?>

Mehmet Şimşek’ten Hafize Gaye Erkan açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından ardından yaptığı paylaşımda, “Şahsi kararıdır” yorumunda bulundu.

Ekonomi - 3 yıl önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından ardından yaptığı paylaşımda, “Şahsi kararıdır” yorumunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erkan’ın istifasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” yorumunu yaptı.

Yazılı açıklamasında ekonomi programının aynı şekilde devam edeceğini belirten Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır" dedi.

Erkan'a teşekkür eden Şimşek, "Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Merkez Bankası Başkanının önerisi doğrultusunda atanacağını belirten Mehmet Şimşek, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

Şimşek’in açıklamaları şöyle:

Haftanın Öne Çıkanları

Nazlı Ilıcak tahliye edildi!

2024-01-28 14:36 - Asayiş

Erdoğan imzaladı, Yılmaz Akçil AYM Üyesi oldu!

2024-01-31 10:15 - Gündem

Gazeteci Gündoğdu Ülkü Ocakları'nın hedefi oldu!

2024-01-29 13:26 - Gündem

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu!

2024-01-29 20:58 - Siyaset

CHP MYK'da Gaziantep adayları belirlendi

2024-02-02 19:11 - Siyaset

CHP lideri Özgür Özel'den, Cemil Tugay açıklaması

2024-01-30 13:13 - Siyaset

Silahla ABD'li fabrikayı bastı, 7 kişiyi rehin aldı!

2024-02-01 16:44 - Asayiş

Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevi belli oldu

2024-01-27 17:19 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep aday tanıtım toplantısında kavga çıktı

2024-01-28 13:53 - Siyaset

Palalı Sabri silahlı saldırıda öldürüldü!

2024-02-02 11:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 7 ayda 2,2 milyar dolar

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu ihracatçısının geleceği için başkentte kritik temaslar!

00:05 - Ekonomi

Türkiye Suriye ticaretinde yeni dönem: Nusaybin–Kamışlı sınır kapısı açılıyor!

00:32 - Ekonomi

Yıldırım: Gaziantep'e sağlanan finansman, Türkiye'nin rekabet gücüne yapılan yatırımdır.

00:00 - Ekonomi

Adnan Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul tutuklandı

18:18 - Asayiş

YENİ Parti Milletvekili Melih Meriç entübe edildi!

15:43 - Gündem

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Gazilerin eylemi 41. gününde: Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz

16:26 - Gündem

Başaran Aksu: 'Ben ücretsiz izinleri ödersem tüm işçilere emsal olur' diyorlar...

16:16 - Gündem