?>

Öztürkmen: Gaziantepliler bankalara borcunu ödeyemiyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TÜİK’in Ekim ayı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Siyaset - 1 gün önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TÜİK’in Ekim ayı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Çarşı pazardaki enflasyon ile TÜİK’in açıkladığı rakamların tutmadığını belirten Öztürkmen, “TÜİK’in rakamları emekçinin cebinden çalıyor” dedi.

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

“TÜİK'e göre enflasyon, ekim ayında yüzde 2,55 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 32,87 olarak hesaplandı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu ENAG'a göre ekimde enflasyon aylık bazda yüzde 3,74, yıllık bazda yüzde 60 olarak gerçekleşti. İTO’ya göre 2025 Ekim ayı enflasyonu %3,31 olarak ölçüldü. Yıllık yüzde 40,84.

Memura zam yaparken, "enflasyon düşüş eğiliminde" dediler. İki ay sonra dezenflasyon süreci sekteye uğradı! Fiyatlar arttı. Toplu sözleşme masasında sözde “yetkili” olan sendika, milyonlarca memurun hakkını koruyamamış, enflasyon farkını ve alım gücü kaybını görmezden gelmiştir.

2025 Ekim ayı itibariyle Türkiye'de "yoksulluk sınırı" 92.547 TL olarak hesaplanmıştır.

Milyonlarca çalışanın maaşı zaten bu sınırın çok çok altındadır, insan onuruna yaraşır bir yaşam standardından uzaktır. Asgari ücret, 28 bin 412 liralık açlık sınırının altındadır. Türkiye G20 enflasyon şampiyonluğunu ve dünya şampiyonasında Zimbabwe'nin de üzerinde ve 5. sıradaki yerini korudu. 2 buçuk yıldır uygulanan Şimşek ekonomi programının başarısızlığı da tescillenmiş oldu. TÜİK'in sahte rakamları, vatandaşın cebinden çalıyor. TÜİK artık bu ülkede emekliyi, memuru mağdur eden bir kurum haline gelmiştir.”

GAZİANTEPLİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Öztürkmen, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı illerin 2025 yılının 9 ayına ait borçlanma verilerini de yorumladı.

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2025’in ilk 9 ayına ait kredi ve borç verilerini açıkladı. Türkiye genelinde bankalara olan borçlarda önemli artışlar gözlemlendi. Gaziantep 10 bin 680 lirayla borç haritasında öne çıkan diğer iller arasında yer aldı. Açıklanan verilere göre Gaziantep, kişi başına düşen ortalama kredi miktarında 3. sırada yer alırken borcunu ödeyemeyerek takibe düşenlerin en yoğun olduğu iller arasında 4. sırada yer aldı.”

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

2025-10-28 19:11 - Eğitim

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Davutoğlu'ndan canlı yayında Erdoğan'a yeşil ışık...

2025-10-27 13:09 - Siyaset

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

2025-10-30 14:45 - Gündem

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

Erdoğan: 20-25 yıl önce bir toplu iğne üretebiliyor muyduk?

2025-10-28 20:21 - Siyaset

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı: Yolumuzdan dönmeyeceğiz!

2025-10-29 12:05 - Gündem

Alman gazeteciden Erdoğan'a İmamoğlu sorusu

2025-10-30 16:35 - Gündem

AKP'li bakanlar casuslukla suçlanan isimle toplantı yapmış!

2025-10-29 10:44 - Gündem

CHP'den AKP'ye Çerçioğlu'na şok: Konserde yuhalandı!

2025-10-29 10:09 - Gündem

İlgili Haberler

CHP’den Suboğazı Köyü’ne çıkarma: Verimli toprakları betona teslim etmeyeceğiz

00:23 - Siyaset

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

14:52 - Siyaset

Mansur Yavaş devreye girdi, Koray Aydın CHP'ye geliyor iddiası...

10:04 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Bu akıl devletimize ve milletimize Fetret Devri’ni yaşatıyor!

08:14 - Siyaset

Anahtar Parti’nin 1’nci yıl kutlamasında Gaziantep rüzgârı esti!

00:11 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

16:13 - Gündem

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

14:52 - Siyaset

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

14:42 - Gündem

Mansur Yavaş devreye girdi, Koray Aydın CHP'ye geliyor iddiası...

10:04 - Siyaset

CHP’den Suboğazı Köyü’ne çıkarma: Verimli toprakları betona teslim etmeyeceğiz

00:23 - Siyaset