?>

Nagehan Alçı tarikatını açıkladı!

Nagehan Alçı, cemaat ve tarikatların tartışıldığı televizyon programında "Ayn Rand tarikatını güçlendirmemiz gerekir" dedi.

Gündem - 5 yıl önce

 

Nagehan Alçı, cemaat ve tarikatların tartışıldığı televizyon programında "Ayn Rand tarikatını güçlendirmemiz gerekir" dedi.

Habertürk TV'deki Açık ve Net programında, son zamanların sık sık tartışma konusu olan tarikat ve cemaatlerin durumu konuşuldu.

Pogramın yorumcularından Nagehan Alçı, Bakanlıklarda kimi cemaatlerin etkin olduğuna ilişkin ciddi iddialar olduğunu kendisinin de duyduğunu belirtirken buna karşın "kota" uygulaması getirilmesi önerisinde bulundu. Alçı bu önerisine açıklık getirirken "Bir bakanlıkta belli bir tarikatın yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını şeffaflık sağladığınızda görebilirsiniz. Yüzde 40-50 aynı tarikata mensup insanlardan oluşan bir yer olursa 'dur' demek gerekir. Devletin bunu tanıması gerekir. İngiltere'deki ABD'deki gibi para toplama özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü getirilmeli." ifadelerini kullandı.

Sözlerine "Batı'nın yaptığı, bizim yapamadığımız nedir? Bireyi güçlendirmektir. Burada bir tarikattan bahsedeceksek Ayn Rand tarikatını güçlendirmemiz gerekir. Bireyin kendine inancını kuvvetlendirmezsek hiçbir şekilde bu problemlerden çıkamayız." diyerek devam eden Alçı'nın ifadeleri stüdyoda gülüşmelere neden oldu.

Alçı'nın söz ettiği, "Bencillik Erdemi" ve "Kapitalizm: Bilinmeyen İdeal" gibi kitapların yazarı Ayn Rand, "rasyonel kişisel çıkar" fikri ve "bireyin en yüksek ahlaki hedefinin bireysel mutluluğa erişmek olduğunu" savunmasıyla biliniyor. ABD'de Ayn Rand'ın adını taşıyan enstitü de liberalizm ve serbest piyasa ekonomisini savunup devletten para desteği alan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.

 !#**h25246**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Nagehan Alçı tarikatını açıkladı!

2020-10-12 10:41 - Gündem

Nüket Ersoy başarılı öğrencileri ödüllendirdi

2020-10-09 16:18 - Eğitim

Mirallas transferi ve baklava dünya gündeminde

2020-10-12 09:56 - Spor

80 küçük altın yerine berat ve heykel!

2020-10-08 18:00 - Gündem

İşte yüz yüze eğitimin detayları...

2020-10-06 11:50 - Gündem

Sanko Üniversitesi'nde ilk ders heyecanı

2020-10-08 17:15 - Eğitim

TÜİK nereden alışveriş yapıyorsa adres versin

2020-10-09 07:42 - Ekonomi

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gaziantep'te

2020-10-06 17:53 - Siyaset

Erdoğan’a çok sert ‘mümin’ yanıtı!

2020-10-08 13:07 - Siyaset

Necati Şaşmaz’a 12 yıla kadar hapis istemi

2020-10-06 09:17 - Gündem

İlgili Haberler

Son dakika... Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

16:39 - Gündem

4 Mayıs Pazar burç yorumları: Bugün sizi neler bekliyor?

16:38 - Gündem

KKTC'de öğrencileri TEKNOFEST’e gidiyoruz diye külliye açılışına götürüldüler

16:09 - Gündem

Şam kırsalında çatışmaların odağındaki Dürziler kimdir?

16:08 - Gündem

Tertip Komitesi’nden 1 Mayıs açıklaması: 'Taksim, halkın direniş iradesidir'

15:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Son dakika... Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

16:39 - Gündem

Şam kırsalında çatışmaların odağındaki Dürziler kimdir?

16:08 - Gündem

Tertip Komitesi’nden 1 Mayıs açıklaması: 'Taksim, halkın direniş iradesidir'

15:39 - Gündem

Selanik'te bir kadının elinde taşıdığı bomba patladı

14:39 - Gündem

Ahmet Ercan'dan İstanbul'da hissedilen depreme dair kritik değerlendirme!

12:39 - Gündem