?>

OSB’nin ulaşım altyapısı güçleniyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, OSB’nin ulaşım altyapısını güçlendirecek olan Dülük-OSB Tüneli Projesi ile OSB’de çalışanların işe gidip gelme sürelerinin kısalacağını ve trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, OSB’nin ulaşım altyapısını güçlendirecek olan Dülük-OSB Tüneli Projesi ile OSB’de çalışanların işe gidip gelme sürelerinin kısalacağını ve trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilen OSB TAG Köprülü Kavşak Projesinin ardından mega bir proje daha start aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla temeli atılan Dülük-OSB Tüneli Projesi kapsamında 3 bin 250 metre uzunluğunda iki çift tüp tünel inşa edilecek. Güzergâh boyunca sekiz köprü ve üç büyük kavşak yer alacak. Toplam 8 bin 315 metre uzunluğundaki proje hem şehir içi hem de lojistik trafiğine hizmet edecek.

“Ulaşım medeniyettir” diyen Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, OSB’nin ulaşım altyapısını güçlendirmenin aynı zamanda sanayicilerin rekabet gücünün artmasına da katkı sağladığını söyledi. OSB’de ulaşım altyapısına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Cengiz Şimşek, OSB-TAG Köprülü Kavşağının tamamlanması ile her gün şehir dışından gelen ortalama 10 bin civarında ağır tonajlı aracın OSB içerisindeki güzergahının yaklaşık ortalama 12 kilometre kısaldığını ifade etti.

Orman Ve Tarih Zarar Görmeyecek

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile hayata geçirilen Dülük-OSB Tüneli Projesi ile OSB’nin dünya standartlarında ulaşım altyapısına kavuşacağına dikkat çeken Başkan Şimşek, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin en önemli üretim, istihdam ve ihracat üslerinden birisi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 300 bin kişi istihdam ediliyor. Gaziantep OSB yönetimi olarak temel amacımız, bölgemizin her türlü alt yapısını tamamlayarak, sanayicilerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki rekabet gücünü artırmaktır. Rekabet gücü artan sanayicilerimiz daha fazla üretim, istihdam ve ihracat yapacak, böylece Organize Sanayi Bölgemiz yatırımcılar için daha da cazip bir hale gelecektir. Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar içerisinde ulaşım altyapısı önemli bir yer tutmaktadır. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan OSB-TAG Köprülü Kavşak Projemizin ardından temeli atılan Dülük-OSB Tüneli Projesinin tamamlanması ile OSB’de çalışan vatandaşlarımızın işe gidip gelme süreleri kısalacak ve trafik yoğunluğu azalacaktır. Bu da hem iş verimliliğini artıracak hem de şehir içi trafiği rahatlatacaktır. Dülükbaba Ormanlarının altından geçecek olan ve 3 bin 250 metre uzunluğunda inşa edilecek olan iki tünel ile kent merkezinden OSB’ye kesintisiz ulaşım ve çevre yolu ile alternatif bağlantı imkanı sağlanacaktır. Son derece çevre ile uyumlu olan projemizin hayata geçirilirken Dülük Ormanındaki ağaçlar ve SİT alanı zarar görmeyecektir.”

Mega Projeler Osb’ye Değer Katıyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde birbiri ardına hayata geçirilen mega projelerle OSB’nin marka değerinin arttığına ve yatırımcılar için daha cazip bir sanayi bölgesi haline geldiğine de vurgu yapan Başkan Cengiz Şimşek, “Gaziantep Modeli hayata geçirdiğimiz projelerimiz OSB’ye değer katıyor, sanayicimizin rekabet gücünü artırıyor. TAG Otoyolu Köprülü Kavşak Projemiz ve 50 yataklı travmatik acil durum hastanemiz tamamlandı. Fırat-OSB su isale hattımızdan 3 ay içerisinde sanayicimize kullanma suyu sağlamış olacağız. Projelerimizin gerçekleşmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Bakanlarımıza, Sayın Valimiz Kemal Çeber’e ve geçmiş dönem valilerimize, AK parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Abdülhamit Gül’e, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Fatma Şahin’ e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Elindeki konuşma kâğıdını yırttı: 'AK Parti'den CHP'ye geçtim, kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım'

2025-03-08 19:00 - Siyaset

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

İlgili Haberler

Gazi Konut'tan SMMM Odası ve Baro üyelerine konut imkanı

00:00 - Yerel

Yılmaz, hasar tespitini yerinde takip etti

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Şevin Balakan'a umut olan destek

00:00 - Yerel

GTO üyeleri Japonya'da inşaat sektörünün yeniliklerini inceledi

18:35 - Yerel

İMO Başkanı Bulut: Afetlerden korunmanın yolu kaliteli mühendislik hizmetinden geçer

18:32 - Yerel

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset