?>

Kaya: Yıkmayın, güçlendirin...

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Valilik Binasının yıkım kararı hakkında konuştu.

Yerel - 5 yıl önce

 

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Valilik Binasının yıkım kararı hakkında konuştu.

Kaya, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol ile Valilik Binasının yıkılmasına karar verildiğini “Gaziantep Valiliği, binanın Deprem Performans Analiz Raporunukamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.

“Kamuoyu vicdanı raporu görmeden binanın yıkılmasını asla kabul etmeyecektir” diyen Kaya, ”Yetkililer binanın depreme dayanıksız olduğunu iddia ediyor. 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmenliğine göre hareket edilecekse Gaziantep’te pek çok belediyenin, kamu binasının, apartmanın ve hatta çok sayıda okulun yıkılması gerekir” dedi.

Aynı yönetmenlikte gözden kaçırılan ya da görülmek istenmeyen maddelerin olduğunu ifade eden Kaya ”Güçlendirme çalışmaları da bu yönetmenlikte yer alıyor. Ülkemizde güçlendirme çalışmaları pek çok ilimizde uygulanmakta.Gaziantep Valiliği Binası için de güçlendirme yapılıp yapılamayacağı bağımsız kuruluşlar tarafından yapılacak analiz ile ortaya konulmalı.” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin olası depreme hazırlık yapma çalışmalarına karşı olmadıklarını ifade eden Kaya ”Bilindiği üzere depreme karşı dayanıksız binaların güçlendirme çalışmaları 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmenliğinde yer alıyor. Bu yönetmenlikte esaslar belli. Bir binanın güçlendirme maliyeti yapının toplam değerinin yüzde 40’nı aşmıyorsa güçlendirme yapılmalıdır. Eğer Valilik Binası’nın güçlendirme maliyeti bu şartlara uyuyorsa yıkımdan vazgeçilmeli güçlendirme yapılmalıdır.” Dedi. 

Valilik Binası’nın ekonomik ömrünü tamamlamadığını bu binada pek çok kamu kurumunun hizmet verdiğini vurgulayan Kaya ”Bu binada hizmet veren çeşitli kamu kurumları yüksek maliyetlerle yeni yerler kiralamak durumunda kalacak. Bu durum ekonomik krizin ağır şartlarının yaşandığı bir dönemde kamu bütçesine ek maliyet demek. Kamu bütçesi milletin bütçesi, milletin parası demektir. Bu parayı gereksiz alanlarda harcamak doğru değil” diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sani Konukoğlu dualarla anılacak...

2021-01-15 17:39 - Yerel

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı sözü gündemde...

2021-01-12 17:36 - Siyaset

Dr. Rabia Sohbet’i 25 Aralık Özel Ödülü

2021-01-14 19:33 - Yerel

HKÜ'ye iki “STAR”

2021-01-10 13:08 - Eğitim

Op. Dr. Hüseyin Karasu Medicalpark'ta…

2021-01-11 18:20 - Sağlık

Kupada çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2021-01-15 16:39 - Spor

İnce’den Akşener’e: İçimizde bir hain var

2021-01-12 16:47 - Siyaset

Özdağ'a silahlı evinin önünde saldırı!

2021-01-15 15:45 - Asayiş

İşsiz genç intihar girişiminde bulundu!

2021-01-15 19:58 - Gündem

Altunkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

2021-01-16 10:30 - Yerel

İlgili Haberler

Halı sektörüne tasarım dopingi!

00:00 - Yerel

“Antep İşinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel

00:00 - Yerel

Güneydoğu’dan 8 ayda 2,3 milyar dolarlık hububat ihracatı

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi, temizlik filosunu güçlendirdi

00:00 - Yerel

Rektör Demir, din görevlilerine "Kur'an'ı Anlama Yöntemlerini" anlattı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem