?>

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

Geçtiğimiz günlerde yaşam tarzına yönelik baskılar nedeniyle intihar ettiği iddia edilen Mehmet Deniz’in ardından yeni bilgiler ortaya çıktı.

Gündem - 2 yıl önce

Geçtiğimiz günlerde yaşam tarzına yönelik baskılar nedeniyle intihar ettiği iddia edilen Mehmet Deniz’in ardından yeni bilgiler ortaya çıktı. Deniz'in intihara sürüklendiği olayın detayları belli oldu.

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan Mehmet Deniz’in yaşam tarzı nedeniyle Diyanet’ten baskı gördüğü için yaşamına son verdiği iddiasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Deniz’i intihara sürükleyen olayların Kırkağaç İlçe Müftülüğü sırasında yaşandığı öne sürüldü. Halihazırda Tekirdağ İl Müftüsü olarak görev yapan Mustafa Soykök’ün, Manisa İl Müftülüğü’ne atandığında Deniz’i ziyaret ettiği, Deniz’in ziyarette, gelenek olduğu üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bütçesinden yemek ısmarlamak yerine cebinden karşılayarak simit-peynir aldırdığı, ilde düzenlenen ve masrafları TDV bütçesinden karşılanan toplantılara katılmadığı, bu olaylar sonucu “mimlendiği” belirtildi. Soykök’ün, Deniz’in görev yerinin değiştirilmesi için başkanlığa yazı yazdığı ortaya çıktı. Soykök’ün 14 Ekim 2020 tarihli mütalaasına Cumhuriyet'ten Sefa Uyar ulaştı.

Soykök’ün, Deniz’in özellikle 4-6 yaş Kuran kursları alanında başarılı hizmetler yürüttüğünü vurgulamasına karşın yer değiştirmeye ilişkin gerekçeleri dikkat çekti. Mütalaada, Deniz’in, “mesai saatleri dışında ve hafta sonları tarımla meşgul olduğu, müftülüğe hizmet aracıyla değil, motorsikleti ile gittiği, normalin üzerinde sade giyindiği” belirtildi. Bu nedenle Deniz’e “tepki gösterildiği, şikâyet edildiği” savunuldu. Mehmet Deniz’in uyarıldığı ancak ilerleme kaydedilmediği, “huzur ortamının düzene koyulamadığı” öne sürüldü.

Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, daha önce Tekirdağ’da, Erbaş’ın katıldığı bir programda din görevlilerine “Bir, iki, üç, Bismillahirrahmanirrahim” diyerek besmele çektirmesi ve sesi yeterli bulmadığı için bunu birkaç kez tekrarlamasıyla gündeme gelmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sigaraya 10 TL birden zam geldi: 55 liraya çıktı!

2023-08-02 14:32 - Ekonomi

CHP’nin yeni İl Başkanı Karaca Bozgeyik oldu

2023-08-01 15:38 - Siyaset

CHP'li Umut Yılmaz'dan Fatma Şahin'e suç duyurusu

2023-08-01 15:22 - Siyaset

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Emniyette büyük operasyon! 52 ilin emniyet müdürü değişti...

2023-08-02 11:58 - Gündem

Gaziantep'te toplu taşıma ve taksi ücretlerine büyük zam!

2023-08-04 20:39 - Ekonomi

Suriyelilerin gasp ettiği kardeşini kurtarırken bıçaklandı!

2023-08-07 09:54 - Asayiş

"Çıkar telefonunu" ile ünlenen AKP'li dayı isyan etti!

2023-08-01 22:28 - Gündem

Özgür Demirtaş'ın Buket Aydın'a yanıtı gündem oldu

2023-08-07 14:27 - Gündem

Süleyman Özışık hayatını kaybetti!

2023-08-05 11:41 - Gündem

İlgili Haberler

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Erdoğan'dan müteahhitlere 'Suriye' müjdesi...

17:44 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

11:35 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

20:50 - Siyaset

Öztürkmen’den Bakan Göktaş’a: Neden susuyorsunuz?

20:47 - Siyaset

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem