?>

Mansur Yavaş: Dağdan inenleri sokağa salıp başkanları tutuklayamazsınız!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti.

Siyaset - 11 ay önce

Antalya'da Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret eden Mansur Yavaş, “Siz bir yandan dağdan inenleri sokağa salıp, affedeceğiz derken, hiç sabıkası olmayan, milletin iradesiyle hizmet için seçilen belediye başkanlarını tutuklu tutmayı hiçbir şekilde izah edemezsiniz” dedi. Yavaş ayrıca Böcek'in sağlık durumuna dikkat çekerek, "Belediye başkanlarımız sağlık sorunlarını yaşarken sanki 'Ölsünler' der gibi inadına inadına içeride tutmanın hiçbir anlamı yok" diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunana yavaş CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara değinerek, tutuklama kararlarına tepki gösterdi. Yavaş, "Belediye başkanlarımız patır patır içeri atılıyor, tamamen siyasi" dedi.

Tutuklama kararını eleştiren Yavaş, "Belediye başkanlarımızın bir kısmının yaşı var dolayısıyla sağlık sorunları da var. Sağlık sorunlarını yaşarken sanki 'Ölsünler' der gibi inadına inadına içeride tutmanın hiçbir anlamı yok. Bunlardan birisinin başına bir iş gelirse gerçekten bunu dünyaya anlatamayız. Yargıya güven gittikçe azalıyor. Bunlar da bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yavaş ayrıca, iktidarın adını 'Terörsüz Türkiye' koyduğu yeni açılım sürecine dikkat çekerek, "Siz bir yandan dağdan inenleri sokağa salıp, affedeceğiz derken, hiç sabıkası olmayan, milletin iradesiyle hizmet için seçilen belediye başkanlarını tutuklu tutmayı hiçbir şekilde izah edemezsiniz" şeklinde konuştu.

Yavaş, açıklamasında şunları söyledi:

-Belediye başkanları olarak, hakkımızda bir iddia olduğunda, kanuna göre müfettiş görevlendirilir, inceler, varsa savcılığa suç duyurusu yapar. Yoksa olayı kapatır. Artık soruşturmalarda sadece bir ifade üzerine savcılık devreye giriyor. 4483 sayılı memurların denetiminin yapıldığı kanununu ortadan kaldırıyor.

-Bir iddia eden var bir de onun doğru olmadığını söyleyen var. İkisinden hangisinin doğru olduğuna neye dayanarak inanıyorsunuz? Çünkü belediye başkanlarımızın hepsi pırıl pırıl, birçoğu hayatında karakol adliye görmemiş insanlar. Bir tanesi ihale mafyası olarak adlandırılan ve aldığı ihalelerin yüzde 80’ini AKP’li belediyeler ve kamu kurumundan alan bir şahısın iddiaları.

"BAŞKANLARIMIZ PATIR PATIR İÇERİ ATILIYOR"

-Çok üzülüyoruz. Hukuktan masumiyet karinesi vardır. Yargıtay’da cezası kesinleşinceye kadar herkes suçsuzdur. Tutukluluk da en istisnai şekilde yapılır. Suç işlemeye ihtiyat edinmiş, sabıkalı, kaçma şüphesi olan veya ağır cezalık suçlar hakkında uygulanması gerekir. Belediye başkanlarımız patır patır içeri atılıyor, tamamen siyasi.

Ekrem Başkan hakkında Sayın Cumhurbaşkanı da aynı suçlamalara muhatap olmuştur. Sonunda beraat etti, tutuklansaydı ne olacaktı? Tutuklanmadı o zaman. Demek ki bir belediye başkanın suçlanması demek onun kesinlikle mahkum olacağını göstermez.

“MUHİTTİN BAŞKAN’I GERÇEKTEN YORGUN GÖRDÜM" -Muhittin Başkan’a baktım. Gerçekten yorgun gördüm. Çünkü dün sağlık kontrolünden geldi. Unutmayalım Muhittin Başkan ikinci hayatını yaşıyor. 108 gün kendini bilmeden yattı. Covid’den yattığı sırada birçok hasar hala vücudunda var. Niye tutukluyorsunuz. Kalp ve şeker gibi sorunları da var. Sürekli kontrol altında olması lazım. En azından ev hapsine çıkarılması lazım. İnsanların kendilerini rahatça savunabileceği bir ortamın olması lazım. Unutmayalım hukuk herkese lazım.

ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİSİ Bir de şu sırada görüyorsunuz en ağır suçları işleme ihtimali olanların bile cezalarının kaldırılma durumu konuşuluyor, çözüm süreci nedeniyle. Siz bir yandan dağdan inenleri sokağa salıp, affedeceğiz derken, hiç sabıkası olmayan, milletin iradesiyle hizmet için seçilen belediye başkanlarını tutuklu tutmayı hiçbir şekilde izah edemezsiniz. Ne ailelere, ne de seçmene…

Kaynak: ANKA/Haber Merkezi
Haftanın Öne Çıkanları

Orhan Gencebay kiracısıyla mahkemelik oldu!

2025-07-10 00:09 - Magazin

Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM, beraber yürümeye karar verdik!

2025-07-12 11:10 - Siyaset

Mehmet Şimşek: Toplumun yüzde 72’si ev sahibi, yüzde 28’i kira ödüyor

2025-07-15 14:32 - Ekonomi

MHP'de 'süreç' istifası: Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı!

2025-07-13 16:56 - Siyaset

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

2025-07-11 10:24 - Gündem

Öcalan’ın silah bırakma çağrısı dünya basınında

2025-07-09 16:38 - Dünya

CHP, Manavgat’ta dengeyi sağladı, meclis çoğunluğu AKP’ye geçmedi!

2025-07-12 10:51 - Gündem

Aliyev ile Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

2025-07-10 00:09 - Dünya

AB'de 'felaket senaryosu' hazırlığı: 'Temel ihtiyaç maddeleri stoklama planı

2025-07-10 00:39 - Dünya

Hükümet karşıtı silahlı yapılanma çökertildi: Sosyal medyadan milis topladılar

2025-07-10 00:38 - Dünya

İlgili Haberler

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini tekrarladı, CHP'yi hedef aldı!

14:24 - Siyaset

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Saray kayyumu bu vahim ifadeleri derhal okusun!

12:35 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi

12:18 - Siyaset

CHP'li Melih Meriç: Esnaf ve çiftçi çaresiz!

00:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Sabahat Akkiraz'dan: Geldiğiniz gibi gideceksiniz

15:51 - Gündem

Kılıçdaroğlu’na bir şarkı yasağı da Suavi'den: Eserlerimi kullanmayın!

14:50 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na bir şok da Edip Akbayram ailesinden...

14:42 - Gündem

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu’na yönelik sözleri gündem oldu

13:06 - Gündem