?>

Nagehan Alçı: Osman Kavala'ya zulmeden tarafta bulunamam

İktidara yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı, Habertürk'teki bugünkü yazısında "Osman Kavala ve Hakan Altınay gibi insanlara zulmedenlerden taraf olamam, Türkiye’yi AB mensubu yapma kararlılığında bir AK Parti’den yanayım ben" dedi.

Gündem - 3 yıl önce

İktidara yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı, Habertürk'teki bugünkü yazısında "Osman Kavala ve Hakan Altınay gibi insanlara zulmedenlerden taraf olamam, Türkiye’yi AB mensubu yapma kararlılığında bir AK Parti’den yanayım ben" dedi.

Yıllardır AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen ve "yandaş" olarak tanınan Nagehan Alçı, Habertürk gazetesindeki köşesinde ilginç ifadeler kullandı. 

Alçı, bugünkü yazısında Bolu Belediye Meclisi'nde AKP'li bir siyasetçinin, “Nagehan Alçı artık Millet İttifakı saflarına geçti” dediğini, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da, “Nagehan Alçı da bizim tarafa geçtiyse bu iş bitmiştir. Artık iktidarız demektir” yanıtını verdiğini hatırlattı. Alçı, "Hiçbir şekilde ve koşulda Tanju Özcan zihniyetiyle aynı safta durmam, duramam. Tanju Özcan’ın bulunduğu tarafa asla geçmem, geçemem. Eğer Tanju Özcan gibilerle aynı tarafa geçersem kendime ihanet etmiş olurum" ifadesini kullandı. 

Alçı, Özcan'ın "görüntüde" Millet İttifakı saflarında olduğunu belirterek, "Ama gerçekte Özcan’ın yeri Ümit Özdağ’ın yanı diye düşünüyorum" dedi. 

Alçı, AKP'li meclis üyesinin söylediklerine ilişkin olarak da şu yorumu yaptı:

"Ben kendisinin nasıl bir AK Partili olduğunu bilmiyorum. Osman Kavala’ya ve Hakan Altınay’a yapılan zulmü haklı gören otoriter-totaliter bir AK Partili mi?

Yoksa benim bizzat konuştuğum, bu hukuk skandallarından samimi olarak rahatsız olan ama maalesef sessiz kalan AK Partililerden mi?

Festivallerin ve konserlerin yasaklanmasını alkışlayan AK Partililerden mi? Yoksa bu işleri yerel kaymakamların işgüzarlıkları olarak görüp rahatsız olan AK Partililerden mi?

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesini savunan AK Partililerden mi? Yoksa bu yargısal darbe kafasından uzak AK Partililerden mi?

Ben Osman Kavala ve Hakan Altınay gibi pırıl pırıl insanlara zulmeden, festivalleri ve konserleri yasaklayan, rakiplerine siyasi yasak getiren ve sözü aldı mı militarist ve yayılmacı söylemlerde bulunan bir siyasi tarafta bulunamam.

Türkiye’yi AB mensubu bir ülke yapma kararlılığında bir AK Parti’den yanayım ben. Bu zulümleri alkışlayan bir AK Parti’den yana olmam, olamam."

Ben Tanju Özcan ile aynı tarafa geçmem. Dolayısıyla AK Partilinin, 'Nagehan Alçı sizin tarafa geçti' lafı çöp. Ama ben mevcut otoriter rejim blokunun ve müesses nizamın da parçası olmam, olamam." 

Yazının tamamı için tıklayın

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan'a söylediği sözler gündemde

2023-03-07 12:54 - Siyaset

Akşener'in kararı sonrası İYİ Parti'de istifa depremi!

2023-03-03 17:09 - Siyaset

Kılıçdaroğlu konuşurken Özgür Özel'in gözleri doldu

2023-03-07 16:10 - Siyaset

Mahkemeden Atatürk Orman Çiftliği için flaş karar...

2023-03-09 20:42 - Gündem

Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı!

2023-03-09 20:17 - Gündem

Sinan Oğan'dan bomba Akşener iddiaları...

2023-03-05 12:25 - Siyaset

Amedspor'a saldırı ve provokasyonlara 10 gözaltı

2023-03-06 11:55 - Spor

İYİ Parti Milletvekili önce istifa etti sonra geri aldı!

2023-03-04 23:34 - Siyaset

Nagehan Alçı: Osman Kavala'ya zulmeden tarafta bulunamam

2023-03-10 10:33 - Gündem

Fenerbahçe Beko maçında ‘hükümet istifa’ sloganları

2023-03-03 23:22 - Spor

İlgili Haberler

MHP'li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaştık...

17:32 - Gündem

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı

09:34 - Gündem

Erdoğan: 100 milyar liralık finansman paketini devreye alıyoruz!

08:12 - Gündem

Bahçeli'den CHP lideri Özgür Özel'e sürpriz telefon!

08:11 - Gündem

CHP'li Yavuzyılmaz uyardı: Özelleştirilirse yüzde 300 zam gelecek!

08:09 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP'li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaştık...

17:32 - Gündem

CHP'li Başarır elinde pide ile seslendi: Soruyorum Mehmet Şimşek, sen ne iş yapıyorsun?

16:39 - Siyaset

Fenerbahçe'den Erdoğan'a teşekkür mesajı!

11:06 - Spor

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı

09:34 - Gündem

CHP’li Meriç’ten "Yol" tepkisi: Bu gecikmenin hesabını kim verecek?

00:32 - Siyaset