?>

Kardeş Ülkeler Resim Sergisi açıldı...

Kardeş Ülkeler: Türkiye ve Romanya Çocuk Resim Sergisi’nin açılışı Onat Kutlar Salonu’nda yapıldı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mizyal Sanat Evi ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Türkiye ve Romanya çocuklarının hayal dünyalarını, yeteneklerini, becerilerini, dostluk içerisinde yansıttığı ‘Kardeş Ülkeler: Türkiye ve Romanya Çocuk Resim Sergisi’nin açılışını Onat Kutlar Salonu’nda yaptı. Sergi, 4-19 yaş arası çocukların ve gençlerin yaptığı yüzden fazla eseri ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Büyükşehir ve Mizyal Sanat Evi ortaklığında bu yıl 34’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Çocuk Resimleri Sergisi”, ülkeler arasında kültürel dostlukları pekiştirerek serginin oluşmasında etkili oldu. Serginin açılışında keman ve piyano çalan minikler birçok klasik eseri başarıyla icra ederek, müzik becerileri ile dinleyenleri hayran bıraktılar.

SERGİ ÖNCESİ WORKSHOPLAR DÜZENLENDİ

Sergi kapsamında kentte bulunan Art. Ro Kültür Derneği ile ayrıca 3’üncü Uluslararası Yaratıcı Çocuklar Sanat Festivali Direktörü Prof. Cristina Petrariu ve beraberindeki sanatçı, eğitimcilerin katılımlarıyla Gaziantep Sanat Merkezi’nde iki gün süren birçok workshop gerçekleşti.

ŞAHİN: KÜLTÜR VE SANAT BİZİ BİR ARAYA GETİRİP BİRLEŞTİRİYOR

Sergi açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan ayı ile beraber çok özel günler yaşandığını aktararak, “Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik demek. Bununla birlikte kültür ve sanat bizi bir araya getirip birleştiriyor. Kültür, sanat birçok sorunu çözüyor. Kültürü, sanatı, sanatçısı ile yükselen Gaziantep için herkesin emeğine sağlık diyorum” diye konuştu.

Romanya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ramona Carteleanu ise konuşmasında Gaziantep’e gelmekten mutluluk duyduğunu aktararak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine ayrıca Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, konuklar, öğretmenler, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay üyesinden AKP yöneticisine ziyaret!

2022-04-12 18:34 - Gündem

Ayetlerle milyonlar kazandı!

2022-04-09 10:10 - Gündem

Ergün Poyraz’a saldırı: Arabayla ezmeye çalıştılar!

2022-04-12 14:26 - Gündem

Vali Gül'den Şireci'ye ziyaret...

2022-04-12 21:05 - Yerel

Gündem olan 'ekmek fişi' ile ilgili yeni karar!

2022-04-13 11:54 - Yerel

Ali Erbaş'ın damadına torpil iddiası!

2022-04-12 09:40 - Gündem

Resmi Gazete'deki hata gündem oldu!

2022-04-08 11:43 - Gündem

İmamoğlu: Beyefendi incinmiş...

2022-04-12 17:40 - Gündem

Yüzme yarışlarına Sanko damgası...

2022-04-09 16:22 - Spor

187 bin ağaç kesilecek, baraj yok olacak!

2022-04-08 09:42 - Gündem

İlgili Haberler

“Kalemden Kalbe” Hüsn-i Hat sergisi ziyarete açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: MHP kendi raporunda Bahçeli’yi yalanlamış!

18:51 - Siyaset

Kemal Okuyan: Kara para, bahis ve uyuşturucu piyasası Türkiye ekonomisiyle bütünleşmiş durumda

18:49 - Siyaset

Meriç’ten TBMM’de borç tepkisi: Bu para nerede?

18:47 - Siyaset

Deprem suçları 11. Yargı Paketi'nden çıkarıldı!

16:59 - Gündem

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

13:22 - Ekonomi