?>

Özgür Özel'den iddianame tepkisi: Yazıklar olsun iftiralarına! Yeter, düş yakamızdan!

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin KKTC seçimleri hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Siyaset - 3 ay önce

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin KKTC seçimleri hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek "Oranın iradesine saygı duyacaksınız. Kendisi vatansever, herkes vatan haini" dedi. 'Aziz İhsan Aktaş iddianamesi' sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Özel, "Milletin yakasından düş, ya kanıtla ya özür dile, çek git. Gelecekte yargılanmayacağız, sizi yargılayacağız" dedi. CHP'nin yeni kanun teklifini de açıklayan Özel, ayrıca 'nadir toprak elementleri' için pazar günü Eskişehir'de eylem ve miting yapacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÜMİT DİKBAYIR, CHP'YE KATILDI

Özgür Özel'in konuşmasından önce, Meral Akşener'in genel başkanlığı döneminde İYİ Parti’den ihraç edilen, Bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, CHP'ye katıldı.

Özel, Dikbayır'ın katılımını, "Sakarya Bağımsız Milletvekilimiz Sayın Ümit Dikbayır, iş ve ticaret dünyasından gelen kıymetli bir isim. 27. ve 28. dönemde Sakarya Milletvekili 2 yıla yakın bir süredir bağımsız olarak Sakarya'yı temsil ediyor. Ve bugün sevgili Ümit Dikbayır Cumhuriyet Halk Partisi Ailesine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu babaevine katılmaya karar verdi. Kendisini değerli eşleri ile birlikte buraya davet ederken Sakarya İl Başkanımızı ve Sakarya Milletvekilimizi ki, buraya davet ediyoruz" sözleri ile duyurdu.

Ümit Dikbayır'ın rozetini CHP lideri Özgür Özel taktı.

Ümit Dikbayır da Özel, rozetini taktıktan sonra şu konuşmayı yaptı:

"İkinci dönemin ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli milletvekilleri 22 aydır bağımsızım. Bana hiç eksiklik hissettirmediler. Dostluklarını hiç eksik etmediler. Şimdi ben ayrıca sıkıntılı dönemlerimde beni hiç yalnız bırakmayan bugüne vesile olan mertçe yanımda duran Ankara Milletvekili Sayın Adnan Beker'e de teşekkür ediyorum. Tabii bu süreçte eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bana güç verdiler. Sakarya Teşkilatına ve benim arkadaşlarıma, dostlarıma bugün beni yalnız bırakmadılar. Teşekkür ediyorum. Ben onurlu ve gururluyum. Vergisini ödeyemeyen, borcunu ödeyemeyen çiftçinin, pazardan artık yiyecek toplayan emeklilerimiz için. Ben buraya çakıl taşı olmaya geldim."

ÖZEL AÇIKLADI: "BİR GÜNLÜK YURT DIŞI SEYAHATİNE GİDECEĞİZ"

Özgür Özel ardından grup kürsüsünden seslenmeye başladı.

Bugün akşam pazar günü hem memleketim Manisa'nın ardından bir büyük mücadeleyi hep birlikte verdiğimiz İstanbul örgütümüzün il kongrelerini gerçekleştirdik. Bugün Anadolu'da son il kongremiz sembolik olarak Kastamonu'yu Anadolu'daki gidemediğimiz bütün il kongreleri için zira iki haftalık bir takvimde bütün il kongrelerimizi bitirmek durumundaydık. Kastamonu İl Kongresine katılacağız. Ve ardından yarın İstanbul'da son mitingimizi, bir yeni mitingimizi gerçekleştirecek. Ardından da yine bir günlük bir yurt dışı teması için yurt dışına gidip geleceğiz."

"CHP'NİN YURT DIŞI MİTİNGLERİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Hafta sonunda birazdan ilan edeceğim mitingle yeni bir adımı hep birlikte atacağız. Şu kadarını söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yurt dışı temaslarında birileri rahatsız oluyorlar. Bundan büyük keyif alıyorum. Birileri tedirgin oluyorlar. Bunu ben de görüyorum. Çünkü hem Avrupa hem dünya, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'dan, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarından ibaret olmadığını, Türkiye'nin çağdaş medeniyetleri yakalama, geçme vasiyetini aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda T<span class="cf2" style="--tw-border-spacing-x: 0; --tw-border-spacing-y: 0; --tw-translate-x: 0; --tw-translate-y: 0; --tw-rotate: 0; --tw-skew-x: 0; --tw-skew-y: 0; --tw-scale-x: 1; --t

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davası 8 Aralık tarihine ertelendi!

2025-10-20 12:31 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal'dan açıklama

2025-10-17 11:17 - Siyaset

Hayri Sucu CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

2025-10-19 21:35 - Siyaset

CHP Gaziantep'te yeni İl Başkanı Vakkas Acar oldu!

2025-10-19 19:01 - Gündem

Kaçan Ünsal Ban için AKP'den ilk yorum: Bağımsız yargıdan kimse kaçamaz

2025-10-15 16:07 - Gündem

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

2025-10-15 08:25 - Ekonomi

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

2025-10-19 14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

2025-10-18 15:21 - Dünya

İlgili Haberler

Pamuk: SDG-Şam anlaşması çözüm değil, ertelenmiş tehdittir

00:00 - Siyaset

Bahçeli: Şam’ın güvenliği Ankara’nın güvenliğidir, Fırat’ın doğusu da terörden temizlenmelidir

11:47 - Siyaset

Öztürkmen'den emekli maaş zammı için 'kaynak yok' iddialarına tepki

11:33 - Siyaset

Kemal Okuyan: Ortada başarılı bir ABD-İsrail operasyonu var, Türkiye bu operasyonun içerisine girdi

11:31 - Siyaset

26 kentte yapılan ankette, CHP yine birinci sırada...

19:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Öztürkmen'den emekli maaş zammı için 'kaynak yok' iddialarına tepki

11:33 - Siyaset

Kemal Okuyan: Ortada başarılı bir ABD-İsrail operasyonu var, Türkiye bu operasyonun içerisine girdi

11:31 - Siyaset

Mehmet Murat Çalık yeniden cezaevine götürüldü!

19:43 - Gündem

Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı!

19:41 - Gündem

CHP’li Meriç kuraklığın yarattığı su krizi için önerge verdi

19:07 - Siyaset