?>

Kansere karşı 200 bin kişiye eğitim verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) bugüne kadar, yaklaşık 200 bin kişiye bilinçlendirme eğitimi verdi.

Sağlık - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) bugüne kadar, yaklaşık 200 bin kişiye bilinçlendirme eğitimi verdi.

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde 8 yıl önce hizmet vermeye başlayan KETEM, ‘Erken tanı hayat kurtarır’ anlayışından hareket ederek, vatandaşlara gerek merkezden gerekse de Mobil Mamografi Tarama Aracı ile ücretsiz muayene imkanı olma fırsatı tanırken, ‘kanserde erken tanı’ eğitimleriyle de farkındalık oluşturuyor.

EĞİTİMLERLE KANSER HAKKINDA BİLİNÇLENDİRME YAPILIYOR

Vatandaşların aile hekimlerinin yönlendirmesiyle randevusuz şekilde KETEM’e geldiklerini belirten Dr. Rukiye Durgun yapılan tarama işlemleri hakkında şunları aktardı:

 “Meme kanseri için mamografi çekimi yapıyoruz, rahim ağzı kanseri için HPV testi. Hastalardan örnek alıyoruz. Kolon kanser için de gaita da gizli kan testi hastalarımıza veriyoruz. Evde yapıp bize bilgisini veriyorlar. Eğer hastalarda sevk edilecek bir durum çıkarsa erken teşhis merkezinde bu hastalarımızı hastanelere ilgili bölümlere yönlendiriyoruz. Eğitimlerde bu kanserlerin risk faktörlerini, nelerin kansere yol açtığını anlatıyoruz. Kanserlerin ne olduğu hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca bir de meme kanseri için her kadının ayda bir yapması gereken meme muayenesini ayrıntılı olarak anlatıyoruz.”

Diyetisyen Haydar Yücetaş, danışanlara kanserden korunmak için düzenli ve dengeli beslenmenin önemi hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, “Öncesinde buraya başvurmadan daha sağlıklı olması için kan tahlili istiyoruz. Belediyenin evlilik okullarında eğitimler verdik. Çölyak, diyabet üzerine eğitimler veriyoruz. Emniyet ile protokollerimiz oluyor. Oradaki çalışan arkadaşlarımızın ölçümlerini yapıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Erbaş’ın kızı Feyza Erbaş'ın paylaşımı tepki çekti!

2023-07-26 10:05 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

THY yöneticilerinin huzur hakkına fahiş zam!

2023-07-27 11:27 - Gündem

Erdoğan, Merkez Bankası'nın 3 başkan yardımcısını görevden aldı

2023-07-28 09:34 - Gündem

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

Yaz döneminde diyabet hastalarını bekleyen tehlike

2023-07-28 16:23 - Sağlık

Ünverdi'den iş dünyasına yeşil dönüşüm çağrısı

2023-07-27 10:28 - Yerel

ODTÜ'de yasaklara rağmen gelenek yine bozulmadı

2023-07-27 17:54 - Gündem

Galatasaray, Zaha ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı

2023-07-24 23:40 - Spor

Mahir Akkoyun hakkında yeni gelişme

2023-07-24 15:36 - Gündem

İlgili Haberler

Geçmeyen öksürük hastalık belirtisi olabilir

00:00 - Sağlık

İnfertilitede yaş faktörüne dikkat!

00:00 - Sağlık

Prostat büyümesine su buharıyla müdahale: Rezum tedavisi nasıl uygulanıyor?

00:00 - Sağlık

ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞINA ERKEN MÜDAHALE ÖNEM TAŞIYOR

00:00 - Sağlık

Op. Dr. Abdullah Erzurum Medical Point Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem