?>

Akıncı: Kadın çiftçiler gerçek kahramanlardır

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadın çiftçilerin tarımın sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.

Tarım - 3 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadın çiftçilerin tarımın sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.

Akıncı, tarımsal üretimin her aşamasında alın teriyle yer alan kadınların hem üretimin hem de toplumsal kalkınmanın temel direklerinden biri olduğunu söyledi.

“Kadın çiftçiler, toprağın bereketini emeğiyle yoğuran, üretimin her aşamasında özveriyle çalışan gerçek kahramanlardır” diyen Akıncı, kadınların bilgi, sabır ve sezgileriyle tarıma artı değer kattığını dile getirdi.

Kadın çiftçilerin tarımda üstlendiği kritik rol ve gösterdikleri özveriye değinen Akıncı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin dört bir yanında sabahın ilk ışıklarıyla tarlaya inen, ürününü yetiştirirken ailesine ve toplumuna güç veren kadın çiftçilerimiz, üretimin gerçek mimarlarıdır. Onların emeği, sofralarımıza gelen her lokmada, ülke ekonomimize kazandırılan her değerde hissedilmektedir. Kadın emeğini tarımsal üretim zincirinin merkezine koymadan sürdürülebilir bir kalkınmadan söz etmek mümkün değildir.”

GTB olarak kadın üreticilerin emeğini görünür kılacak her projeyi desteklemeye hazır olduklarını belirten Akıncı, tarımda kadın girişimciliğinin artırılması ve genç kadınların üretime kazandırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Kadın çiftçilerin tarımdaki rolünü daha da güçlendirmek gerektiğine işaret eden Akıncı, “Kadınlarımızın üretimde daha fazla yer almasını sağlayacak politikalar, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımlardan biridir. Çünkü kadın elinin değdiği her işte bereket, istikrar ve umut vardır. Aynı zamanda kadınlarımızın üretimdeki rolü sadece bugünü değil, yarının tarımsal kalkınmasını da şekillendiriyor” dedi.

Tüm kadın çiftçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Akıncı, “Tarlada, bağda, bahçede, serada alın teri döken, üretimin yükünü omuzlayan tüm kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyor, emeklerinin daim, bereketlerinin bol olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Erdoğan'ın uçağı Netanyahu'nun geleceğini öğrenince pisti pas geçti!

2025-10-13 17:24 - Dünya

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Ünlülere uyuşturucu operasyonu!

2025-10-08 10:54 - Asayiş

Nobel Barış Ödülü Maria Corina Machado'ya verildi!

2025-10-10 12:13 - Dünya

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

Barış Zirvesi'ne saatler kala Kahire'de şiddetli patlama

2025-10-13 16:48 - Dünya

Arınç: Gerekirse İmralı'ya ben giderim!

2025-10-13 11:26 - Siyaset

Trump İsrail Parlamentosu'nda protesto edildi

2025-10-13 16:14 - Dünya

Bahçeli, Serdar Öktem cinayetine değinmedi, kürsüden Öcalan'a çağrıda bulundu!

2025-10-07 11:59 - Siyaset

İlgili Haberler

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

00:00 - Tarım

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

00:00 - Tarım

Adana'da hasat sürüyor: En iyisi tarlada 2,5 TL!

00:45 - Tarım

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

00:38 - Tarım

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

00:00 - Tarım

Günün Manşetleri

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltına alındı!

12:03 - Asayiş

CHP'li Ahmet Akın'dan AKP iddiasına yanıt

11:05 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Çalık mesajı...

07:56 - Gündem

Tügva'nın Gençlig'ni Hacıosmanoğlu ve Montella tanıttı!

07:41 - Spor

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya