?>

Ressam Onur Arıkan Sanko Sanat Galerisi’nde açtı

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı.

SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Onur Arıkan, “Gaziantep’te kişisel sergimin olması benim için özel bir anı olarak kalacaktır” dedi.

Eserlerinde insanoğlunun yaşam boyu süren kesişmelerini rayların birbirleriyle temasını bir konu üzerinde toparlayıp anlatmaya çalıştığını dile getiren Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanat beni hayata bağlayan bir yaşam biçimidir. Sanat sadece sanatçı için değil bütün insanlar için önemli. Yaşamın her alanında bir estetik ve sanat var. Biz sanatçılar yaşamın içerisindekileri tuval üzerine yansıtarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.

Toplumun sanata bakışı zamanla bağlantılı bu bağlantıya biz sanatçılar aracılık ediyoruz. Sanat camiası, toplumun sanatla daha fazla iç içe olması için mücadele veriyor.”

SANKO Holding’in sanata ve sanatçıya verdiği öneme de vurgu yapan Arıkan, “Özel kuruluşların sanata ve sanatçıya daha fazla kıymet vermeleri toplumun geleceği adına önem taşımaktadır. Bu anlamda SANKO Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından SANKO Özel Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Koç, SANKO Holding tarafından bastırılan “Zeugma” isimli yayını Onur Arıkan’a takdim etti.

Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, ressamlar ve sanatseverler katıldı.

Arıkan’ın 12 eserden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 10 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

ONUR ARIKAN

Onur Arıkan, 1988 yılında Malatya’da doğdu. İlk orta ve lise öğretiminin ardından yükseköğretimini de aynı kentte tamamladı. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören Arıkan, Eylül 2010 da Melita’dan Battalgazi’ye Tarih Arkeoloji Kültür Sanat günleri kapsamında exlibris ve suluboya sanat çalıştayında asistan öğrenci olarak görev aldı.

İnönü Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu adı altında 2013 yılında “’Bir İz Oluşum” Grubunun kuruluşunda yer alarak kavramsal karma sergiye katılan Arıkan, 2014 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat alanında başladığı yüksek lisans öğrenimini 2020 yılında tamamladı.  Arıkan, sanat alanındaki aktivitelerine devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Erbaş ve personelin emekli maaşı dudak uçuklattı!

2023-01-21 10:44 - Gündem

Süleyman Soylu fotoğraf albümünü böyle savundu...

2023-01-23 18:03 - Gündem

Şırnak’tan acı haber: Tim Komutanı şehit düştü!

2023-01-22 22:01 - Gündem

MHP'de arka arkaya Sinan Ateş istifaları...

2023-01-26 16:51 - Siyaset

Gaffar Okkan'ın katilleri 22 yıldır bulunamadı!

2023-01-24 08:53 - Gündem

Tolgahan Demirbaş: MHP'li vekilin evinde yakalanmadım!

2023-01-27 10:13 - Gündem

Bilal Erdoğan'ın vakfından Taksim'de tekbirli yürüyüş

2023-01-22 19:10 - Gündem

Demirtaş: Daltonlar Çetesi feci şekilde kaybediyor!

2023-01-28 09:50 - Siyaset

Hande Kazanova: Soyadım Kazan Ovası’ndan geliyor

2023-01-23 09:52 - Magazin

İYİ Parti Gaziantep'te il başkanı belli oldu...

2023-01-22 18:20 - Siyaset

İlgili Haberler

Gaziantep Dijital Müze 65 bin ziyaretçi ağırladı

08:07 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de “Roma İmparatorluğu’nun Doğu Eyaletlerinde Mithras Kültü” sempozyumu

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf “Sanat ve Barış Ödülü” ile onurlandırıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” isimli şiir kitabı çıktı

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü Sabiha Gökçen’e ithaf edildi

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset