?>

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın kazandığını duyurdu. AKP'nin de desteklediği Ersin Tatar seçimde büyük fark yedi. KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’dan ilk açıklama geldi.

Dünya - 3 ay önce

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın kazandığını duyurdu. AKP'nin de desteklediği Ersin Tatar seçimde büyük fark yedi. KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’dan ilk açıklama geldi.

KKTC genelinde cumhurbaşkanı seçimi kapsamında vatandaşlar, 08.00-18.00 saatleri arasında oy kullandı.

Cumhurbaşkanı seçiminde oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından oy sayımına başlandı.

Seçim merkezlerinde başlayan sayım işlemleri, KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gözetiminde ve sandık kurulu eşliğinde yürütüldü.

777 SANDIKTA OY KULLANILDI

KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Bertan Özerdağ, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 777 sandıkta oy verme işlemlerinin saat 18.00 itibarıyla sona erdiğini belirterek, şu anda bütün sandıklarda oy sayım işlemlerine başlandığı ve saat 19.00'a kadar da seçim yasağının devam ettiğini dile getirdi.

Özerdağ, 19.00'da gelen sandık sonuçları ve katılım oranlarını paylaşacağını ifade ederek, ilk verilecek oranların bütün ülkedeki katılım oranlarını gösterecek bir sonuç olmadığını söyledi.

2018'den bu yana oluşturulan yazılım programıyla seçimlerde güvenliği sağladıklarını kaydeden Özerdağ, herhangi bir sorun olmadığını, YSK'ya sandık sonuçlarının bildirilmesi akabinde 19.00'dan itibaren ilçe bazında bilgi vereceğini açıkladı.

Seçimin ilk turunda herhangi bir aday yüzde 50+1 oy aldığı (salt çoğunluk) takdirde cumhurbaşkanı seçilecek.

YSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ: BÜYÜK FARK

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın kazandığını duyurdu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın oyların yüzde 62,80’ini, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise oyların yüzde 35,77’sini aldı. AKP'nin de desteklediği Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçimde büyük fark yedi.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı sık sık Tatar'a desteğini açıklamıştı. Son olarak Cübbeli Ahmet de Ersin Tatar'ın kazanması için dua istemişti.

SEÇİM SONRASI ERHÜRMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Erhürman yaptığı açıklamada "Dış politika elbette Türkiye'yle yakın istişareyle yürütülecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'ye geçeceği iddia edilen Burcu Köksal'dan açıklama

2025-10-17 11:17 - Siyaset

CHP Gaziantep'te yeni İl Başkanı Vakkas Acar oldu!

2025-10-19 19:01 - Gündem

Kaçan Ünsal Ban için AKP'den ilk yorum: Bağımsız yargıdan kimse kaçamaz

2025-10-15 16:07 - Gündem

Erdoğan'ın uçağı Netanyahu'nun geleceğini öğrenince pisti pas geçti!

2025-10-13 17:24 - Dünya

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

2025-10-15 08:25 - Ekonomi

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

2025-10-19 14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

2025-10-18 15:21 - Dünya

Öcalan'dan 'umut hakkı' açıklaması

2025-10-17 13:12 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu, İmamoğlu'nun projesini kendi işi gibi anlattı!

2025-10-16 10:35 - Gündem

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

2025-10-19 20:45 - Dünya

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Bebek Otel soruşturmasında 'gizli kamera bulundu' iddiası

10:16 - Gündem

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

Bahis soruşturmasında Eyüpspor ve 9 şirkete kayyım atandı!

08:21 - Asayiş

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

22:02 - Asayiş

Erdoğan'ın memleketi Rize'de yoksulluk isyanı

20:48 - Gündem