Kazım Karabekir Paşa’nın kızı duygu dolu anlar yaşadı

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Cumhuriyet’e Giden Yol Konferansı" öncesinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni gezerken duygu dolu anlar yaşadı.

Kültür & Sanat - 2 hafta önce

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Cumhuriyet’e Giden Yol Konferansı" öncesinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni gezerken duygu dolu anlar yaşadı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Karabekir Vakfı iş birliğinde 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet’e Giden Yol” isimli konferans düzenlendi. Konferansa Millî Mücadele Dönemi Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir konuk oldu.

25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Özdemir Bey konferans salonunda düzenlenen konferansa Karabekir’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada, Kazım Karabekir’in kıymetli evladını bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu konferansa katılım sağlayan misafirlerimizin konferansı dikkatle izlediği için her birine teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili annemiz Timsal Karabekir çok güzel bir söz söyledi: ‘Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer’ dedi. Tarih bilinci çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye yola çıktığı Kazım Karabekir’in vefasıyla ömrünü verdiği bu mücadelede her birine minnettarız. Bu mücadeleyi en iyi Gaziantepliler bilir. Gaziantep’in bu müzede gözler önüne serilen mücadelesi, yurdun her bir noktasındaki en önemli mücadelelerden bir tanesidir. Bugün bu topraklarda alnımız ak, başımız dik duruyorsak bu ecdadımızın verdiği mücadelenin sayesinde olmuştur.”

VATAN MAHALLESİ’NDEKİ CADDEYE KAZIM KARABEKİR’İN ADI VERİLECEK

Kazım Karabekir Paşa’nın Meclis Başkanı olduktan sonra Gaziantep’e geldiğini anlatan Başkan Fatma Şahin, “Vatan Mahallesi’nde Kazım Karabekir’in adına bir ilkokul var. Eğer annemizde müsaade ederse o okulun önündeki caddeye bugünün anısına Kazım Karabekir’in adını vermek istiyoruz. Bunu buradan şehrimize bir müjde olarak ilan edelim” diye konuştu.

KARABEKİR: TARİHİNİ BİLMEYENİN COĞRAFYASINI BAŞKALARI ÇİZER

Açılış konuşması yapan ve program öncesinde Panorama müzesini ziyarette bulunan Timsal Karabekir ise çok etkilendiğini ve gözyaşlarını tutamadığını belirtti.

Her gencin ders niteliğinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni ziyarette bulunması gerektiğini belirten Timsal şunları söyledi:

 “İnanın benim hala konuşmaya mecalim kalmadı. Bu vatan neler yaşadı, bu vatan nelerden geçerek bu günlere geldi. Gençler hepinizin, ders niteliğinde bu müzeye gitmeniz lazım. Nefesim kesildi. Bu vatan neler yaşamış. Lütfen farkına vararak, Türkiye’de Türk evladı olmak beşikten mezara kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek. Bu bizim görevimizdir ve ibadetimizdir. Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer. Bizim coğrafyamızı bizim lehimize çizecek kişi yok.”

Karabekir, konuşmasının devamında babası Millî Mücadele Dönemi Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın yaşamı, ailesi ve askerlik dönemini slayt görüntüleriyle anlattı. Karabekir, konuşmasının sonunda düşünce ve ideallerini aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Ateş için 'kahpe' dedi, Ayhan Bora Kaplan'la fotoğrafı çıktı!

2024-05-12 11:19 - Gündem

Ülkü Ocakları yöneticisinden skandal paylaşım

2024-05-11 15:52 - Gündem

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez görevi devraldı

2024-05-14 12:32 - Gündem

Sinan Ateş'in WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

2024-05-13 13:50 - Gündem

Özgür Özel'in Arapça tabela sözlerine tepki yağdı!

2024-05-12 17:06 - Gündem

Sinan Ateş'in vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı!

2024-05-14 13:06 - Gündem

Tasarruf bahane, saltanat şahane!

2024-05-11 19:35 - Gündem

CHP'li Öztürkmen'in ablası hayatını kaybetti!

2024-05-14 11:46 - Yerel

Emekli Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu!

2024-05-17 20:18 - Gündem

Cengiz Holding, Cennet Koyu'nda onay aldı

2024-05-13 13:43 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Mutfağı Haftası’nda Gastronomi Yarışması

18:29 - Kültür & Sanat

GİBTÜ’den Saraybosna’da Gastronomi Şöleni

18:18 - Kültür & Sanat

Rölyef Sergisi sanatseverlerle buluştu

10:52 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te “Bin Bağlama Bin Umut” konseri

11:04 - Kültür & Sanat

“Artiz Mektebi” büyük ilgi gördü

11:49 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

AKP'li başkan yardımcısının kardeşine işlem yapan polislere gözaltı

08:57 - Asayiş

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme...

21:57 - Gündem

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi sona erdi!

19:13 - Spor

Fenerbahçe, Jose Mourinho ile sözleşme imzaladı

11:13 - Spor

MHP'li Yönter'den Özgür Özel'e hakaret

10:23 - Siyaset