?>

Pamuk: DEM, AKP, MHP ortaklığı yeni bir teslimiyetin adıdır!

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, AKP, MHP ve DEM Parti’nin ortaklaşa siyaset yürütme yönündeki açıklamasına dair yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin önündeki en büyük tehlikenin “iktidarda milliyetçiliğin, bölücülükle el sıkışarak meşrulaştırılması” olduğunu vurguladı.

Siyaset - 11 ay önce

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, AKP, MHP ve DEM Parti’nin ortaklaşa siyaset yürütme yönündeki açıklamasına dair yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin önündeki en büyük tehlikenin “iktidarda milliyetçiliğin, bölücülükle el sıkışarak meşrulaştırılması” olduğunu vurguladı.

________________________________________

“AKP, MHP VE DEM’in GÖRÜNMEYEN ORTAKLIKĞI, ARTIK AÇIĞA VURDU”

Mehmet Pamuk, “Bugün masaya oturduklarını kabul ettikleri bu kirli işbirliğini zaten yıllardır sahada fiilen uyguluyorlardı. Şimdi sadece resmiyet kazandırdılar” diyerek AKP, MHP ve DEM arasındaki ilişki ağlarının özellikle güvenlik ve iç siyaset alanında Türkiye'nin milli varlığını aşındırdığını ifade etti.

Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milletine uzun yıllar 'açılım' diye sunulan teslimiyet politikaları bugün AKP-MHP eliyle tekrar raftan indirildi. Bunun adı, milliyetçiliği seçimde kullanıp, seçim sonrası Kandil’le uzlaşmaktır.”

________________________________________

“MHP, ARTIK BİR PARTİ DEĞİL, AKP'NİN DEM’ine SÜTTAŞI OLMUŞ DURUMDA”

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, MHP’nin bu süreçteki pozisyonunu ise sert sözlerle eleştirdi:

“MHP, milliyetçiliği pazarlık konusu yapan bir gölge teşkilata dönüştü. Ülkücü hareketin bugünkü mirasçıları, Demirtaş’ın görüşme odalarına onay vererek Türk milletine ihanet etmektedir.” Elbirliği ile yeni ANAYASA’ı yapmak ve Türkiyeyi EYALET SİSTEMİNE Çevirerek bölmek ayrıştırmak olan bu hedefi TÜRK HALKI Engellemelidir. 

Pamuk, “Devletin birliğini savunduğunu iddia eden bir parti, bölücülerle aynı çuvala giremez. Bu millet, susmaz. Bu millet, unutmaz.” dedi.

________________________________________

CHP VE İYİ PARTİ, SİSTEME DAHİL, ÇÖZÜME DAHİL DEĞİL

Mehmet Pamuk, muhalefet partilerinin de bu süreçte yeterli refleks gösteremediğini belirtti:

“CHP, DEM ile yıllarca sürdürdüğü ittifakın yükünü taşımaktan hâlâ kurtulamadı. Bugün AKP ile DEM bir araya gelirken, CHP de söylem düzeyinde bu buluşmaya itiraz edemez hale geldi.”

İYİ Parti’ye ilişkin ise Pamuk şunları söyledi:

“Bir yandan milliyetçilik iddiası, diğer yandan sistem partilerine göz kırpan bir duruş... Bu gri alanda ne dava olur, ne direniş.”

Pamuk, İYİ Parti’nin milletin güvenliğini değil, kendi iç iktidar hesaplarını öncelediğini belirterek, “Meral Akşener’in hayal kırıklığının ardından ortada kalan bu yapı, şimdi kimliksizliğe savrulmuş durumda” dedi.

________________________________________

ZAFER PARTİSİ'NİN MİLLİ DURUŞU, GİDEREK YÜKSELEN TEK SEÇENEK

Tüm bu gelişmeler ışığında Zafer Partisi’nin Türkiye’nin milli güvenliği, üniter yapısı ve anayasal düzeni için tek inatçı ve direngen siyasi güç olduğunu vurgulayan Mehmet Pamuk, halkı bu büyük oyunu bozmaya çağırdı:

“Bizim ne Kandil’le pazarlığımız, ne Saray’la çıkar ilişkimiz, ne de sistem partileriyle al gülüm ver gülüm siyasetimiz vardır. Zafer Partisi, Türk milletinin kendisidir.”

Pamuk, özellikle genç seçmenin, “ümitsizliğe değil, mücadeleye yöneldiğini” belirterek, “Bu yeni düzeni yıkacak olanlar, gece uykusuz kalan işsiz gençler, taşrada yalnızlaştırılan köylüler, İstanbul’da geçinemeyen beyaz yakalılardır. Onların sesi bizde, onların isyanı bizimle.” dedi.

________________________________________

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ YOL BELLİDİR YA TESLİMİYET, YA DİRENİŞ

Pamuk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu masa, Türk milletinin mezar taşıdır. Bu üçlü ittifak (AKP-MHP-DEM), bir teslimiyet bloğudur. Fakat bu millet, esir edilemez. Zafer Partisi, bu milletin direniş hakkıdır. Ve bu hakkı, kimseye teslim etmeye niyetimiz yoktur.”

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da hasat sürüyor: En iyisi tarlada 2,5 TL!

2025-07-06 00:45 - Tarım

Orhan Gencebay kiracısıyla mahkemelik oldu!

2025-07-10 00:09 - Magazin

Mansur Yavaş, şimdi de dar gelirlinin eczane faturalarını ödedi!

2025-07-09 11:53 - Gündem

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

2025-07-11 10:24 - Gündem

Öcalan’ın silah bırakma çağrısı dünya basınında

2025-07-09 16:38 - Dünya

Mansur Yavaş'tan gözaltılara tepki: Para verilen AKP'liler nerede?

2025-07-05 10:14 - Siyaset

Aliyev ile Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

2025-07-10 00:09 - Dünya

AB'de 'felaket senaryosu' hazırlığı: 'Temel ihtiyaç maddeleri stoklama planı

2025-07-10 00:39 - Dünya

Hükümet karşıtı silahlı yapılanma çökertildi: Sosyal medyadan milis topladılar

2025-07-10 00:38 - Dünya

AKP'li Bozdağ erken seçim için yeşil ışık yaktı

2025-07-06 16:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: CHP'ye çökmeye çalışanlar bilsin, bu millete diz çöktüremezsiniz!

21:53 - Siyaset

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem