?>

İstanbul'da 9 belediyeye 'kent uzlaşısı' operasyonu

İstanbul'da 9 belediyeye yönelik 'kent uzlaşısı' operasyonu yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 10 kişinin gözaltına alındığını aktarıldı.

Siyaset - 1 yıl önce

İstanbul'da 9 belediyeye yönelik 'kent uzlaşısı' operasyonu yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 10 kişinin gözaltına alındığını aktarıldı.

Gözaltına alınanlar arasında Kartal ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile Üsküdar ve Şişli Belediyesi'nden meclis üyeleri bulunuyor.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan operasyonda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı C.Y, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı L.G., Üsküdar Belediye Meclis Üyesi B.K, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi E.G., Fatih Belediye Meclis Üyesi G.A, Tuzla Belediye Meclis Üyesi H.Ö., Adalar Belediye Meclis Üyesi N.A., Şişli Belediye Meclis Üyesi S.G., Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi T.Ş. gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kent uzlaşısı formülünün teorisinin terör örgütü yönetimince yapıldığı, demokratik özerklik sisteminde bazı alanlarda uygulanacak bir formül olduğu, doğu illerinde yerel yönetimlerin kazanılarak özerklik sisteminin kurulması, batı illerinde ise Kürt nüfusunu özerklik sistemine benzer bir sistemle yerel yönetimlere dahil edilmesi planlaması çerçevesinde oluşturulduğu ve adına da "Kent Uzlaşısı" denildiği, Kent Uzlaşısı formülü ile batı il ve ilçelerindeki Kürtlerin, belediyeleri kazanamasalar da uzlaşılacak ve desteklenecek aday karşılığında, belediye meclislerinde belli sayılarda kota elde edilmesi sonucu belediye meclis kararlarında söz sahibi olmalarının, yerel yönetimlerde yer almalarının ve siyasi bir denge olmalarının amaçlandığı, Özerlik Sistemi ve Kent Uzlaşısı formülünün, DEM Parti üstü bir örgütlenme sistemi olduğu, özellikle örgütlenme konusunda çalışmalar yürüten örgüt bünyesindeki oluşumların (DBP, HDK) örgütün taban (halk) örgütleme sistemini geliştiren ve yöneten esas kurumlar olduğu anlaşılmıştır."

 

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Euphoria 3. sezon çekimleri başladı: Yeni sezondan şaşırtıcı ayrıntılar...

2025-02-08 00:09 - Magazin

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Halit Ergenç başrollü 'Kral Kaybederse' dizisinin yayın tarihi belli oldu!

2025-02-05 22:38 - Gündem

Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman'ın yeni projesi belli oldu

2025-02-10 00:00 - Magazin

İlgili Haberler

Erdoğan'ı üzecek anket: CHP yüzde 36,10 ile birinci parti...

12:28 - Siyaset

Burcu Köksal Salı günü AKP rozeti takacak!

08:09 - Siyaset

CHP'nin ardından Saadet Partisi'ne de kayyum tehlikesi...

21:23 - Siyaset

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

16:26 - Siyaset

Özgür Özel'den, Bahçeli'nin 'mutlak butlan' yorumuna yanıt

18:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

15:02 - Sağlık

Akın Gürlek: Özkan Yalım ve Gökhan Böcek'in ‘etkin pişmanlık’ kapsamında beyanları alındı

08:28 - Gündem

İBB’ye yeni operasyon dalgası: 29 kişi gözaltına alındı!

08:18 - Gündem

Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü!

20:39 - Gündem

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

16:26 - Siyaset