?>

Isparta’da yine kar yağdı 'Kabus' geri döndü!

Isparta’nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu.

Gündem - 4 yıl önce

Isparta’nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu. Çevre illerdeki bazı elektrik dağıtım şirketleri, kentteki arızalara müdahaleye destek için ekip yönlendirdi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’da dün gece yağan kar sonrası şehrin birçok noktasında elektrik kesintileri yaşandığını ve elektrik tellerinde yangınlar çıktığını belirterek, “Burası Ukrayna değil Isparta. Yanan, ‘değiştirin’ dediğimiz, değiştirmedikleri teller. Duman bombadan değil, yanan tellerden" dedi.

 !#**v1460&pl=true**#! 

Cesur, paylaşımlarında şunları kaydetti:

“Burası Ukrayna değil Isparta. Yanan, ‘değiştirin’ dediğimiz, değiştirmedikleri teller. Duman bombadan değil, yanan tellerden. İnsan ihmaliyle Isparta’da donmaya terk edilen canların, insan eliyle Ukrayna’da ölenlerden ne farkı var? Savaş yok, ihmale kurban canlar var Isparta’da.

Daha bir ay erteledikleri faturanın ödemesi gelmeden yeniden zifiriye mahkum edildi Ispartalılar. Ne devlet kaldı ciddiyetle yönetilen ne vicdan kaldı yöneticilerde.

186’yı arayınca çıkan mesajı kaydettim. ‘Ya aklım olmayaydı ya dehle gelmeyeydim’ demişti değil mi şair? Saat 03:00 öngörmüşler ama saat 04:39 elektrik yok. Öngöremedikleri için bu durumda değil miyiz zaten?”

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer’in kente gelerek çalışmaları yerinde inceleyeceği bildirildi.

Isparta’da şubat başındaki yoğun yağış nedeniyle günlerce elektrikler kesilmiş, birçok yol da ulaşıma kapanmıştı. Diken’e konuşan Ispartalılar, hayatın felç olduğunu anlatmıştı. 70 yaşında bir adamın ‘donarak öldüğü’ bildirilmişti.

'AFET BÖLGESİ' ÖNERİSİ REDDEDİLMİŞTİ

Yoğun kar yağışı sonucu şubat ayında Isparta'ya günlerce elektrik verilememişti. İYİ Partili Aylin Cesur'un yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için şehrin afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin yasa önerisi ile sorumluların bulunması için araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergesi TBMM’de reddedilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık'a saldırı!

2022-02-24 18:49 - Gündem

Erdoğan, gece yarısı görevden aldı, atadı...

2022-02-26 12:38 - Gündem

HKÜ’de ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği

2022-03-01 15:32 - Eğitim

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

2022-02-28 08:56 - Dünya

Prof. Şenol'dan maske kararı yorumu...

2022-03-02 20:19 - Gündem

İşte Sedat Peker'in son görüntüsü...

2022-03-02 10:00 - Gündem

AKP'nin gerçek oy oranını açıkladı!

2022-02-26 13:21 - Siyaset

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...

2022-03-01 14:45 - Dünya

Selçuk Geçer’den flaş dolar tahmini...

2022-02-26 22:57 - Gündem

BM Genel Kurulu’ndan Rusya kararı çıktı!

2022-03-02 20:38 - Dünya

İlgili Haberler

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

13:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem

Irak'taki Türk askeri tahliye edildi!

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya