?>

Mahir Akkoyun hakkında yeni gelişme

"Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketleri tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan grafiker Mahir Akkoyun, yargılandığı davadan beraat etti.

Gündem - 2 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketleri tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan grafiker Mahir Akkoyun, yargılandığı davadan beraat etti.

"Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı stickerlar tasarladığı için  "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten gözaltına alınıp serbest bırakılan Mahir Akkoyun hakkında açılan davadan beraat etti. Akkoyun kararı Twitter hesabından “Sticker tasarlamak ve ‘Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde’ demek suç değilmiş” diye duyurdu.

Akkoyun kendiseni destek olup yalnız bırakmayan avukatlara, gazetecilere, sanatçılara teşekkür ederek; “Zaten baştan aşağı anlamsız ve dayanağı olmayan bir süreçti ve çıkan bu kararla da tescillenmiş oldu. Geçmiş olsun dileklerinin hepsine dönemedim, buradan herkese topluca teşekkür ediyorum. Böyle düzmece, dayanaksız suçlamalarla karşılaşıp yargılanan herkes benzer sonuçla karşılaşır umarım. Henüz her şey bitmiş değil, gerçekleri daha yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Akkoyun, üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" ve üzerinde Erdoğan ile birlikte Devlet Bahçeli'nin bulunduğu Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı stickerlar tasarlamıştı. Bu stickerlar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.

Bunun üzerine Görsel iletişim tasarımcı Mahir Akkoyun, Konak Güvenlik Şube polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan Akkoyun, İzmir Bayraklı adliyesine sevk edilmişş savcılık ifadesi alınan Akkoyun, yurt dışı yasağı ve yaşadığı yeri terk etmeme adli kontrol uygulamaları talepleriyle sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

Ebru Şahin’den eşine özel pozlar...

2023-07-23 10:38 - Magazin

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

AK Parti Gaziantep İl yönetimi belli oldu!

2023-07-22 20:30 - Siyaset

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

157 bin öğrenci daha ecdadıyla buluştu

2023-07-19 19:24 - Yerel

İlgili Haberler

Alman gazeteciden Erdoğan'a İmamoğlu sorusu

16:35 - Gündem

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

14:45 - Gündem

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem

On binler Kadıköy'de Cumhuriyet için yürüdü...

06:55 - Gündem

İmamoğlu'nun 29 Ekim mesajı yapay zeka ile seslendirildi

06:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem

İmamoğlu'nun 29 Ekim mesajı yapay zeka ile seslendirildi

06:51 - Gündem

Sinan Oğan, 29 Ekim resepsiyonunda ortaya çıktı!

06:43 - Gündem

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı: Yolumuzdan dönmeyeceğiz!

12:05 - Gündem

Anıtkabir'de yine 'Erdoğan' sloganı atıldı!

11:56 - Gündem