?>

Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğrenci Dekanı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Osman Demir, Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması’nda “Okullarda Yılmazlık” konulu bir seminer verdi.

Eğitim - 3 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğrenci Dekanı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Osman Demir, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilden öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması’nda “Okullarda Yılmazlık” konulu bir seminer verdi.

Birincisi, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirilen “Öğretmenler Buluşması” programının ikincisi Türkiye’nin tüm illerinden gelen 200’e yakın öğretmenin katılımıyla Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa; Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Mesleki Gelişimi Destekleme Daire Başkanı Abdurrahim Yığman, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ile Yazar Mümin Sekman da iştirak etti. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural’ın açılış konuşmasının ardından,  programın öğleden önceki bölümünde Fatih Akbaba ve Mümin Sekman’ın konuşmaları yer aldı.

“KORUYUCU FAKTÖRLERE ODAKLANMALIYIZ”

Programın öğleden sonraki bölümünde verdiği seminerde; HKÜ Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan video gösterimi eşliğinde okul sistemi içerisinde güçlü ve pozitif yönlere odaklanmanın öneminden bahseden HKÜ Öğrenci Dekanı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Osman Demir: “Okul içerisindeki etki gücü en yüksek kişiler öğretmenlerdir. Çünkü öğrenci, veli ve yönetim arasında bir köprü görevi görmektedirler. Bu sebeple öğretmenlerin gelişimleri, sistemin gelişimi ile paralel hareket etmektedir. Öğretmen ne kadar güçlü olursa sistem de o derecede güçlenecektir. Bu tür programlar öğretmenlerimize bilgilerini yenileme fırsatı sunarken, aynı zamanda bir motivasyon kaynağı olmaktadır. Öğretmenlerimizin sınıf içerisinde, öğretmenler odasında, okul bahçesinde sürekli olarak olumlu bir dil kullanmasına ihtiyacımız var. Bazen olumsuzluklar yaşansa da güçlü ve koruyucu faktörlere odaklanarak olumlu bir okul iklimi inşa etmek kritik bir öneme sahip. Bu güçlü yanlara yönelmek hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz için koruyucu faktör görevi görerek daha mutlu nesillerin yetişmesini sağlayacaktır” dedi.

Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması’nda verilen seminerlerin Öğretmen Bilişim Ağı’nda (ÖBA) yayınlanarak yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmene ulaştırılacağı belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Akit bunu da yaptı!

2022-11-05 22:10 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

Hülya Avşar'dan Nükhet Duru'ye tayt yanıtı...

2022-11-06 09:52 - Magazin

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

2022-11-05 11:59 - Ekonomi

Meme kanseri tedavisi gören hastaya 14 ay sonraya randevu verildi!

2022-11-06 15:28 - Sağlık

İlgili Haberler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden çocuklara .ayram hediyesi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ ile Milli Eğitim arasında eğitimde iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’de “Türkiye’nin 21. Yüzyıl Hedefleri ve Ortadoğu’da Barış” konuşuldu

00:00 - Eğitim

HKÜ’de “Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler” sempozyumu

00:00 - Eğitim

Eğitim camiasına taze güç: Eğitim Neferleri Sendikası

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset