?>

İstanbul lezzetlerine Gaziantep damgası...

ahir Tekin Öztan İstanbul’da gerçekleştirilen kitap tanıtımında kitap severlerin ilgi odağı oldu.

Kültür & Sanat - 5 yıl önce

 

Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri kitabında Gaziantep mutfak kültürü ve gastronomisini kaleme alan Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan İstanbul’da gerçekleştirilen kitap tanıtımında kitap severlerin ilgi odağı oldu.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan “Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri” kitabında yer alan Gaziantep yemekleri bölümünü yazdı. Gaziantep yemek kültürünün bütün ayrıntılarıyla tanıtıldığı bölümde kentin bir çok yemek çeşidi hakkında da bilgiler verildi. İstanbul Four Seasons Otel’de gerçekleştirilen kitap lansmanına katılan Tahir Tekin Öztan diğer editörlerle birlikte kitapseverler için kaleme aldığı bölümleri imzaladı. Gaziantep mutfak kültürü ve gastronomisi hakkında ki soruları da yanıtlayan Tahir Tekin Öztan “Gaziantep’in her anlamda tanıtımı için bütün platformları değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle kentimizin lezzetlerini tanıtmak ve Gaziantep’in Gastronomi turizminden hak ettiği payı alabilmesi yönünde gerek yurt içi gerekse yurt dışı platformlarda gerek söyleşilerimiz ve sunumlarımızla gerekse kaleme aldığımız kitaplarımız ve makalelerimizle tanıtarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ve editörlüğünü usta kalem Merin Sever’in yaptığı Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri kitabında yer alan Gaziantep lezzetleri bölümünü kaleme alarak görseller eşliğinde eserde yer almasını sağladık. Elbette İstanbul adeta küçük Anadolu gibi. Bütün illerimizden vatandaşlarımız var. Farklı illerden gelen vatandaşlarımız da kendi illerinin kültürlerini yaşatmak, lezzetlerini tanıtmak için çalışmalar içerisinde. Burada Gaziantepliler farklı bir yerde. Çünkü Gaziantepliler yemeklerini İstanbul’da markalaştırdığı restoranlarında ve lokantalarında tanıtıyor. Kitaba emeği geçenleri kutluyor, bizlere gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

İçinde İstanbul da var Gaziantep’te

İBB Yayınları’ndan çıkan “Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri”, Antik Yunan ve Bizans’tan Osmanlı saray mutfağına, şehrin geleneksel yemeklerinden sonradan eklenen lezzetlere uzanan yazı ve söyleşileriyle hem İstanbul’un mutfak tarihini ele alıyor hem de bu şehrin kucaklayarak benimsediği farklı coğrafyaların mutfaklarını, alanlarının uzmanlarından aktarıyor. Toplam 18 yazı ve 12 söyleşiden oluşan eser, özel çekilmiş fotoğrafları ve arşivden derlenen zengin görselleriyle de dikkat çekiyor. 520 sayfalık kitap, İstanbul gibi kozmopolit bir şehrin mirasını yansıtan, renkli ve kapsayıcı bir yemek kültürü hazinesi.

Haftanın Öne Çıkanları

Danaburnu...

2021-12-06 11:34 - Tarım

Bir AKP'li daha dört maaşlı çıktı!

2021-12-07 11:33 - Gündem

Kuzey Irak'ta 3 şehit oldu! 7 askerimiz yaralı...

2021-12-09 17:33 - Gündem

Aslıhan Malbora: Beni parmakla gösteriyorlar...

2021-12-11 21:30 - Magazin

Turhan Çömez: Erdoğan'ın kazanması mümkün değil!

2021-12-07 12:22 - Siyaset

Varank: Aya sert iniş çalışmalarımızı hızlandırdık!

2021-12-09 13:26 - Gündem

Sigaraya zam geldi mi?

2021-12-06 10:29 - Ekonomi

Tuvalet kağıdı ve kağıt havluda fahiş zamlar!

2021-12-08 09:48 - Ekonomi

Simülasyonun yükselen değeri HKÜ’de tartışıldı...

2021-12-10 14:48 - Eğitim

'Telefonunu göster' dedi, suratına telefonu yedi!

2021-12-07 09:12 - Gündem

İlgili Haberler

Çokfonik Koro, Çanakkale’den ödülle dönüyor

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Açık Hava Sinemaları başlıyor

00:01 - Kültür & Sanat

Gaziantep Büyükşehir'den çifte sergi

00:00 - Kültür & Sanat

Dülük Antik Kenti’nde Rubato konseri

00:00 - Kültür & Sanat

“Jüpiter Dolichenus” sanatseverlerle buluştu...

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel

Kılıçdaroğlu: Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok...

21:39 - Siyaset