?>

HKÜ'ye iki “STAR”

“Stajyer STAR Programı” başvuru sonuçları, Hasan Kalyoncu Üniversitesine (HKÜ) iki “STAR” kazandırdı.

Eğitim - 5 yıl önce

TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan “Stajyer STAR Programı” başvuru sonuçları, Hasan Kalyoncu Üniversitesine (HKÜ) iki “STAR” kazandırdı.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan STAR Programı kapsamında; İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğrencisi Muhammet Abdullah KOÇ Hasan Kalyoncu Üniversitesinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisi Salih ALPEREN ise Gaziantep Özel Erdem Kolejinde yürütülen TÜBİTAK projelerinde çalışma hakkı kazandı.

Teori ve Pratik Bir Arada

COVID-19 Türkiye Platformu doğrultusunda gerçekleştirilen ve kamu destekli Ar-Ge projelerinde çalışmak isteyen lisans öğrencilerine yönelik başlatılan proje ile 145 Üniversiteden, 1500 lisans öğrencisi desteklenecek.

Saha çalışmasının ön plana çıkacağı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenciler, araştırma ekosistemine erken aşamada dâhil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL alacaklar.

“Gurur Duyuyoruz”

Arka arkaya gelen başarılar ile Üniversitemize bu gururu yaşatan herkesi tebrik ediyorum diyen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, Ar-Ge çalışmalarında hem disiplinlerarası, hem üniversitelerarası ve hem de orta ve yükseköğretimin etkileşimini ve entegrasyonunu sağlayan böyle bir programa imza atanlara ve öğretim elemanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Star programından burs kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te soba zehirlenmesi: 2 ölü

2021-01-04 16:20 - Asayiş

ABD’de kaos: Ölü ve yaralılar var

2021-01-07 11:07 - Dünya

Joe Biden resmen başkan

2021-01-07 11:56 - Dünya

Bunalıma giren genç kendini iple tavana astı!

2021-01-07 20:50 - Asayiş

HKÜ'ye iki “STAR”

2021-01-10 13:08 - Eğitim

Eczacı Mehmet Çinpolat da korona kurbanı...

2021-01-04 13:49 - Yerel

Gaziantep'te tabanca imalathanesine operasyon

2021-01-07 20:38 - Asayiş

Akşener: ‘ya AKP’lisin ya hainsin’

2021-01-09 18:08 - Siyaset

Gaziantep FK lider...

2021-01-05 18:48 - Spor

Can Ataklı hakkında soruşturma!..

2021-01-05 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

GİBTÜ’de kültürler mutfakta buluştu

00:03 - Eğitim

HKÜ, Türkiye’den FEDE’ye kabul edilen ilk üniversite oldu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Türkiye’nin ilk 7 üniversitesi arasında!

00:00 - Eğitim

HKÜ’de “Akademik Ödül Töreni” gerçekleştirildi

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun diploma iptal davasında gerginlik

12:06 - Gündem

Derya Çayırgan'a ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı verildi

11:14 - Asayiş

Ümit Karan gözaltına alındı!

08:02 - Asayiş

Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı

17:57 - Asayiş

Bülent Arınç’tan ‘İmamoğlu’ açıklaması: Erken öten horozun başını keserler!

09:17 - Siyaset