?>

Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan'a söylediği sözler gündemde

İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik, "Söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur" ifadelerini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri gündem oldu.

Siyaset - 2 yıl önce

İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik, "Söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur" ifadelerini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri gündem oldu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde Altılı Masa'dan kalkan ve müzakerelerin ardından tekrar oturan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i hedef aldı. 

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Bir yıldır Cumhurbaşkanını açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalidir. Bir yıl boyunca eğri bacaklı masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip, sonra tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. Kazanamaz dediği Cumhurbaşkanı adayının yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene sandalyeye sunmak çürümüş siyasetsizlik önerisi değil midir? Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı söylediği sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Bir kere satan yine satar." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin Akşener'e yönelik, "İP başkanı söylediği sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Bir kere satan yine satar." sözleri gündem oldu.

Sosyal medyada çok sayıda vatandaş, Bahçeli'ye, geçmişte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini hatırlattı. 

Peki Bahçeli, geçmişte Erdoğan'a neler söylemişti?

İşte Bahçeli'nin Erdoğan'a söylediği sözler...

Yıl 2013...

"Sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü görevlisidir."

Yıl 2014...

"Demokrasiyle yönetilen bir ülkede peşin yargılarla iki kişinin keyfine ülkeyi teslim etmek olmayacak bir şeydir. Yaklaşık 77 milyon nüfusu olan Türkiye'de, Cumhurbaşkanlığı'na iki şahsiyetin layık görülmesi milletimizin egemenlik ve tercih haklarını bir defa hiçe saymaktır. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Twitter'i engelleyen, Youtube'u kapatan, kişisel hak ve hürriyetleri budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Hukuka saldırandan, adaletten kaçandan, rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat gerenden Cumhurbaşkanı olmaz. Villalara balya balya dolar yığandan, kamu arazilerini zimmetine geçirenden, evdeki parayı sıfırlarken haysiyet ve inandırıcılığını da sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. Tekeden süt sağılmaz, TSK'ya kumpas kurandan başkomutan olmaz. Türklüğü reddeden, TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz, olamayacaktır"

"Bugün adaletsiz, ahlaksız ve maneviyatsız yönetim işsizliği çözmek için en ufak çaba göstermemektedir. Başbakan için varsın Türk gençliği kahvehaneleri doldursun. Bunlar önemsizdir. Önemli olan bakan çocuklarının çalıntı paralarla geleceklerinin garantiye alınmasıdır. Bilal'in karun kadar zenginleşmesi, soygunlarla küpünü taşırması ve Bilo Ağa seviyesine terfi etmesidir."

7 SÜLALESİNDEN HESAP SORACAĞIM!

"Erdoğan elinde fırsat varken nereye giderse gitsin, bir yerde duracak. Korku panik içerinde olacak, benden hesap sorulacak korkusuyla yaşayacak. Allah nasip ederse tek başımıza iktidar olduğumuzda Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 sülalesinden hesap soracağım…"

"Başbakan 'ne istedilerse verdik' dediklerine, şimdi kalkıp 'casus' mu demektedir? O zaman Başbakan Türkiye’yi satmış, şimdi düşman olarak ilan ettiklerine yargı ve emniyet başta olmak üzere devletin kritik yerlerini kiralamaktan utanmamıştır. Dünyanın neresine giderseniz gidiniz, yabancı taşeronlara, casuslara, örgütlere, yer altı yapılanmalara ülkesini peşkeş çeken iktidar, Başbakan kesinlikle ayakta kalamayacak ve demir parmaklıkları boylayacaktır. Başbakan Erdoğan sürekli konuşmakta ve hırsızlığı gizlemeye çalışmaktadır. Savcı ve hakimlere toplu yer değiştirmelerle şu kış gününde zulüm yapmaktadır. Binlerce polisi görevden almakta, sürgüne göndermektedir. Başbakan, gemilerle oynayan evladına ve kendisine dayanan yolsuzluk iddialarından aşırı korkmuş, can havliyle karşı saldırıya geçmiştir. HSYK’yı Anayasa'ya aykırı şekilde tanzim etme hazırlığının sebebi de budur."

Yıl 2015...

"Öcalan canisiyle ve başkanlık sistemini kurma hedefine sabitlenen Erdoğan, geri dönülmeyen bir mecra ve maceraya sapmıştır"

"Erdoğan ve AKP milli güvenliğimiz için en az PKK kadar tehdittir."

"Erdoğan dün bize Kars’tan ‘Esad’ın, Pensilvanya’nın, Kandil’in milliyetçisi’ diyor. Halt ettin Erdoğan. Yine yanlışa battın. Biz zalim Esad’a çok şükür ‘Kardeşim’ demedik, ailece tatile çıkmadık. Pensilvanya’nın kuyruğunda gezmedik, 12 yıl birlikte olmadık. Hele hele Kandil’in yolunu hiç bilmedik. Sadece, gidersek Türk bayrağı dikmek için gideceğimizi söyledik. Sen Esad’ın kirli bir kopyası, Pensilvanya’nın eski sevdalısı, Washington’un daimi tutsağı, Kandil’in tavizsiz havarisi, Ermeni hısımı, Türklüğün yaşayan düşmanısın…"

"Bölücülüğün yol haritası gururla sunulmuştur. PKK, Türkiye’den toprak almadan silah bırakmayacaktır. Aksini iddia eden varsa ya şerefi yoktur ya da aklını ve mantığını kaybetmiş bir sefildir. AKP artık hem HDP hem PKK’dır. AKP ve HDP sandığa gömülmezse Türkiye gömülecektir. Yıkım yakındır görünüz…"

"Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara’ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar."

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan'a söylediği sözler gündemde

2023-03-07 12:54 - Siyaset

Akşener'in kararı sonrası İYİ Parti'de istifa depremi!

2023-03-03 17:09 - Siyaset

Sinan Oğan'dan bomba Akşener iddiaları...

2023-03-05 12:25 - Siyaset

Gülşen hakkında yeniden hapis istemi

2023-03-01 11:36 - Magazin

Amedspor'a saldırı ve provokasyonlara 10 gözaltı

2023-03-06 11:55 - Spor

İYİ Parti Milletvekili önce istifa etti sonra geri aldı!

2023-03-04 23:34 - Siyaset

Fenerbahçe Beko maçında ‘hükümet istifa’ sloganları

2023-03-03 23:22 - Spor

Göztepe-Boluspor maçında 'Hükümet istifa' sesleri...

2023-03-03 22:34 - Spor

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı istifa ederek CHP’ye katıldı

2023-03-03 21:52 - Siyaset

Yunanistan'da tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı istifa etti

2023-03-01 09:50 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yusuf Tekin’i Yüce Divan'a göndereceğiz

22:30 - Siyaset

CHP’li Meriç: Depremzedenin evine de zeytinine de göz dikmeyin!

20:25 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: Türkiye, ne kadar hukuk devletiyse ancak o kadar terörsüzdür

18:27 - Siyaset

Özgür Özel: Kâbusunuz olur rüyanıza girerim!

18:00 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Sandıkta beşinci kez yeneceğim için tehdidim!

15:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cübbeli, Egemen Bağış'ı yerin dibine soktu

10:52 - Gündem

Bankalar artık emekli maaşına bloke koyabilecek!

08:35 - Ekonomi

"Yeliz" bu kez de İlber Ortaylı'yı hedef aldı!

07:48 - Gündem

Özgür Çelik, İmamoğlu'nun mahkeme salonundaki fotoğrafını paylaştı

23:34 - Gündem

İstanbul’a sevk edilen Murat Çalık yeniden cezaevine gönderildi!

20:47 - Gündem