?>

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gaziantep'te

CHP Gençlik Kolları Gençlik Kolları İl Başkanı Umut Can Kadaş'ın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı davaya çıkarma yaptı.

Siyaset - 6 yıl önce

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Genel Başkan yardımcıları Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı Umut Can Kadaş'ın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı davaya çıkarma yaptı.

Erteleme kararı verilen duruşma sonrasında açıklama yapan Kadaş şöyle konuştu:

"İktidara yürüyen partimizin hiç bir ferdini baskılarla yıldıramazsınız. Siyasallaşan Cumhurbaşkanlığı mertebesinden sonra son derece ironik olan TCK.m299 kapsamında bugün Cumhurbaşkanının feragat dilekçesi olmasına rağmen şikayete tabi suç olmayan Cumhurbaşkanına Hakaretten bugün yargılanmak üzere duruşmamıza katıldık.

Siyasal kimliği bulunan Cumhurbaşkanına ağır ve siyasi eleştirilerim hakaret olarak iddia olunmuştur.

Yargılanma esnasında verdiğim ifadede belirttiğim gibi buradan da söylüyorum Siyasetle ilgilenen kişi ve kişilerin siyasi eleştiriler karşısında tahammül sınırlarının son derece esnek olması gereklidir.

Yargılanmanın maalesef ki hukuki bağlamda hiçbir karşılığı olmamakla beraber siyasal eleştiriler hususunda anayasal düzenlemelerin ciddi gereklilikler doğurduğunu hepimiz görmekteyiz.

Baskılar karşısında dün olduğu gibi bugünde yılmadan duracağımızdan şüpheniz olmasın. İktidara yürüyen Partimizle Türkiye Cumhuriyet’inde yeniden hak hukuk ve adaleti tesis edene kadar mücadelemiz durmadan devam edecek."

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise, "Bugün Gaziantep Gençlik Örgütleri İl Başkanımız Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her genç kardeşimizin maalesef başına geldiği gibi Cumhurbaşkanına Hakaret suçlaması ile yargılandı ve mahkemesi savcının mütalaa sunması talebi sonrasında bizlerinde yazılı savunma taleplerimiz  üzerine ertelendi. Apolitik gençliğin ve politik gençliğin kronik sorunu haline gelmiş ufacık siyasal veya ağır eleştiriler karşısında genç kardeşlerimiz günaşırı mahkeme salonlarına çıkarılıyor ve adeta Padişahlık sistemi gibi padişaha çok yaşa demek istemeyenlerin boynu maalesef ki siyasal adalet sistemi karşısında eğdiriliyor.

Bizler siyasi kişiliklerimizle siyasi bir cumhurbaşkanını eleştirebilme ve ifade özgürlüğümüzü kullanma hakkına sahibiz. Bu baskıları bu siyasal kararları gayet iyi anlamaktayız. Siz önümüze ne kadar pranga sersenizde Cumhuriyet Halk Partisi İktidara emin adımlarla yürümektedir. Tek adam rejimine karşı gençlik örgütlerimizle mücadelemize durmadan ve yılmadan devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmood Coffee'den yeni sponsorluk

2020-10-03 18:20 - Spor

Öldürülen Ermeni Generali kim sattı?

2020-09-29 18:02 - Dünya

Gaziantep'e yeni köpek barınağı yapılacak

2020-10-04 19:58 - Yerel

Baro seçimleri AYM’ye taşındı!

2020-10-04 11:43 - Gündem

İşte yüz yüze eğitimin detayları...

2020-10-06 11:50 - Gündem

Dr. Ömer Aydın Yıldırım Hatem'de

2020-10-01 20:23 - Sağlık

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gaziantep'te

2020-10-06 17:53 - Siyaset

Necati Şaşmaz’a 12 yıla kadar hapis istemi

2020-10-06 09:17 - Gündem

Milletvekili Atay'dan Bilal Çeker'e ziyaret

2020-10-04 13:51 - Yerel

Twitter'da Vali Gül ve Özdağ'ın fabrika atışması!

2020-09-30 12:11 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı

16:31 - Siyaset

Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

16:11 - Siyaset

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

17:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Neden açgözlü sermayenin yanındayız?

09:44 - Gündem