?>

KKTC’de Gaziantep Mutfağını tanıttılar...

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) düzenlenen Türk mutfağı ve gastronomi etkinliğinde Gaziantep mutfağına özgü lezzetler tanıtıldı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

 

KKTC’de bulunan Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) düzenlenen Türk mutfağı ve gastronomi etkinliğinde Gaziantep mutfağına özgü lezzetler tanıtıldı. Etkinliğe Türkiye’nin ünlü şeflerinden Tahir Tekin Öztan ve Gaziantep Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ezgi Özcan moderatörlüğünde gerçekleştirilen gastronomi şenliği etkinliğinde şef Tahir Tekin Öztan, Gaziantep yöresine özgü lezzetler ile ilgili öğrencilere bilgilerini anlattı. Öztan, “Hayatımda hep iki hedefim vardır. Bir başarı, iki mutluluğun sırrı. Bunu 13 yaşında anladıktan sonra mutluluğun ve başarının sırrını öğrendikten sonra gerisi gayet otoban gibi geliyor. Gaziantep’ten küçük yaşta ayrıldım. Gaziantep’teyken tek lüksüm hafta sonları sinemaya gitmekti. Eskiden film falan olmazdı Gaziantep'te, girdiğiniz zaman böyle 4-5 tane filmler arka arkaya olurdu” dedi.

“Hayatta öğrendiğim bir şey oldu; benim olan şey güzeldir”

Filmden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla baklavacıya gittiklerine dair anısını anlatan Öztan, “4-5 arkadaş baklavacıya girdiğimizde herkes birer dilim alırdı, ben elimi cebime atardım baklava alacak para yok cebimde. Ne yapacağımı şaşırırdım. Her hafta arkadaşına para ver diyemezsin. Elimi cebime attım, 4 kuruş var. Bana dedim baklava kırığı ver. Baklava kırığı tepsinin içinde kırıkları spatulayla aldı, kağıt parçasına koydu. Arkadaşlarıma siz onu nasıl yiyorsunuz ya derdim, içinde fıstık var, bir sürü şeker var, böyle güzel, kuru kuru atıyorum ağzıma. 1 hafta sonra sinemaya gittik. Baklavacıya geldiğimde bütün arkadaşlarımın baklavacıdan baklava kırığı istediğini gördüm ve duydum. Hayatta öğrendiğim bir şey oldu; benim olan şey güzeldir. Bindiğim araba, giydiğim elbise, arkadaşım, dostum senin ise dünyanın en güzel şeyi o, niye çünkü senin’’ dedi.

“Gaziantep yemeklerini Gaziantepli kadınlarımız meşhur etti”

Öztan, ’’Kim yazar bu kitabı düşünün, ben bu işin kitabını yazdım diyen yazar değil mi? Gaziantep yemeklerini kim meşhur etti? Gaziantepli kadınlarımız meşhur etti. Gaziantep mutfağı yokluk mutfağıdır. Mecburiyetten o kadar çeşit ve Gaziantepli kadınların becerisidir. Hepiniz şefsiniz. Hepimizin şefiz egolarımız var ama buna yenik düşmeyin. Hep dinlemeyi öğrenin. Bakın kendi bildiğiniz hep cebinizdedir, önemli olan başkasının ne bildiğidir” ifadelerini kullandı.

Acıoğlu Gaziantep’in Başarılarını Anlattı

KKTC Girne Amerikan Üniversitesi’nin konuğu olarak katıldığı söyleşide Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu’da söyleşisine Beyaz Kefenli Kale belgeselini izleterek başladı. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100,yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Acıoğlu “Biz Gaziantepliler için iki tarih büyük önem taşımaktadır. Birincisi 29 Ekim Cumhuriyetimizin ilanı ikincisi ise 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü. Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımının atıldığı Gaziantep kurtuluş savaşı sonrasında ekonomik savaşa girmiş ve bunu da kazanarak bugün Türkiye’nin ekonomisi en büyük beşinci kenti olarak zaferini taçlandırmıştır. Gaziantep sanayisi, ekonomisi, kültürü ve sahip olduğu değerleriyle ülkemizin ve dünyanın en önemli kentlerinden birisidir. Elbette bütün alanlarda ki başarının temelinde hepimizin milli mücadele ruhuyla başarı odaklı hareket çalışmamızdan kaynaklanmaktadır” dedi. Etkinlik sonunda katkılarından dolayı Acıoğlu ve Öztan’a GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Esenyel ve İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akkaya birer plaket takdim etti. Öztan, daha sonra GAÜ’de öğrencilerle birlikte yemek yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Arabadaki 'Atatürk' yazısına ceza: 'Pavyon yazısı gibi...'

2021-12-14 11:28 - Gündem

Sosyal medyaya Youtuber operasyonu...

2021-12-12 12:59 - Gündem

Kuzey Irak'ta 3 şehit oldu! 7 askerimiz yaralı...

2021-12-09 17:33 - Gündem

Aslıhan Malbora: Beni parmakla gösteriyorlar...

2021-12-11 21:30 - Magazin

Varank: Aya sert iniş çalışmalarımızı hızlandırdık!

2021-12-09 13:26 - Gündem

Gasilhane imamı ağaca asılı bulundu!

2021-12-12 20:59 - Asayiş

Tuvalet kağıdı ve kağıt havluda fahiş zamlar!

2021-12-08 09:48 - Ekonomi

Simülasyonun yükselen değeri HKÜ’de tartışıldı...

2021-12-10 14:48 - Eğitim

Diyanet, TL'den vazgeçti, bağış için dolar istiyor!

2021-12-14 09:54 - Gündem

Lise öğrencisinin sözleri yürekleri burktu...

2021-12-10 19:09 - Gündem

İlgili Haberler

Harbiye Açık Hava Konserleri ekim ayına kadar devam edecek

00:08 - Kültür & Sanat

Lord of the Sound Senfoni Orkestrası Harry Potter müzikleriyle Türkiye'de turne yapacak

00:00 - Kültür & Sanat

Johnny Depp yönetmen koltuğuna döndü: Başrolde Al Pacino var!

13:39 - Kültür & Sanat

Festival Hieropolis’in büyüleyici atmosferinde başladı: Denizli’de yeniden caz

00:38 - Kültür & Sanat

İstanbul'da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

00:39 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP’li Başarır’dan flaş ‘LGS’ iddiası

22:43 - Gündem

AKP'li Fatih Belediye Başkanı'nın sözleri gündem oldu

22:27 - Gündem

İmamoğlu’nun avukatı hakkında tutukluluğa devam kararı

22:24 - Gündem

'Faladdin'in internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli

22:21 - Gündem

Memurlara yarı zamanlı çalışma geliyor!

21:38 - Gündem