?>

Ressam Leyla Afacan Kodaman sergi açacak

Akademisyen ressam Leyla Afacan Kodaman, tuval üzerine akrilik ve yağlıboya tekniği ve kağıt üzerine akrilik boya ile çalışılan eserlerinden oluşan 11’inci kişisel resim sergisini Sanko Sanat Galerisi’nde açacak.

Kültür & Sanat - 3 yıl önce

Akademisyen ressam Leyla Afacan Kodaman, tuval üzerine akrilik ve yağlıboya tekniği ve kağıt üzerine akrilik boya ile çalışılan eserlerinden oluşan 11’inci kişisel resim sergisini Sanko Sanat Galerisi’nde açacak.

Trabzonlu sanatçı Kodaman, sergide doğup büyüdüğü şehrin kültürel dokusunu ve coğrafyasını, gezip incelediği farklı coğrafyaların görüntüleri ve çarpıcı renklerle birleştirerek doğa manzaraları üzerinden Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacağını söyledi.

Eserlerinde kendine özgü biçimsel yorumlamalar ve renklerle özgürce oynayarak oluşturduğu plan etkisinin çizginin de gücüyle ön plana çıktığını belirten Kodaman, “Renkçi ve lekeci bir anlatımla Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında dans eden ve gökyüzüne süzülen kayıklar, selvi ve kavaklar arasında sessiz yaşantılara vurgu yapıyorum” dedi.

Kodaman, “İçinde yaşadığım toplumun bir üyesi olarak çağın özelliklerinden, toplumunun kültürel dokusundan ve coğrafyasından beslenip şehirleri, köyleri, insanları, doğayı okuyarak tuvalime aktarıyorum” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep’in muazzam tarihi ve hakikatli insanlarıyla eserlerim aracılığıyla buluşmaktan dolayı çok heyecanlıyım” diyen Kodaman, şunları kaydetti:

“Kurtuluş mücadelesinde binlerce şehit veren, tüm zorluklara rağmen kahramanca mücadeleden vazgeçmeyen, Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanıyla taçlandırılan bu kadim kültür kentinde sergi açmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Ayrıca hepimizi derinden etkileyen yaşadığımız acı depremden, sanatın iyileştirici gücüyle bir nebze de olsa resimlerimle izleyenlere güzel duygular hissettirmek benim için çok kıymetli.”

Kodaman’ın 25 eserinin yer alacağı sergi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 28 Nisan Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

LEYLA AFACAN KODAMAN

Leyla Afacan Kodaman, Trabzon’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu.1999 yılında yüksek lisansını tamamlayarak aynı bölüme öğretim görevlisi olarak atandı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne 2004 yılında öğretim görevlisi olarak atanan sanatçı 2014 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim-iş Öğretmenliği programında doktorasını tamamladı.

2022 yılında Doçent unvanı alan Leyla Afacan Kodaman, akademik ve sanatsal çalışmalarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nde devam etmektedir. Sanatçı 10 kişisel sergi açmış, çok sayıda ulusal ve uluslararası karma ve yarışmalı sergiye katılmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok özel koleksiyonda resimleri bulunan sanatçı, evli ve bir çocuk annesidir.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen'den açıklama

2023-04-23 00:12 - Gündem

Uşak'ta Cumhuriyet tarihinin mitingi...

2023-04-24 20:39 - Siyaset

İmamoğlu'nun Gaziantep mitingi Kalealtı'nda yapılacak

2023-04-25 12:43 - Siyaset

Bozgeyik ailesi bayramlaşmada buluştu...

2023-04-23 20:25 - Siyaset

Ramazan Bayramınız kutlu olsun...

2023-04-20 23:29 - Gündem

İmamoğlu'nun Gaziantep mitingi yasaklandı mı?

2023-04-24 21:56 - Gündem

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın yarıda kesildi!

2023-04-26 00:21 - Gündem

Kızılay'ın milyonlarca lirayı nereye harcadığı ortaya çıktı!

2023-04-22 16:15 - Gündem

AKP plakalı çakarlı araca tepki yağdı...

2023-04-20 14:42 - Gündem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

2023-04-23 09:52 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Dijital Müze 65 bin ziyaretçi ağırladı

08:07 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de “Roma İmparatorluğu’nun Doğu Eyaletlerinde Mithras Kültü” sempozyumu

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf “Sanat ve Barış Ödülü” ile onurlandırıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” isimli şiir kitabı çıktı

00:00 - Kültür & Sanat

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü Sabiha Gökçen’e ithaf edildi

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset