?>

Nazlı Ilıcak tahliye edildi!

4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine giren 79 yaşındaki gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, tahliye edildi.

Asayiş - 2 yıl önce

4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine giren 79 yaşındaki gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, tahliye edildi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 'iftira' suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının istinafta onanmasının ardından 4 Aralık 2023'te tekrar cezaevine giren 79 yaşındaki gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, tahliye edildi.

'CASUSLUK' SUÇLAMASI VE DENETİMLİ SERBESTLİK

T24'te yer alan habere göre Ilıcak hakkında 'askeri ve siyasi casusluk' suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde farklı bir dava daha açılmıştı. Yargılama sonunda, TCK'nın 330/1. maddesi yönünden değil, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak' suçundan 7 yıl hapis cezası verildi. Ancak Terörle Mücadele Kanunu'nun 3., 4. ve 5. maddeleri açısından ceza artırımına yer olmadığına karar veren mahkeme, 1/10 oranında takdiri indirim uygulayarak Ilıcak'ın 5 yıl 10 hapis cezasına çarptırdı.

Ilıcak, bu cezanın Yargıtay tarafından da onaması üzerine infazının tamamlanması için denetimli serbestlik başvurusunda bulundu. Ancak denetimli serbestlik 'iftira' suçlaması kapsamındaki dosyaya uygulanmadı.

İFTİRA DAVASI

Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı, kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesinde 16 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan 'Hanefi Avcı'nın Operasyon Beklentisi' başlıklı yazı gerekçesiyle Nazlı Ilıcak'tan şikâyetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ilıcak'a 'iftira' suçlaması yöneltildi. Yazıda, 'milli damar örgütü'nden bahsettiği ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın söz konusu örgütle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulunulduğu aktarılıyordu. İddianamede, yazının şikâyete konu edilmesiyle 'hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtilen bir örgüt mensubu olarak gösterilen kamu görevlilerinin isimleri açık bir şekilde belirtilip haklarında hukuka aykırı fiil isnat edildiği' ileri sürüldü.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2021 yılında açılan dava, 19 Nisan 2022 tarihli duruşmada karara bağlandı. Ilıcak hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildi. Karar daha sonra istinafta onandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu kampüste intihar etti!

2024-01-25 12:38 - Asayiş

Diyanet ilkokul öğrencilerini haftasonu camiye götürecek

2024-01-25 10:59 - Eğitim

CHP'nin Gaziantep adayı Mustafa Sarıgül mü?

2024-01-23 09:47 - Siyaset

Nazlı Ilıcak tahliye edildi!

2024-01-28 14:36 - Asayiş

Keskinsoy: Türkiye sessizce ve planlı olarak işgal ediliyor!

2024-01-25 13:01 - Yerel

Müridi, Menzil şeyhini görünce 'aşka' geldi!

2024-01-23 23:05 - Gündem

Özgür Demirtaş, Aktroll Bölükbaşı’nı rezil etti!

2024-01-23 19:26 - Magazin

DEM Parti "İstanbul'da Başak Demirtaş'ı aday gösterecek" iddiası

2024-01-21 18:08 - Siyaset

Uğur Mumcu'nun katledilişinin üzerinden 31 yıl geçti!

2024-01-24 11:01 - Gündem

Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevi belli oldu

2024-01-27 17:19 - Siyaset

İlgili Haberler

MSB'den Adana'daki 'üçüncü füze' açıklaması

08:30 - Asayiş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

11:18 - Asayiş

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

Balıkesir'de F-16 kaza kırıma uğradı: 1 pilot şehit oldu!

07:26 - Asayiş

Futbolda bahis soruşturmasında yeni dalga: 33 gözaltı!

09:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem