?>

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzmir'deki belediye grevlerini eleştirdi. DİSK yöneticilerini "emek sömürücüsü" ve "sarı sendika" olmakla suçladı.

Gündem - 2 gün önce

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzmir'deki belediye grevlerini eleştirdi. DİSK yöneticilerini "emek sömürücüsü" ve "sarı sendika" olmakla suçladı.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan İzmir'de İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir şirketlerinde başlayan greve sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticilerini "emek sömürücüsü" olmakla suçlayan Özcan, İzmir'deki belediye grevinin kentin hizmetlerini aksattığını vurguladı.

İZMİR BELEDİYE GREVİNDE GERGİNLİK TIRMANIYOR

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle başlayan İzmir grevi, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Tanju Özcan'ın DİSK'e yönelik "sarı sendika" benzetmesi ve aidat kullanımına dair iddiaları, sendika-belediye gerilimini ulusal gündeme taşıdı. Özcan'ın bu çıkışı, belediye grevleri ve işçi hakları tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

"59 BİN TL TEKLİFİ REDDETTİNİZ, ASGARİ ÜCRETE SES ÇIKARMADINIZ!"

Özcan, sosyal medya paylaşımında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en düşük 59 bin TL (yan ödemelerle 65 bin TL) ücret teklifini işçilerin reddettiğini, ancak hükümetin belirlediği 22 bin TL asgari ücrete tepki gösterilmediğini savundu. İzmir grevini "emek düşmanı iktidara destek" olarak niteleyen Özcan, "Grevle İzmir'i kilitleyip iktidara yardım ediyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Arkadaşlar yapmayın ama! İzmir Büyükşehir Belediyesi en düşük ücret olarak 59 bin TL teklif ediyor (yan ödemelerle bu rakam 65 bin TL’ye ulaşıyor), bunu kabul etmiyorsunuz! Hükümet asgari ücreti 22 bin TL olarak belirliyor, buna ses çıkarmıyorsunuz! Şimdi grev yaparak İzmir’i kilitleyip emek düşmanı iktidara destek oluyorsunuz. Hem iktidar hem de siz vuruyorsunuz! Eyyy emek sömürücüsü DİSK yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi size bir yılda kaç yüz milyon TL aidat ödedi? Siz bu parayla kaç işçi çocuğuna burs verdiniz? Siz de sarı sendikalar gibi olmuşsunuz!”

SARI SENDİKA NE DEMEK

Sarı sendika, esas olarak işveren çıkarlarını gözetmek amacıyla hareket eden, sermaye gruplarıyla ortak hareket ederek işçilerin hak arayışlarını ve mücadelelerini engelleyen veya sınırlandıran bir sendika türüdür.

Haftanın Öne Çıkanları

Tanju Özcan'dan Yarkadaş’a 'Delikanlı ol' çıkışı

2025-05-31 17:52 - Siyaset

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Sedat Peker’den çocuklarının yanında saldırıya uğrayan babaya 2,5 milyon TL destek

2025-06-01 10:57 - Gündem

Son Dakika... Bu kez mahkeme başvurdu: 'Kayyum' uygulamasında kritik gelişme!

2025-05-29 19:38 - Gündem

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

2025-06-02 14:44 - Gündem

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu... Kurultay iddialarına yanıt verdi

2025-05-30 17:12 - Siyaset

İBB’ye 5. dalga operasyon: Aykut Erdoğdu gözaltına alındı?

2025-05-31 17:49 - Gündem

Erdoğan'dan dikkat çeken 'makam' çıkışı: 'Gözlerinin yaşına bakmayız'

2025-05-26 16:08 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Cem Küçük'e tepki: Savcılığa çağrılması lazım

2025-05-29 10:38 - Gündem

Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum'dan 'sola' çağrı

2025-05-30 21:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Meteoroloji açıkladı: 4 Haziran 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

00:39 - Gündem

8 madde çıkarıldı: 10. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi!

08:08 - Gündem

Cemil Tugay: Benim açımdan bu kişilerle görüşme yolu kapanmıştır

01:38 - Gündem

Gazeteci Gökhan Özbek hayatını kaybetti

00:39 - Gündem

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tutuklandı!

23:58 - Gündem

Günün Manşetleri

2025 LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? LGS kaç dakika, toplam kaç soru var?

09:39 - Eğitim

5. dalga operasyonlarında yeni gelişme: 5 belediye başkanı tutuklandı!

08:09 - Siyaset

Cemil Tugay: Benim açımdan bu kişilerle görüşme yolu kapanmıştır

01:38 - Gündem

Gazeteci Gökhan Özbek hayatını kaybetti

00:39 - Gündem

Tutuklanan Hasan Akgün’den ilk mesaj: ‘Başımı eğmedim, eğmeyeceğim!'

00:38 - Siyaset