?>

Mera tasarısı kabul edildi

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

Tarım - 8 yıl önce

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 'Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler ve yerleşim alanları içerisinde bulunan sanayi sitelerinin ve münferit sanayi işletmelerinin, yerleşim yeri dışına çıkarılması için kuruluş ve genişleme aşamalarında ihtiyaç duyulan mera vasıflı yerlerin tahsis amacı değişikliklerinde 20 yıllık ot bedelinden muafiyet sağlanıyor.

Genel Kurul'dan geçen torba yasada tarım sektörünü ilgilendiren önemli diğer başlıklar da var. Yine TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla, mevsimlik tarım işçisi olarak sürekli ikametinin dışında bir başka ilde çalışmak amacıyla geçici yer değiştirenlerin kimlik bildirimleri, bu kişilerin yaşadıkları geçici yerleşim alanlarında doğrudan kolluk kuvvetlerince alınacak.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun, arazi toplulaştırılması ve dağıtımına ilişkin maddesinde düzenleme yapılarak, ortak kullanım alanları olarak planlanan alanlarda toplulaştırma çalışmaları süresince tarımsal faaliyette bulunmak özel arazi toplulaştırmasını yapan ilgili kuruluşun iznine tabi olacak.

Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Darlık ve Esenceli mahallelerinin iskan probleminin çözümüne dönük düzenleme yapılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

6.5 yaşındaki kız çocuğunu fuhuş için kaçırmışlar

2017-11-25 11:05 - Asayiş

Kadooğlu Holding, Öğretmenler Günü'nü kutladı

2017-11-24 16:17 - Eğitim

GAÜN’de güncel gelişmeler paneli

2017-11-24 15:59 - Eğitim

Ülkü Ocakları Gaziantep teşkilatı Ankara'da

2017-11-29 13:59 - Siyaset

Bebeğinize kalça ultrasonu çektirdiniz mi?

2017-11-24 14:18 - Sağlık

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Özel Seçkin Koleji öğrencisi il birincisi

2017-11-25 20:11 - Eğitim

Öğrenciler domates fidesi dikti

2017-11-28 11:25 - Tarım

Oğuzeli Biyogaz Tesisi'nin temeli atıldı

2017-11-25 19:59 - Yerel

Akkent Kongre Merkezi'nde sona gelindi

2017-11-29 14:07 - Yerel

İlgili Haberler

Güneydoğu'nun tarımsal ticaret üssü olacak...

00:00 - Tarım

74 ton Antep fıstığı GTB'de ihale ile satıldı

00:00 - Tarım

Akıncı: Antep fıstığı bu toprakların yeşil altınıdır

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: Bakliyat üretimin temelidir

00:00 - Tarım

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

00:00 - Tarım

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset

CHP'li Meriç'ten şeker pancarı üreticilerinin kota krizine tepki

13:00 - Yerel

İran: 40 Amerikan askerini öldürdük!

09:14 - Dünya

Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı!

06:26 - Gündem