iki kez kontrolünü gerçekleştirdik. Özellikle doğal gaz kaçağının olup olmadığına yönelik özel tetkikler yaptık. Bunun için yeni çektiğimiz hatları kapsayacak şekilde güncellemesini yaptığımız özel yazılım programımızı kullandık. Eylül ayında başlayan taramalarda, Ekim ayı sonuna kadar 3 bin kilometre hat üzerinde kaçak araması yaparak kayıt altına aldık. Dağıtım ve servis hatlarının üzerinde bulunan yaklaşık 2000 adet vananın da İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Mart, Mayıs ve Eylül aylarında kontrol ve Temmuz ayında bakım çalışmaları yapıldı. Ayrıca Kasım ayı başında gaza kavuşan İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizin doğal gaz alt yapı şebekesinin kaçak taramasını Aralık ayı başında tamamladık.”

Taramalarda gelişmiş teknoloji kullanılıyor

GAZDAŞ, kaçak tarama çalışmalarında bu amaçla geliştirilen ileri teknolojiyle donatılmış araçlar kullanıyor. Tarama aracı üzerinde bulunan Optik Metan Detektörü (OMD), gerek mevcut ortamda, gerekse muayene bacalarındaki hava-gaz karışımını çekerek ölçüm yapıyor. Metan gazına duyarlı bu cihaz, gaz kaçağı durumunda 2 saniye içinde gazı algılayıp alarm sinyali veriyor. Söz konusu araçların giremediği bölgelerde ve site içlerinde de teknik personel, hassas detektörlerle yaya olarak tarama yapıyor.

Farklı kurumların işbirliğiyle çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Koçak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda kurulan Altyapı Koordinasyon Merkezi’nde (AYKOME) tüm altyapı kuruluşları koordineli bir şekilde çalışıyor. Doğal gaz döşenen yerlerde herhangi kişi ya da kurumlar tarafından kesinlikle izinsiz kazı yapılmamalı. İzinsiz kazı yapılan yerlerde can ve mal güvenliği tehlikeye atılıyor. Kazı yapmak isteyenlerin mutlaka doğal gaz Acil 187’ye bilgi vermesi zorunlu. Yurttaşlarımızın, kaçakların daha kolay hissedilmesi için doğal gaza katılan kokulandırma maddesine özgü çürük sarımsağı andıran bir koku duyduklarında paniğe kapılmayıp derhal 187 Doğalgaz Acil Hattını aramalı. Ekipler gelinceye kadar ev içerisinde doğal gaz kullanılmasını engelleyecek şekilde tüm vanaların kapatılması, pencerelerin açılması, emniyet açısından alınması gereken ilk önlemler arasında. En kısa zamanda eve ulaşacak olan teknik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaparak sorunu çok seri bir şekilde çözeceklerdir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli ressam çalışmalarıyla dikkat çekiyor

2017-12-20 20:13 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans var

2017-12-21 09:36 - Yerel

Gaziantep'te okul koridorunda bıçaklı kavga!

2017-12-19 18:07 - Asayiş

Yasak Bölge 9, seyirciyle buluşuyor

2017-12-24 11:43 - Kültür & Sanat

Ivana Sert yılbaşına damga vuracak

2017-12-21 08:22 - Magazin

GAZDAŞ Gaziantep’te kaçak taraması yaptı

2017-12-26 08:21 - Yerel

GSO'dan baklava imalatçılarına fırsat

2017-12-19 18:49 - Yerel

Trafik sigortası primleri 41 puan geriledi

2017-12-22 07:06 - Yaşam

Fatih Terim'in tweeti rekor kırdı!

2017-12-22 07:41 - Gündem

Tayyar: Fetöcü, PKK sevici, gamsız, kedersiz...

2017-12-20 08:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Öncü sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

09:31 - Yerel

GAİB, yüz yüze seminer programını açıkladı

09:29 - Yerel

Şehitkamil'de mayıs ayı meclis toplantısı

19:00 - Yerel

HKÜ'de "Bölge Adliye Mahkemelerinin İşleyişi" semineri

18:58 - Yerel

Gaziantep'te deprem çalıştayı

08:12 - Yerel

Günün Manşetleri

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem

Ece Üner'den Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi

11:31 - Gündem

Fatih Altaylı: Saray’ın CHP’ye yerleştirdiği hain odur!

10:55 - Gündem

Özel, Taha Hüseyin Karagöz eleştirilerine yanıt verdi

09:51 - Gündem

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem