?>

Özgür Özel: Cunta dağıtılıncaya kadar mücadele devam edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayram mesajında, "Direniş 78 gündür devam etmektedir, karşımızdaki cunta dağıtılıncaya kadar, Türkiye demokrasi ve hukuk düzenine dönünceye kadar mücadele devam edecektir" dedi.

Siyaset - 6 ay önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayram mesajında, "Direniş 78 gündür devam etmektedir, karşımızdaki cunta dağıtılıncaya kadar, Türkiye demokrasi ve hukuk düzenine dönünceye kadar mücadele devam edecektir" dedi.

Özgür Özel açıklamasında, "Bayramlar, milletimizin birliğini pekiştirdiği, ibadetini yerine getirdiği, dayanışmayı büyüttüğü, küslüklerin giderildiği, yoksulların gözetildiği özel günlerdir. Ancak ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bayramı, ülkemizin dört bir yanındaki milyonlarca yurttaşımız gibi buruk karşılıyoruz" dedi.

"EKONOMİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDI"

"Zaten zorda olan ekonomimiz, 19 Mart Darbesinin ardından içinden çıkılmaz bir hal aldı" diyen Özel, şunları söyledi: "Dünün orta direği artık yoksul, yoksulları ise derin yoksulluk içinde geçim mücadelesi veriyor. Artık ortalama ücret haline gelen ve her geçen gün daha da eriyen asgari ücretli emekçiler, dünyanın en düşük maaşlarından birini alan emekliler, kurban ibadetini yerine getirebilmek bir yana, bayram sofrasını eksik kuruyor, evlatlarının temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan işsizlerimiz, bayram sabahına umutsuz uyanıyor."

"DİRENİŞ 78 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR"

"Diğer yandan, tüm bu ekonomik sıkıntıların da sebebi olan ağır bir adalet ve demokrasi krizi içindeyiz" vurgusunu yapan Özel, "Artık Türkiye’yi milletin rızası olmadan yönetmek isteyen bir yapının, 19 Mart’ta bu milletin iradesine kast ettiği darbe girişimi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Ancak milletimiz darbecilere teslim olmamış, iftiralara razı gelmemiş, bu darbeyi meydanlarda ve vicdanlarda püskürtmektedir. Direniş 78 gündür devam etmektedir, karşımızdaki cunta dağıtılıncaya kadar, Türkiye demokrasi ve hukuk düzenine dönünceye kadar mücadele devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"BEREKETİN OLMADIĞI YERDE BAYRAM NEŞESİ OLMAZ"

Özgür Özel, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte 11 belediye başkanımızın ve onlarca arkadaşımızın tutuklu olduğu bir dönemde Cumhuriyet Halk Partisi de bu millet de bayram neşesinden uzaktır. Adaletin olmadığı yerde bereket, bereketin olmadığı yerde bayram neşesi olmaz. Bu nedenle 19 Mart Darbesi sonrasındaki ikinci bayramda da hiçbir siyasi partiyle bayramlaşmama kararımızı sürdürüyoruz. Çünkü ne yoksulluk çeken dar gelirlilere ne de adalet bekleyenlere bayram gelmemiştir. Gelir adaleti, mahkeme adaleti ve sosyal adalet sağlanmadan da bayram neşesi bu topraklara gelmeyecektir."

"Milletimizle birlikte ülkemiz için mücadele etmeyi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" vurgusunu yapan Özel, "Artık bu milletin üzerindeki kara bulutları dağıtmaya, milleti bu karabasandan uyandırmaya çok yakınız. Bu ülkeye adaleti, demokrasiyi ve bereketi hep beraber getireceğiz. İşte o gün bayramları bayram gibi kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tanju Özcan'dan Yarkadaş’a 'Delikanlı ol' çıkışı

2025-05-31 17:52 - Siyaset

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Grev bizim yasal hakkımızdır!

2025-06-03 12:07 - Gündem

CHP'de dikkat çeken kulis... 'Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hazırlıklara başladı'

2025-06-03 15:39 - Gündem

Sedat Peker’den çocuklarının yanında saldırıya uğrayan babaya 2,5 milyon TL destek

2025-06-01 10:57 - Gündem

GTB Başkanı Akıncı, hububat alım fiyatlarını açıkladı

2025-06-03 00:00 - Tarım

Feyza Altun ve Dilan Polat'tan şaşırtan buluşma: O fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu

2025-06-01 00:39 - Magazin

Galatasaraylı taraftarlardan koreografi şov

2025-05-30 21:34 - Spor

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

2025-06-02 14:44 - Gündem

Son Dakika... CHP'ye 'kurultay' soruşturması tamamlandı: Kılıçdaroğlu 'mağdur'

2025-06-03 00:39 - Siyaset

İBB’ye 5. dalga operasyon: Aykut Erdoğdu gözaltına alındı?

2025-05-31 17:49 - Gündem

İlgili Haberler

Meriç: Emekliye geçim, çocuğa yemek yok!

00:48 - Siyaset

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset

Erdoğan: İdeolojisine bakmadan 86 milyonu kucaklıyoruz!

21:01 - Siyaset

Özgür Özel: Meclis nezle olursa, Türkiye kanser olur!

17:25 - Siyaset

CHP'nin yeni Gölge Kabine'si belli oldu!

17:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Tayyar: Kimse dokunulmaz değildir. Herkes öğrenecek!

08:18 - Gündem

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

08:15 - Magazin

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem