?>

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

AKP iktidarının politikaları sebebiyle TÜİK’e göre bile enflasyon son 24 yılın rekorunu kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘Beni doktorsuz bıraktılar’, ‘Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar’ diyemez” dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Ekonomi - 3 yıl önce

AKP iktidarının politikaları sebebiyle TÜİK’e göre bile enflasyon son 24 yılın rekorunu kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘Beni doktorsuz bıraktılar’, ‘Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar’ diyemez” dedi.

İktidarın politikaları sebebiyle ekonomik kriz derinleşiyor. Asgari ücretli aylardır açlık sınırının altında yaşamaya mahkum oldu. Bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG, yıllık enflasyonu 185,34 olarak açıklarken TÜİK, yüzde 85,51 olarak açıkladı. TÜİK’in verilerine göre bile enflasyonda son 24 yılın rekoru kırıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise iktidarlarında hiç kimsenin enflasyon altında ezilmediğini iddia etti.

Kastamonu’da AKP’ninbir programına katılan Nebati şunları söyledi:

“Bu ülke için çalışıyoruz, eser hizmeti için çalışıyoruz. Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz. Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘Beni doktorsuz bıraktılar’, ‘Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar’ diyemez.

“ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİN ARTTIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

Bakın döviz kurunun oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabildiği bir dönemdeyiz. Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepenk kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi; tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha rahat bir hayat sürdüreceklerini, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz uygulamalarla devam ettireceğimizi ifade ederim”

ALAY KONUSU OLDU, TEPKİ YAĞDI

Bakan Nebati’nin açıklamaları sonrası sosyal medyada kullanıcılar Cumhurbaşkanı’nın da açıklamalarını hatırlattı.

Gözlerdeki ışıltıyı hatırlatanlar da oldu.

Aynı ülkede yaşıyoruz sonuçta.

Kendinden çok emin olanlar vardı. Haksız da sayılmazlardı.

Enflasyon da yüksekten uçuyor haliyle.

Dr. Who?

Namümkün!

Gerçi Bakan halkın arasındaydı.

Nebati’yi kıskananlar da oldu.

Ezilmeme konusundaysa herkes çok hassastı!

Söylemler çeşitlendi.

Ses gelmiyor.

Filler ve çimenler.

Teğet geçmeyecek miydi?

Jeopolitik miydi? Jeoloji miydi?

Sosyal medya yasasını da hatırlayanlar oldu.

Enflasyonun yükselişi kadar hızlı oldu.

Siz enflasyona ezildiniz mi? Yorumlarda bekliyoruz

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan sunucu Cem Öğretir'e: Seda senin karın mıydı?

2022-10-29 21:09 - Gündem

TRT spikerine 'ümmet' cezası iddiası...

2022-10-30 11:32 - Gündem

Beşiktaş taraftarının İzmir Marşı, Yeni Akit'i çıldırttı!

2022-10-31 10:34 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

Beşiktaş tribünleri 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' diye inledi...

2022-10-30 23:52 - Gündem

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

2022-11-05 11:59 - Ekonomi

AKP'nin HDP ziyaretine bir tepki de Şamil Tayyar'dan...

2022-11-04 20:54 - Siyaset

İlgili Haberler

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

10:00 - Ekonomi

İhracatçıya “ASYCUDA” darbesi!

00:05 - Ekonomi

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

20:53 - Ekonomi

Güneydoğu’nun 2025 yılı dolarlık hububat ihracatı 3,6 milyar dolar

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem